Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Zdravi namazi Najbolji namazi za vašu omiljenu šnitu kruha
Međuobrok - Slano jelo

Najbolji namazi za vašu omiljenu šnitu kruha

Svi recepti
05. veljača 2017.

Najbolji namazi za vašu omiljenu šnitu kruha


Integralni kruhovi sa zdravim brašnima, sjemenkama i s ostalim zdravim sastojcima idealan su odabir hrskavaca bez kojih nikako ne možemo. Jednom kad ste odabrali ukusni i zdravi kruh, morate pronaći i namaze koji će savršeno obogatiti vašu omiljenu šnitu kruha.

Namazi nisu samo premaz preko kruha već mogu biti nutritivno bogatstvo i pravi obrok stoga sljedeći put dobro birajte čime mažete šnite kruha, a u nastavku vam donosimo naše zdrave prijedloge.

 

GHEE SVJEŽI MASLAC


Pročišćeni svježi maslac, jedinstveni je prirodni proizvod, esencija mlijeka, bez dodataka, pojačivača okusa, soli, šećera, umjetnih aroma, boja i konzervansa. Jedini je mliječni proizvod koji ne sadrži laktozu.

Ghee pročišćeni svježi maslac 1500g
Širom svijeta i u Europi upotrebljava se još od davnina u kulinarstvu te u terapijske i religiozne svrhe radi blagotvornog učinka na tijelo i um. Može se konzumirati na bezbroj načina i odlična je zamjena za biljna ulja, maslac ili ostale masnoće. Koristi se kao samostalan namaz na kruh, prilikom kuhanja i pečenja svih vrsta hrane ili dodatak jelima za obogaćivanje okusa i nutritivnih sastojaka.

 

 

NAMAZ OD BUČINIH GOLICA


Sjemenke bundeve su izvrstan izvor cinka, mangana, fosfora, magnezija, bakra i željeza. Također, čak 20% ovih sjemenki čine proteini. Sjemenke bundeve su odličan izvor primarnih bjelančevina, a i sve esencijalne aminokiseline su zastupljene u odličnom omjeru.


Priprema: Bučine golice popržite na tavi pa ih ohladite i sameljite u blenderu zajedno s češnjakom, maslacom i začinima. Bučino ulje dodajte ovisno o tome koliku gustoću namaza želite.

 

 

TAHINI


tahini od integralnog sezama

Tahini je odličan i lako probavljiv izvor kalcija. Jedna porcija tahinija sadrži oko trećine dnevne preporučene doze ovog minerala. Kalcij je važan za jačanje kostiju, zubiju i mišića, a istraživanja su ga povezala sa sniženim rizikom od alergija i nekih vrsta karcinoma. Tahini je također bogat željezom, magnezijem, kalijem, fosforom i vitaminima B i E.

HUMMUS OD SLANUTKA

Radi se o bliskoistočnom specijalitetu kojeg u izvornom obliku možete probati u libanonskim restoranima, ali ga i vrlo brzo i jednostavno možete napraviti i kod kuće. Slanutak, maslinovo ulje, češnjak, limun osnovni su sastojci ovog namaza, iako će Libanonci (a i svi oni koji vole humus) reći da dobrog humusa nema bez tahinija, paste od sezama. Ovaj se namaz smatra najzdravijim na svijetu, a možete ga napraviti pomoću ovog recepta: HUMUS-NAJZDRAVIJI NAMAZ NA SVIJETU.

NAMAZ OD SUNCOKRETA

Potrebni sastojci:

200 g neprženog suncokreta

1dcl maslinovog ulja

2dcl vode

Himalajska sol

Mladi luk

Malo limunovog soka

Priprema: Sjemenke suncokreta namočite preko noći te procijedite i dobro operite. Sameljite u blenderu sa svim sastojcima. Ovaj “svježi sir” ne može dugo stajati, jer brzo fermentira.

Za dodatne zdrave recepte i savjete, prijavite se na našu mailing listu.

 

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.