Najjednostavnija Nutella – od kestena

Najjednostavnija Nutella - od kestena

Najjednostavnija Nutella – od kestena

Iako spada u kategoriju suhog voća, kesten nije, kao ostalo slično voće, toliko visokokaloričan. Oko 100 g kestena sadrži oko 200 kcal, a predstavlja nutritivno visokovrijedan i zasitan obrok.

Zbog visokog postotka škroba, proteina, vitamina i mineralnih soli u svom sastavu te malog sadržaja masti, kesten predstavlja vrijednu namirnicu u nutritivnom smislu. Nutricionisti ga upravo zbog toga preporučaju u dijetoterapiji pojedinih bolesti i u posebnim stanjima organizma, ali i kao namirnicu koju valja jesti tijekom držanja dijete. Kesten nadoknađuje istrošene energetske zalihe u tijelu, osigurava unos visokovrijednih minerala, daje snagu i potrebnu čvrstoću mišićima, jača imunitet i djelotvoran je u borbi protiv anemije.

Jesenski dani su stigli, a s njima i kesteni pa ako pazite na liniju, a slatko vam je potrebno više nego ikada, napravite čokoladnu kesten Nutellu.

Potrebni sastojci:

250 grama pirea od kestena (kestene kuhajte u slatkoj vodi s jednom mahunom vanilije)

100 grama kakao drobljenih zrna

30 grama kakao praha

100 grama kokosovog mlijeka ili slatkog vrhnja

4 žlice meda

Malo ghee maslaca

Priprema: Iz skuhanih kestena izvadite pire. Izblendajte pire zajedno s medom. Na pari, otopite malo ghee maslaca, kakao zrna i kakao prah. Miješajte dodajući kokosovo mlijeko (gusto) pa dodajte pire i sve dobro miješajte.par minuta. Stavite hladiti u hladnjak.

Kestene možete peći i kuhati, to već i sami znate no nemojte ih zapostaviti i u drugim kombinacijama:

PIKANTNI NAMAZ OD KESTENA

JUHA OD KESTENA

Tara Lukičić
Tara Lukičić

Tara Lukičić je shvatila da je ljubiteljica zdrave hrane i zdravog načina života čim je saznala da su njene omiljene kokice zdrava grickalica. Nakon toga je sasvim logično bilo da se ova magistrica novinarstva nađe u timu Tvornice zdrave hrane. Ako nas pratite na Facebooku i volite naše slike na Instagramu znajte da je Tara glavni krivac za sve što vidite, a kada uživate u okusima naših recepata sjetite se nje, jer ih baš ona kao urednica portala ponekad sama osmišlja. Priznaje da najviše voli kuhati s kokosovim uljem, deserte stvarati s chia sjemenkama, u smoothie ubaciti spirulinu, a kožu njegovati kakao maslacem.