Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti I školarci vole zdravo - ideje za najbolje užine u školi
Međuobrok - Slano jelo

I školarci zdravo jedu - ideje za najbolje užine u školi

Svi recepti
26. ožujak 2024.

Polaskom u školu zasigurno se mijenjaju i prehrambene navike djeteta. Glavni obroci često se konzumiraju u dugim vremenskim razmacima te je neobično važno osigurati školarca hranjivom užinom.

Međuobroci koji se konzumiraju tijekom odmora izrazito su važni za koncentraciju i funkciju mozga. Također, pomažu održati stabilnu razinu glukoze u krvi, a time i koncentraciju tijekom cijelog dana te sprečavaju osjećaj gladi.

Po svaku cijenu treba izbjegavati gazirane napitke, slane i slatke grickalice, brzu hranu ili sendviče od bijelog kruha, suhomesnatih proizvoda i visokokaloričnih namaza poput majoneza. Roditelji se moraju potruditi da spreme djeci užinu jer u gradu i okolici škole nije lako naći kvalitetne gotove obroke. Ukoliko djeci date novac umjesto užine, sigurno će ga potrošiti na fast food ili peciva iz pekare, što radi 90% njihovih vršnjaka što nutricionisti smatraju opasnim po zdravlje...i zato...držite se zdravih ideja i recepata.

SLATKE PLOČICE

Zdrave i ukusne slatke snack pločice, savršen su izbor za dječji snack u školi! Naš posebno osmišljen recept osigurava da vaše dijete dobije potrebnu energiju i hranjive tvari tijekom školskog dana, dok istovremeno uživa u neodoljivom okusu. 

Svestrane su i praktične, savršene za ubacivanje u školsku torbu ili ruksak, spremne za brzo grickanje između nastavnih satova ili kao dodatak uz ručak. Vaše dijete će obožavati njihov slatki okus, a vi ćete biti mirni znajući da im pružate zdravu alternativu užitku.

Potrebni sastojci: (10-ak pločica)

Priprema:

  1. Prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Stranice dubljeg lima za pečenje pokrijte folijom koju ste nauljili kokosovim uljem. 
  3. Bademe i sjemenke popržite na tavi, a u posebnoj posudi zagrijte maslac i med i miješajte dok se maslac ne otopi.
  4. Otopljenom medu i maslacu dodajte sve sastojke (samo kakao zrnca ne).
  5. Sve pomiješajte i kad se smjesa ohladi ubacite kakao zrna.
  6. Pecite 30 minuta i režite tek kad se ohladi.

ŠTAPIĆI OD BATATA

Zdravi i ukusni, pomfri od batata predstavlja savršen snack za školarce zbog svoje bogate hranjive vrijednosti i jedinstvenog okusa koji će ih osvojiti već pri prvom zalogaju.

Batat, ili slatki krumpir, donosi obilje vitamina, minerala i vlakana u jednostavnom i ukusnom obliku. Ovi pomfriji su pečeni umjesto prženi, čime se smanjuje količina masnoće i kalorija, čineći ih zdravijom alternativom u odnosu na klasične pomfrije. Osim toga, bogati su vitaminom A, C i B6, kao i mineralima poput kalija i mangana, što pruža podršku zdravom rastu i razvoju djece.

Potrebni sastojci:

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. U posudi pomiješajte batat narezan na štapiće s maslinovim uljem, soli i paprikom pa ih poslažite na papir za pečenje.
  3. Pecite 15 minuta pa okrenite i pecite još 5-10 min.

SLANI MUFFINI

Hrskavi, ukusni i hranjivi - slani muffini s heljdinim i zobenim brašnom su kvalitetan snack za školarce koji žele nešto ukusno i zdravo. Ovi muffini su izuzetno bogati hranjivim tvarima, a istovremeno pružaju zadovoljavajući okus koji će djeca obožavati.

Kombinacija heljdinog i zobenog brašna donosi dodatnu nutritivnu vrijednost ovim muffinima. Heljdino brašno bogato je proteinima, vlaknima, vitaminima i mineralima poput željeza i magnezija, pružajući dugotrajnu energiju i podržavajući zdrav rast i razvoj djece. Zobeno brašno također obiluje vlaknima, što pomaže u održavanju probavnog zdravlja i osjećaja sitosti.

Potrebni sastojci:

Priprema:

  1. Izmiješati jaja te dodati ostale sastojke.
  2. Rasporediti u 4 kalupa za muffine.
  3. Peći u pećnici na kružni zrak na 160 stupnjeva 15 minuta.

SENDVIČ S HUMMUSOM NA ODMORU

Klasičan, praktičan i uvijek ukusan - sendvič je idealan snack za školarce koji traže brz, hranjiv i jednostavan obrok tijekom školskog dana. Naš sendvič je punjen raznovrsnim sastojcima koji će zadovoljiti apetit i osigurati potrebnu energiju za uspješno učenje i aktivnosti.

Za sendvič koristite svježe i kvalitetne sastojke kao što su svježe povrće i zdravi namazi, a kruh možete pripremiti i sami. Kruh bogat vlaknima osigurava dugotrajnu sitost i podržava zdravu probavu, stoga je uvijek bolja opcija sam ispeći kruh ili pecivo za sendvič. Uz kombinaciju povrća, ovo će biti prava užina koja će zasititi klince do kraja nastave. 

Potrebni sastojci - pecivo bez glutena:

Priprema: 

  1. U posudu miksera stavite vodu, sol, šećer i kvasac, pustite 10-ak minuta.
  2. Potom dok mikser radi malo po malo dodajite brašno dok se ne formira tijesto.
  3. Pustite tijesto 20-ak minuta na toplom.
  4. Po potrebi dodajte još malo brašna da možete oblikovati kugle.
  5. Kugle tijesta premažite jajem ili mlijekom i pospite sezamom.
  6. Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

A dobar sendvič ne ide bez dobrog namaza. Kad u sendvič stavite povrće i sir, dodajte i zdravi namaz, a mi vam predlažemo ovaj prepun proteina - hummus od graška.

Potrebni sastojci:

Priprema:

  1. Grašak večer prije stavite namočiti pa ga kuhajte 1 sat.
  2. Sve sastojke izblendajte i humus je gotov.
  3. Namažite ga na tost ili krekere.

GRICKALICE

Osim što ćete s ovim prijedlozima svojim školarcima osigurati dozu nutrijenata, bit ćete sigurni da jedu zdravo i ukusno dok nisu kući. Djeca troše puno energije, zbog čega je važno osigurati im dovoljno užine koja će ih držati sitima. Zato je dobro pripremiti i svježe voće, ali male snackove koje mogu grickati u pauzama poput sjemenki, orašida i suhog voća.  NutriGo mješavine dolaze u malim pakiranjima, praktičnima za putovanja i školu. Klinci s ovim pakiranjima imaju dovoljnu dozu, bez nepotrebnog viška hrane, a dovoljno da budu siti i zadovoljni. Sada, kad imate ideje za užine svojih malih znalaca, krenite u pripremu!

 

A jeste li škicnuli naš novi Newsletter? Ako se besplatno pretplatite, ostvarujete 10% popusta na prvu narudžbu. Odlično, zar ne?

Djeci u školi energija je važna, kako bi tijekom učenja bila snažna.
Naše ideje za užinu vidi, a možda ti se nešto i u ovotjednoj akciji svidi! 

Pogledaj što donosi "Mali tjedan"

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.