Ionsko koloidno srebro – istine i laži

Ionsko koloidno srebro - istine i laži

Ionsko koloidno srebro – istine i laži

U vrijeme dok je svijetom harala kuga, opaženo je da su ljudi, koji su vodu za piće čuvali u srebrnim posudama, bili neusporedivo manje izloženi riziku obolijevanja od te pošasti. Nadalje, ustanovljeno je da srebrno posuđe i srebrni pribor za jelo, kao česti ures stolova plemenitaša, predstavljaju i odličnu obranu od, u ono doba, čestih infekcija probavnog trakta.

Kasnije je u istraživanjima potvrđeno da je srebro najjači poznati antiseptik koji ujedno posjeduje i svojstva antibiotika. Brojnim ispitivanjima dokazano je da svi patogeni organizmi, uključujući i one otporne na antibiotike, u prisutnosti koloidnog srebra ne mogu preživjeti duže od šest minuta…i nakon niza tih podataka, nije ni čudo da je zadnjih godina koloidno srebro iznimno popularno!

Ionsko srebro vrlo brzo zaustavlja krvarenje, a svojim prisustvom uništava mikrobe koji bi mogli izazvati infekciju. U dodiru s ranom ne peče, već ima blago anestetičko djelovanje. Ozljede zacijeljuju brže i najčešće bez ožiljaka. Osim što ružno izgleda, herpes je prilično bolan i dugotrajan. Uz primjenu ionskog srebra na prve znakove nastajanja, plikovi i ranice neće se ni razviti. Ako su se plikovi i ranice već pojavili, ionsko srebro će također pomoći: svojim antivirusnim djelovanjem neće dopustiti daljni razvoj virusa i ubrzati će zacjeljivanje.

Peckanje u ustima i bol u ždrijelu mogu nastati iz više razloga. Najčešće su to virusne ili bakterijske infekcije, a mogu biti i alergijske reakcije. Ionsko srebro može umanjiti simptome alergijskog laringitisa, ali prvenstvena mu je namjena da uništi mikroorganizme. Otopinu treba grgljati i mučkati po ustima, nekoliko minuta, pa onda ispljunuti. Postupak se može ponavljati više puta dnevno.

Koloidno srebro omekšat će otvrdnulu kožu stopala, ukloniti gljivice, pomoći kod žuljeva i natisaka, očistiti i poljepšati ten, oporaviti vlasište i kvalitetu kose. Njime možemo suzbiti prekomjerno znojenje nogu ili ga rabiti kao dezodorans. Također ga možemo koristiti kao sredstvo za smirivanje svrbeža nakon ujeda insekta ili poslije brijanja i depilacije.
Raspršimo li ga po voću i povrću, u roku od 6 minuta uništit će sve otrove kojima su prskani.

Ionsko srebro Normal 1000ml Feniks

Ionsko srebro može se koristiti oralno, nazalno (kroz nos), inhaliranjem (sprej) i nanošenjem izvana (na kožu ili sluznicu).

Ako koristite oralno, tekućinu iz originalne ambalaže treba preliti u pripremljenu dozu, a iz nje u usta, po mogućnosti bez doticanja usana. Preporučuje se zadržati tekućinu u ustima 1-3 minute i to tako da tekućina ima slobodan pristup području ispod jezika. Nakon zadržavanja u ustima, tekućina se može progutati. Kod gnojnih upala usne šupljine tekućinu nakon tretmana ispljunuti.

Kod tretiranja bolesnih stanja nosne šupljine i sinusa prikladnim raspršivačem ili kapaljkom kolodino srebro unosite kroz nos i to više puta dnevno, a kod tretiranja donjih dišnih puteva (dušnik, bronhi, pluća) raspršivačem 3-4 puta stvoriti maglicu ispred usta i duboko udahnuti raspršene čestice. Ponavljati više puta dnevno u pravilnim vremenskim razmacima.

Ionsko srebro Ultra sprej - 50ml Feniks

Za vanjske primjene, ionsko srebro treba nanositi utrljavanjem prikladnim sredstvom (pamučnom vatom ili gazom), postavljanjem vlažnih obloga/zavoja ili raspršivanjem po željenoj površini. Oblozi se formiraju izlijevanjem tekućine iz originalne ambalaže u posudicu za konzumiranje, a iz nje na prikladni materijal. Prije apliciranja otopine kožu treba oprati od znoja i osušiti.

Ponekad se na početku uzimanja ionsko-koloidnog srebra može javiti tzv. Herxheimerova reakcija. Simptomi su slični onima kod gripe ili viroze: hunjavica, pojačano znojenje, malaksalost, pa čak i proljev. To je normalna reakcija kada tijelo razgrađuje mrtve mikrobe i nastoji izlučiti nastale toksine. Koriste se svi raspoloživi putevi izlučivanja, pa tako i sekundarni – koža, sluznica respiratornih organa i crijeva. U takvim slučajevima treba povećati unos tekućine (vode), čime se ubrzava proces detoksifikacije i izlučivanja otpadnih tvari. Privremeno se može smanjiti količina unosa ionsko-koloidnog srebra.

Za dodatne zdrave recepte i savjete, prijavite se na našu mailing listu.

Tara Lukičić
Tara Lukičić

Tara Lukičić je shvatila da je ljubiteljica zdrave hrane i zdravog načina života čim je saznala da su njene omiljene kokice zdrava grickalica. Nakon toga je sasvim logično bilo da se ova magistrica novinarstva nađe u timu Tvornice zdrave hrane. Ako nas pratite na Facebooku i volite naše slike na Instagramu znajte da je Tara glavni krivac za sve što vidite, a kada uživate u okusima naših recepata sjetite se nje, jer ih baš ona kao urednica portala ponekad sama osmišlja. Priznaje da najviše voli kuhati s kokosovim uljem, deserte stvarati s chia sjemenkama, u smoothie ubaciti spirulinu, a kožu njegovati kakao maslacem.