Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Brandovi & Trendovi Kuća magične trave uistinu je magija - koju morate imati u svom domu

Kuća magične trave uistinu je magija - koju morate imati u svom domu

Jer biljke su magične

Prirodna i ekološka kozmetika iz Hrvatske

Možda bi ste prije par godina rekli da je Francuska ta zemlja koja krije najbolju prirodnu kozmetiku, ali danas bez imalo dvojbi možemo reći da je Hrvatska postala država u kojoj se spravljaju i "mućkaju" fenomenalni kozmetički proizvodi. Sve zahvaljujući OPG-u Jakopović koji je paletom njihove certificirane ekološke kozmetike pod nazivom "Kuća magične trave" osvojio Hrvatsku! 

Zanimljivo ime i još zanimljivija priča nastajanja, zar ne!? "Obzirom je prva biljka koju smo posadili bila matičnjak ili melisa, istraživanjem smo došli do mnogo podataka o različitim imenima kojim su je u prošlosti nazivali zbog njenih izuzetnih ljekovitih svojstava. Matičnjak smiruje misli, olakšava glavobolju, nekad su je vladari pili prije donošenja važnih odluka, neplodne žene su se kupale u njoj, jer se vjerovalo da oživljava maternicu, tako da je često imala epitet čarobna ili magična trava. Tako je i ideja za pokretanjem brenda na bazi melise imala logičan slijed u svojem imenu - Kuća magične trave. Nakon melise posadili smo još i druge biljke - lavandu, smilje, mentu, lješnjake i slično, ali cijeli brend nosi ipak ime u čast melisi. Sada smo ga skratili na KMT bio cosmetics, kako bi bilo lakše u izvozu u strane zemlje gdje je ime teško prevesti.", objasnila je Snježana Mikulčić Jakopović koja je zajedno sa suprugom Mladenom čini "srce" jednog od najpoznatijeg brenda hrvatske kozmetike. Pardon, hrvatske eko kozmetike!

Kako nastaje ta magična magija?

OPG Jakopović je pionir na području proizvodnje certificirane ekološke kozmetike u  Hrvatskoj, a proizvode paletu proizvoda za njegu lica tijela i kose na bazi vlastite sirovine, dobivene od biljaka koje sami ekološki uzgajaju i prerađuju. Cijela kolekcija eko kozmetike sadrži oko 70 proizvoda, a svi su oni eko certificirani i proizvedeni su u skladu s dobrom proizvođačkom praksom (GMP), i po standardu ISO 22716 za proizvodnju kozmetike, za koju su registrirani. 

Ipak, zadnji sud prije važne papirologije i registracije ostaje uvijek njima - Mladenu i Snježani. "Mi od prvog dana imamo isključivo certificiranu ekološku poljoprivrednu proizvodnju i uzgoj bilja, a te biljke su izuzetno kvalitetne. Svaki proizvodi koji se radi, radi se prvo promišljanjem i kombiniranjem ljekovitih svojstava određenih biljaka, ovisi već o tome što želimo postići. Rade se deseci proba da bi se dobio finalni proizvodi i tek kada smo zadovoljni onda se ide u izradu dokumentacije i registraciju proizvoda."

Nekoliko kolekcija proizvoda ovisno biljci koja je glavni sastojak

Osnovna kolekcija proizvoda (zelena kolekcija) proizvedena je na bazi matičnjaka (Melissa officinalis) i sadrži obiteljske kreme za lice za suhu i mješovitu kožu, balzam za usnice, blagi sapun, tonik, kremu za ruke, mlijeko za tijelo i prirodni deodorant.

Anti-age kolekcija (crvena kolekcija) sadrži ulje sjemenki crnog grožđa i uključuje dnevnu i noćnu kremu za lice, maslac za tijelo, uljni piling i piling sapun za tijelo sa mljevenim sjemenkama grožđa, serum, masku i micelarnu vodicu.

Anti-age kolekcija od smilja (žuta kolekcija) sadži hidratantnu kremu za lice, tonik i ulje od smilja, kremu oko očiju i serum za suhu kožu.

Muška kolekcija je multi-funkcionalna i proizvedena tako da svaki proizvod može služiti za više funkcija, šampon je i gel za tuširanje, sapun je ujedno i za brijanje, losion za poslije brijanja može biti i krema za lice, melem sa bradu, brkove i lice, te ulje za njegu brade i lica.... U kolekciji su odabrani najkvalitetniji organski sastojci poput karite maslaca, hladno prešanih ulja koštica marelice, grožđa i badema te eterična ulja cedra, tamjana, bora i citronovca...

Dječja kolekcija je za naše najmlađe izrađena od posebno brižno biranih sastojaka poput organske kamilice, melise, nevena, kakao i karite maslaca te aloe vere i u potpunosti veganskih sastojaka. Ona sadrži dječju kupku, balzam i blagi sapun.

U ponudi su i osnovni higijenski proizvodi:

  • prirodna zubna pasta bez fluora i konzervansa na osnovi bijele gline, sode bikarbone i mente
  • osvježivač daha u spreju
  • kolekcija proizvoda za njegu kose sadrži tri vrste krutih šampona, regenerator te ulje za rast kose i obnovu vlasišta.      

Proizvodi nisu testirani na životinjama i ne sadrže sastojke životinjskog prodrijetla.
Određene proizvode koji sadrže pčelinji vosak proizvodimo i u veganskoj verziji sa voskom na bazi uljane repice i voska jojobe.

Najnovija kolekcija je kolekcija sa bučinim uljem kakve još uopće nema na tržištu i koja sadrži četiri inovativna proizvoda sa bučinim uljem, a to je blagi sapun za suhu kožu, kremu za problematičnu kožu, maslac za tuširanje i univerzalni melem.

A spremaju li još nešto, upitali smo ih!? 

"Evo upravo danas završili smo jedan jako zanimljiv proizvodi, a to je sprej za zlatni sjaj kože, na bazi organske ružine vodice i jako se veselimo reakcijama kupaca.", odgovara Snježana i otkriva koji su istinski favoriti kupaca, ali i njih interno. "Naša paleta broji više od 70 proizvoda za njegu lica, tijela i kose i teško je izdvojiti jedan. Mi u obitelji i šire koristimo samo vlastite proizvode - od paste za zube do melema i gaveza, a ja osobno koristim serum za suhu kožu koji kombiniram sa kremama, a oduševljena sam i micelarnom vodicom koja je bila prvi proizvod naše kćerke koja je kozmetičarka pa sada osmišljava novitete i radi u našoj proizvodnji. Kod kupaca uvijek ide najviše ono što se najviše koristi, a to su šamponi, sapuni, paste, deodorant, balzami za usta."

Smješteni su u Novom Marofu, Paka 26. Tamo imaju proizvodnju, sušaru, destileriju i laboratorij. Nasadi biljaka su također u neposrednoj blizini. Što još čekate? Posjetite ih ili u brzinsku kupovinu savršene kozmetike krenite već sada!

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.