Ulje marelice idealno je za svaki tip kože i kose

Ulje marelice idealno je za svaki tip kože i kose

Ulje marelice idealno je za svaki tip kože i kose

Blago po sastavu, ulje koštice marelice iznimno je pogodno za sve vrste masaža, te se rabi u aromaterapiji. Ulje se dobiva prešanjem i rafiniranjem osušenih koštica marelice, već dobro poznatih prijateljica svačijeg organizma.

Zbog svoje raznovrsne uporabe, koristiti ga možemo na masnoj i suhoj koži s jednakim rezultatima, a poslužit će i za njegu kose, zaštitu vrhova te hidrataciju ruku i sprječavanje zanoktica.

Ulje marelice sadrži esencijalne masne kiseline, poput oleične i linoleične kiseline, te obiluje vitaminom A. Kao što joj je sam izgled vrlo nježan i blag, tako i ulje ovog voća nježno penetrira u kožu i ne ostavlja površinski, mastan sloj. Svakodnevnim mazanjem uljem marelice spriječit ćete prijevremeno starenje kože te pomoći bržem zacjeljenju oštećene i iritirane kože. Koža će biti meka i nježna, sjajna i nahranjena. Ulje koštice marelice najviše doprinosi njezi lica, ruku i kose. Ulje marelice obogaćeno vitaminima A i C pogoduje svim tipovima kože – zreloj, suhoj, starijoj, mladoj i osjetljivoj. Pomaže vam zadržati elasticitet, čistoću te punoću kože. Masiranje tijela uljem marelice održava tijelo zdravim i snažnim, smanjuje osjećaj boli i olakšava stres, pojačava cirkulaciju krvi i opskrbljuje vas energijom.

Ulje od koštica marelice 20ml Geo Oleum

Problematična koža sklona aknama i prištićima može imati mnogo koristi od protuupalnih svojstava ulja marelice. Osim što djeluje snažno antioksidativno i oporavlja kožu nakon upale, ulje marelice pomaže uravnotežiti kožu koja je sklona hormonalnim cističnim aknama.

Što se tiče zdravstvenih prednosti, ulje marelice sprječava kašalj i pozitivno djeluje kod astme. Zbog visokog udjela esencijalnih masnih kiselina, kao i vitamina A i E, ulje možete koristiti i kao preljev za salate.

Ulje koštica marelice potpuno je sigurno i bezbrižno se može koristiti svaki dan bez štete po zdravlje ili okoliš.

Za dodatne zdrave recepte i savjete, prijavite se na našu mailing listu.

Tara Lukičić
Tara Lukičić

Tara Lukičić je shvatila da je ljubiteljica zdrave hrane i zdravog načina života čim je saznala da su njene omiljene kokice zdrava grickalica. Nakon toga je sasvim logično bilo da se ova magistrica novinarstva nađe u timu Tvornice zdrave hrane. Ako nas pratite na Facebooku i volite naše slike na Instagramu znajte da je Tara glavni krivac za sve što vidite, a kada uživate u okusima naših recepata sjetite se nje, jer ih baš ona kao urednica portala ponekad sama osmišlja. Priznaje da najviše voli kuhati s kokosovim uljem, deserte stvarati s chia sjemenkama, u smoothie ubaciti spirulinu, a kožu njegovati kakao maslacem.