Kakao prah organski – raw 250g Nutrigold

39.00Kn

  • 100% sirovi kakao
  • bogat magnezijem
  • krcat antioksidansima i fitonutrijentima
  • sadrži važne aminokiseline
  • organski certificirano

Dostupno po narudžbi

Kakao prah organski – raw 250g Nutrigold

*organski certificirano

Kakao  čini sirovu bazu za industrijsku proizvodnju čokolade i čokoladnih prerađevina. Ipak, sam po sebi čini gotovo nevjerojatnu superhranu. Krcat je antioksidansima i fitonutrijentima  te itekako doprinosi zdravoj prehrani. Dugo vremena je ovaj nutritivni fenomen bio ignoriran zbog činjenice da čokolada sadrži puno šećera i masti. Popularnost kakaa raste svakodnevno i sve veći broj entuzijasta koristi upravo kakao kao centralnu figuru zdravog življenja. Naš kakao sačinjen je isključivo od Criollo sorte kakaa, koja se, zbog svoje visoke kvalitete, još naziva i „kraljicom“ kakaa.

Kakao čak ima više antioksidansa nego  Accai berry te čak na staničnoj razini sprječava oštećenja u organizmu.  Antioksidansi u kakau spriječavaju razvijanje srčanih bolesti, raka, artritisa i preuranjenog starenja. Također spriječava začepljenje arterija i oporavlja oštećene krvne stanice. Antioksidansi u kakau također pomažu u probavljanju šećera, te u izbjegavanju hipoglikemije ili dijabetesa.

Znanstveno istraživanje izvršeno je u Panami, gdje su se provjeravali učinci kakaa na lokalno stanovništvo.  Uspoređivala se grupa ljudi koja je bila domaći ne-industrijski kakao u velikim količinama, s drugom grupom koja je prakticirala modernije prehrambene navike.  Rezultati su pokazali kako je grupa korisnika Kakaa imala izuzetno smanjenu učestalost srčanih udara, kardiovaskularnih bolesti, raka i drugih bolesti.

Kakao također zadrži nekoliko aminokiselina. Triptofan koji potiče relaksaciju i kvalitetu sna i Arginin koji izgrađuje i oporavlja mišićno tkivo nakon aktivnosti. Kakao je također bogat magnezijem, koji je esencijalan za normalnu živčanu i mišićnu funkciju organizma. Kakao prah je također i low-fat proizvod, čime je eliminirala potencijalna štetnost.

Preporučena uporaba

Preporučamo korištenje Kakao praha u što je više moguće obroka kao dodatak prehrani ili začin. Koristite ga kao dodatak uz jela poput grisa ili zobene kaše, pecite kolače s njim ili napravite pravo domaće toplo piće od 100% kakaa.

Nutritivna vrijednost u 100 g proizvoda:

Energetska vrijednost kJ/kcal: 1070 / 255
Proteini: 20.9 g
Masti: 11.0 g
– zasićene: 6.5 g
– mononezasićene: 4.0 g
-polinezasićene: 0.5 g
Ugljikohidrati: 53.0 g
– šećeri: 0.5 g
Vlakna: 33.0 g
Sol:10 mg

Čuvajte ga na hladnom i tamnom mjestu.

Proizvođač: EU/izvan EU

Nešto o kakao prahu:

Kakao – hrana bogova

Kakao – prah za ljepotu

Karakteristika

Prirodni zaslađivač, slastica, Super hrana, dodatak prehrani

Proizvođač

Nutrigold asortiman proizvoda

Upit o proizvodu: Kakao prah organski - raw 250g Nutrigold

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

Vaše ime (obavezno)

Vaš email (obavezno)

Upit

Vaša poruka