Bučine golice 1kg Nutrigold

55.00Kn

Porijeklo: Austrija

Bučine golice 1kg Nutrigold

Opis proizvoda:

Zbog visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina pomažu u borbi protiv ateroskleroze, visokog krvnog tlaka i visokog sadržaja kolesterola u krvi. Preduhitrite probleme s prostatom redovitim korištenjem bučinih golica.

Bundeva, tikva ili buča, poznata je i pod latinskim nazivom cucurbita pepo. Ona ima puzavu stabljiku koja može narasti do 10m dužine. Cvjetovi su žuti i smješteni u pazuhu listova. Biljka posebno razvija muške i posebno ženske cvjetove. Listovi su veliki, srcolikog oblika i vrlo hrapavi. Plodovi su najčešće kuglastog oblika, a ponekad i rebrasti. Kora bundeve može biti od narančaste preko crvene, žute, zelene i bijele pa sve do ljubičaste boje.
Unikatnost bundevi daje sastav tvari koje sadrži ali i onih koje ne sadrži. Bučino meso sadrži vrlo malo masnoća i natrija pa je izvrsno za osobe s aterosklerozom i bolestima srca. Bučine golice i bučine koštice su sjemenke bez tvrde ljuske i sa tvrdom ljuskom. Sadrže oko 46% masnoća većinom nezasićenih masnih kiselina. Također sadrže i oko 25% bjelančevina te nešto manje ugljikohidrata. Ali su zato izvrstan izvor Zn, Ca i K.
Meso nekih bundeva npr. hokkaido je dobro za pečenje. Ne mora se skidati kora već se peče s njom i kao takva ima okus pečenog krumpira. Ostale sorte su dobre u varivima ili za pripremu drugih jela. Njegova uporaba se preporuča kod dijabetičara zbog niskog sadržaja šećera, kod reumatizma i gihta zbog svog diuretičkog djelovanja (odnosno izlučivanja mokraće) i alkalizirajučih soli koje sadrži. Zbog male energetske vrijednosti preporuča se i pretilim osobama, a pomaže i kod problema sa želucem jer neutralizira preveliku kiselost.
Od bučinih sjemenki se proizvodi i bučino ulje, bogato cinkom, nezasićenim masnim kiselinama i klorofilom koji daje zelenu boju i izvor je magnezija. Hladno prešano bučino ulje koristi se kod opeklina i kože ispucane od hladnoće. Izvrsno je ulje kao začin za salate.
Bučine golice se mogu koristiti kao grickalice. Zbog visokog sadržaja cinka koristi se kao prevencija abnormalnog povećanja prostate. Abnormalno povećana prostata pritišće mokraćovod i time otežava mokrenje. Ova bolest nema ništa zajedničko sa rakom prostate a redovita konzumacija golica i koštica uklanja probleme s prostatom.
Zbog visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina pomaže u borbi protiv ateroskleroze, visokog krvnog tlaka i visokog sadržaja kolesterola u krvi. Koristi se kao posip za kruh ili se dodaje u tijesto za kruh i pecivo.
Preduhitrite probleme s prostatom redovitim korištenjem sjemenki golica i koštica.

Sastojci:

100% bučine golice

Stavlja na tržište:

Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10090 Zagreb

 

Karakteristika

Sjemenke, žitarice, mahunarke

Upit o proizvodu: Bučine golice 1kg Nutrigold

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

Vaše ime (obavezno)

Vaš email (obavezno)

Upit

Vaša poruka


Proizvodi

Bučine golice 1kg Nutrigold

autor: Zdravko Zdravkić Vrijeme čitanja: 2 min
0