Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Čudesno ulje makadamije za zdravu i sjajnu kožu i kosu

Čudesno ulje makadamije za zdravu i sjajnu kožu i kosu

U službi ljepote!

Ulje makadamije oživljava, vlaži i omekšava kožu, štiti je od štetnih vanjskih utjecaja.

Makadamija je neobičan i rijedak orašasti plod u našem podneblju što ne čudi jer je drvo makadamije biljka autohtona Australiji. Danas se uzgaja u Africi, Južnoj americi, SAD-u i drugim zemljama s tropskom klimom.

Orah makadamije je savršeno okrugao, vrlo je tvrd, ali jednako tako ukusan i korisan. Plod makadamije je cijenjen zbog svog blagog i sofisticiranog okusa. Uzgoj makadamije nije jednostavan, a još je teže odvojiti plod od tvrde ljuske – upravo je zbog toga makadamija najskuplji orašasti plod na svijetu. Čak se i u  Australiji cijena ploda makadamije ne spušta ispod 30 dolara za kilogram.

Drvo makadamije je jako visoko, može narasti do 100 metara u visinu, plodove počinje donositi između sedme i desete godine života. Australski domoroci smatraju makadamiju svetim orahom jer pomoću nje generacijama uspješno izlaze na kraj s nedaćama kao što su osteoporoza, migrena, avitaminoza...

Ulje makadamije - ljekovita svojstva i upotreba

Orah makadamije je jako masan i kaloričan, sto grama proizvoda sadrži gotovo nevjerojatnih 700 kalorija. Zahvaljujući tome iz orkuglih oraščića se preša ulje koje se osobito cijeni u kozmetičkoj industriji. Sastav makadamije svojim bogatstvom i raznolikošću može zadiviti svakog kemičara. Taj plod sadrži praktički sve potrebno ljudskom organizmu – bjelančevine, ugljikohidrate, masti, vlakna, minerale, eterična ulja i mnoštvo vitamina među kojima prednjači vitamin E i oni iz B grupe.

Ulje makadamije pravo je čudo prirode  - sadrži više od 80% nezasićenih masnih kiselina koji se po svom sastavu jako malo razlikuju od prirodnih masnoća koje luči ljudska koža. Upravo je zbog toga ulje makadamije pogodno i za alergičare, naime, ulje makadamije ne uzrokuje nikakve alergijske reakcije. Palmitoleična i oleična kiselina čine ulje makadamije optimalnom njegom za zrelu kožu. Ulje makadamije ne samo da vraća kosi i koži mladost i ljepotu, već se može i boriti s ozbiljnijim problemima, te pomaže regenerirati kožu nakon opekotina i kirurških zahvata.

Ulje makadamije oživljava, vlaži i omekšava kožu, štiti je od štetnih vanjskih utjecaja, uljepšava kosu, te se zato koristi u maskama, šamponima, kremamam, balzamima za usne, regeneratorima i mnogo drugih kozmetičkih proizvoda. Ulje makadamije u proizvodima za kosu prodire duboko u ćelije kose i obnavlja njihovu strukturu iznutra.

Ovo čudesno ulje u kozmetici se koristi za njegu kose i kože zbog svog sastava koji obiluje vitaminima i masnim kiselinama. Regenerira kožu, a ispucaloj kosi vraća sjaj i čvrstoću. Ulje makadamije često se preporuča i nakon opeklina od sunca.

Ulje se brzo upija, ne ostavlja masni trag i pogodno je za sve tipove kože i kose. Zbog brzoupijajućeg svojstva, ulje makadamije je izuzetno praktično za korištenje, a svoju svrhu najbolje ispunjava njegujući suhu kožu čineći je glatkom i savršeno mekom, dok izvrsno djeluje i na kosu kojoj vraća sjaj, dubinski hrani te je čini svilenkasto mekom. Obiluje zdravim masnim kiselinama koje hrane kožu i zaslužne su za njen:

  • mladolik izgled
  • nježan sjaj
  • elastičnost
  • hidrataciju
  • prirodnu zaštitu kože od UV zračenja

Gdje kupiti ulje makadamije? 

Ulje makadamije iz ekološkog uzgoja možete kupiti u našem webshopu. A ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

Svim vašim problemima s kožom tijela i lica možete stati na kraju uz pomoć prirode:

NEWSLETTER pronađite ovdje i otkrijte puno kozmetičkih recepata! Svidjet će vam se! 

Zanimat će vas i….

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.