CHIA SJEMENKE- ELIKSIR ZDRAVLJA

chia sjemenke

Chia sjemenke su uvijek dobar izbor.


Imaju šest puta više kalcija od mlijeka, čak tri puta više željeza od špinata, osam puta više omege-3 od lososa i šest puta više bjelančevina od graha – to su u jednoj rečenici chia sjemenke! Ipak, ne možemo stati nakon samo jedne rečenice, jer su se ove tamnosmeđe sjemenke iz porodice metvice pokazale kao elksir zdravlja i superhrana 21. stoljeća pa zaista zaslužuju malo više redaka.

Ove sićušne sjemenke koje rastu u Meksiku i Gvatemali imaju nevjerojatnu nutritivnu vrijednost. Tijelo opskrbljuju proteinima, vitaminima A, B, E i D i raznim mineralima kao što su kalcij, željezo i kalij. Osim svega nabrojenog, sadrže vlakna pa su lako probavljive, a shodno tome pomažu pri mršavljenju.

Mršavljenje i poboljšanje probave nije jedina pozitivna strana učinka ovih sjemenki. Pokazale su se odlične za dijabetičare, jer želatinasta ovojnica koju sjemenka razvije u doticaju s tekućinom sprječava povećanje glukoze u krvi. Isto tako, poboljšavaju zdravlje krvnih žila te jačaju kosti i zube, a to što su izvrstan izvor proteina samo je još jedan plus na popisu dobrih strana.

Budući da su  Chia sjemenke bez okusa, možete ih dodavati u sva moguća jela. Salate, pahuljice, umaci, juhe i frapei samo su kratak niz ideja. Na vama je samo da ih kupite, da ih prije korištenja ostavite 10ak minuta u tekućini i da ih dodate svojim najdražim receptima na kraju kuhanja da termičkom obradom ne izgube svoje hranjive tvari.

Za zanimljive recepte s chiom klik na -> http://www.tvornicazdravehrane.com/recepti-s-chia-sjemenkama/

Chiu u pakiranju od 500g možete pronaći na ->  http://www.tvornicazdravehrane.com/ducan/chia-sjemenke/

Vidite da nismo mogli stati na samo jednoj rečenici!