Prehranom pobjedite celulit

Prehranom pobjedite celulit

Prehranom pobjedite celulit

Da, teško ga je iskorijeniti, mislim čak i nemoguće, na njemu se stalno mora raditi. Nezdrava, neuravnotežena i neredovita prehrana, bazirana na namirnicama s previše kalorija, masnoće, šećera i soli značajno pogoduje pojavi celulita.

Mnogi se stručnjaci slažu da ključ uspješne borbe protiv celulita, zapravo leži u  pravilnim prehrambenim navikama. Prije svega, organizmu je potrebno osigurati dovoljno tekućine (barem 2 litre dnevno) kako bi se pospješila izmjena tvari, a samim time i uklanjane toksina. Time se poglavito misli na izvorsku vodu, ali i na biljne čajeve, od kojih se posebno ističu čaj od koprive, peteljki trešanja i preslice kao uspješni agensi za poticanje cirkulacije i detoksikaciju organizma.

Čaj od koprive 30 g Suban

Kada se upustimo u borbu protiv celulita, moramo ga napadati s više strana: prehranom, fizičkom aktivnošću, njegom kod kuće, ali zdrava hrana je svakako na prvom mjestu. Znate li koja?

Morka trava odnosno alga puna je hranjivih tvari, jer ima pristup svim nutrijentima u moru. Na primjer, morska trava sadrži 10 puta više kalcija nego mlijeko. Odlični rezultati konzumiranje algi su postignuti i kod mršavljenja. Morska trava sadrži visoku koncentraciju joda, koji stimulira rad štitnjače i potiče sagorijevanje masnoća. Konzumiranje morske trave i kupke sa njom pomažu smanjiti celulit i očistiti limfni sustav, a najpoznatije i najčešće alge u prehrani su nori alga, wakame i kelp.

Guarana prah 200g Organski Nutrigold

Guarana je biljka čije sjeme sadrži smjesu alkaloida u kojima nalazimo i 5% kofeina odnosno guaranina. Stanovnici podneblja iz kojeg dolazi nazivaju je još i „eliksirom dugog života“ zbog njezinih iznimno blagotvornih sastojaka. Najpoznatije djelovanje ove biljke svakako je povećanje razine energije te koncentracije, no karakterizira ju još i pomoć u borbi protiv depresije, arterioskleroze, stresa i preranog starenja. Guaranom je moguće i regulirati probavu, a pogledate li sastav preparata za uklanjanje celulita, zasigurno ćete ju pronaći na popisu.

Špinat, blitva, kupus, kelj puni su vitamina i mineralnih tvari, posebno B-kompleksa koji je neizostavan za uravnotežen metabolizam i zdravlje vezivnog tkiva pa tako i za uspješnu borbu protiv narančine kore.

Ulje konoplje 1000ml - Organsko hladno prešano Nutrigold

Jedan od najboljih dodataka prehrani u tom smislu je i konopljino ulje, koje snažno utječe na metabolizam masnoća i pomaže ne samo razgraditi masnoće u krvi, nego i najtvrdokorniji oblik celulita, a svakako će pomoći i himalajska sol. Naime, ispijanje otopine od jedne žličice himalajske soli u čaši vode ima odličan terapijski učinak, odnosno bolji efekt u razbijanju masnoća.

I naravno, naši recepti uvijek su bili i bit će prijatelji vašeg organizma pa se kuhajući tako zdravo uopće ne morate brinuti oko velikog ženskog neprijatelja!

Za dodatne zdrave recepte i savjete, prijavite se na našu mailing listu.

 

 

 

 

Tara Lukičić
Tara Lukičić

Tara Lukičić je shvatila da je ljubiteljica zdrave hrane i zdravog načina života čim je saznala da su njene omiljene kokice zdrava grickalica. Nakon toga je sasvim logično bilo da se ova magistrica novinarstva nađe u timu Tvornice zdrave hrane. Ako nas pratite na Facebooku i volite naše slike na Instagramu znajte da je Tara glavni krivac za sve što vidite, a kada uživate u okusima naših recepata sjetite se nje, jer ih baš ona kao urednica portala ponekad sama osmišlja. Priznaje da najviše voli kuhati s kokosovim uljem, deserte stvarati s chia sjemenkama, u smoothie ubaciti spirulinu, a kožu njegovati kakao maslacem.