Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Krekeri za zdravo i bezbrižno grickanje za koje vam treba tek 5 sastojaka
Međuobrok - Slano jelo

Krekeri za zdravo i bezbrižno grickanje za koje vam treba tek 5 sastojaka

Svi recepti
05. prosinac 2022.

Krekeri su omiljena "poslastica" svih onih koji obožavaju nešto grickati dok rade, gledaju film, putuju ili odmaraju.

Kako svakim grizom krekera ne bi ste osjećali grižnju savjest, napravite krekere od heljde i malo začina. I to je to! Otkrili smo vam tajnu zdravog grickanja.

Ako puno vremena provodite na poslu ili u autu, znate da je u tom slučaju u zdravu prehranu potrebno uložiti dosta truda i vremena jer niste puno kod kuće i nemate vremena pripremati si obroke redovito. Baš zato dobro je napraviti grickalicu poput ovih krekera, koja može stajati više dana i koju možete nositi sa sobom nekoliko dana. 

Zdravi krekeri od heljde postat će vaša omiljena grickalica jer, osim što su brzi i ukusni, mogu se kombinirati s baš svim - namazima, nasjeckanim povrćem ili uz malo sira. Dapače, posebno dobro će pasati uz ovakve fine mazalice:

Ovi heljdini krekeri napravljeni su od zrna heljde uz dodatak maslinovog ulja, papra i ružmarina. Začine možete prilagoditi vlastitoj želji no ovo je dobitna kombinacija.  Vrlo jednostavna priprema, no ipak vam treba nešto više vremena s obzirom na to da se heljda namače preko noći, stoga imajte na umu dan prije nego li trebate/želite krekere staviti je namakati. 

Krekeri za zdravo i bezbrižno od 5 sastojaka

Priprema:

  1. Namočiti heljdu noć prije pripreme recepta. Idući dan dobro oprati heljdu te je staviti u blender s uljem. Miksati dok se skroz ne samelje, izgledom nalik na gušću smjesu za palačinke. Po potrebi dodati vrlo malo vode ako blender ne vrti. Dodati začine i pomiješati.
  2. Na pleh za pečenje staviti papir za pečenje, izliti smjesu i špatulom tanko razvući. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.
  3. Nakon 10-ak minuta smjesa će se stisnuti te izvaditi pleh iz pećnice, zarezati oblike, probosti svaki kreker vilicom i vratiti u pećnicu. Nakon 20 minuta ukupnog pečenja izvaditi iz pećnice, pažljivo okrenuti na drugi papir za pečenje tako da je donji dio sada gore.
  4. Vrlo pažljivo odlijepiti papir s donjeg (sada gornjeg) dijela i vratiti u pećnicu. Peći još 10 minuta. Krekeri moraju na dodir biti malo mekani a ne previše tvrdi jer se hlađenjem još stvrdne.
  5. Izvaditi pleh iz pećnice te krekere staviti na rešetku za hlađenje. Pustiti da se skroz ohlade te iz držati u posudi s hermetičkim poklopcem.

Još jedan sjajan recept od Foodoris, zar ne!?  Šaljite nam ovdje komentare na ovaj fini snack, a dalje se nastavljamo družiti i nakon prijave na NEWSLETTER!

Zanimat će vas i...

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.