Konjac brašno (Glucomannan) 100g Naturganik

29.00Kn

Dostupno po narudžbi

Konjac brašno (Glucomannan) 100g Naturganik

Opis proizvoda:

Konjac brašno ili po drugom nazivu konjac-glukomanan priprema se od korijena Amorphophallusa i isto kao u slučaju brojnih  nepoznatih biljki, ova je biljka već odavno uvrštena među omiljene sirovine dalekoistočne kuhinje.

Glavna  komponenta mu je glukomanan, čije molekule mogu apsorbirati tristo puta više od svoje vlastite mase. Kapacitet vezivanja vode u ravnom je omjeru s kvalitetom brašna: čim je bolja kvaliteta brašna, tim više vode može vezati.

Ukoliko se koristi za zgušnjavanje, važno je da se izmiješa u hladnoj vodi prije kontakta s vrelom hranom, a mješavinu treba odmah dodati u hranu. Ako ne postupite na taj način, nastat će velika gruda i brašno postaje neupotrebljivo.

Za dobivanje savršene teksture tijesta kod pečenja dovoljno je umiješati po jednu čajnu žlicu konjac brašna u bilo koju vrstu brašnu od sjemenki.

Izvrsno se može koristiti kod pripremanja slatkiša, pudinga, želea, a izrazito je štedljiv, jer se s uporabom male količine konjac brašna može postići savršeni rezultat.

U prehrambenoj i pekarskoj industriji brašno konjaca najčešće koriste kao sirovinu ili kao aditiv kod pripremanja kruhova i kolača. Osim toga se koristi za pripremu pudinga, želea, zgušnjavanje hrane, te proizvodnju tjestenina.

U proteklih nekoliko godina njegove blagotvorne učinke je otkrila i farmaceutska industrija, te se nalazi  među sastojcima raznih preparata za potpomaganje mršavljenja i snižavanje razine kolesterola.

Konjac brašno sadrži bjelančevinu, masnoće, šećer i škrob samo u vrlo  malim količinama, stoga ga mogu koristiti svi koji žele smršaviti ili su na specijalnoj dijeti. Vrlo nizak glikemijski indeks omogućuje da ga konzumiraju i dijabetičari, pošto ne utječe na razinu šećera u krvi. Za one na dijeti također povećava broj vrste hrana koja se smije konzumirati: skoro je bez ugljikohidrata, masnoće i kalorija.

Proizvođač

Biorganik/Naturganik

Karakteristika

Brašna, škrob, tjestenine

Tegobe

Slaba probava, Višak kilograma

Upit o proizvodu: Konjac brašno (Glucomannan) 100g Naturganik

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

Vaše ime (obavezno)

Vaš email (obavezno)

Upit

Vaša poruka