Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Saznajte kako napraviti izvrstan proteinski shake za mršavljenje!

Kako napraviti proteinski shake za uspješnu borbu protiv suvišnih kilograma?

Proteinski prahovi su kvalitetan izvor proteina koji olakšavaju mršavljenje i rast mišića. Saznajte kako napraviti najbolji proteinski shake kod kuće!

Bjelančevine ili proteini osnova su svake zdrave i uravnotežene prehrane , a jako dobro utječu na rast i regeneraciju mišića. Uz to, odličan su saveznik u mršavljenju. U nastavku saznajte kako napraviti proteinski shake za uspješnu borbu protiv suvišnih kilograma.

Svi članci
09. siječanj 2023.

Proteini nisu samo hrana, oni se nalaze posvuda u našem tijelu. Jeste li znali da su sve naše kosti, organi, tetive i ligamenti, mišići, hrskavica, kosa, nokti, zubi i koža izgrađeni od proteina? I to nije sve! Postoje funkcionalni proteini koji imaju točno određene uloge u organizmu – to su enzimi, antitijela, hemoglobin, hormoni…

Proteini - od čega su građeni i po čemu se razlikuju?

Proteini su građeni od 20 različitih aminokiselina i razlikuju se obzirom na broj i redoslijed aminokiselina koje grade protein. Od 20 aminokiselina, njih 11 tijelo može samo sintetizirati – to su neesencijalne aminokiseline. 9 aminokiselina ne možemo sami proizvesti te je stoga nužno da ih u organizam unosimo hranom – to su esencijalne aminokiseline.

Proteine dijelimo na:

Proteini animalnog porijekla su potpuni proteini jer osiguravaju svih 20 aminokiselina. S druge strane, namirnice biljnog porijekla (poput soje, graška, konoplje i riže) sadrže takozvane nepotpune proteine jer ne sadrže jednu ili više aminokiselina. To nije ništa strašno.

Pravilnom kombinacijom namirnica biljnog porijekla vrlo ćete lako zadovoljiti potrebe za svim aminokiselinama. Kombinacijom žitarica i grahorica, poput riže i graha, dobit ćete sve esencijalne aminokiseline iz dva različita izvora. No u ova užurbana vremena često ne stignemo zadovoljiti dnevnu dozu unosa proteina. Baš zato, postoje izvrsni proteinski  shakeovi odnosno napitci koji svojim okusima mogu oduševiti baš svakoga. Inspirirajte se našim najboljim receptima za proteinske shakeove ovdje.

Za pripremu proteinskog shake za mršavljenje trebat će vam shaker ili blender, proteinski prah, voda ili biljni napitak i voće po izboru. Ukoliko ste novi u svijetu proteina sigurno vas zanima koji sve proteini postoje, a kako odabrati najbolji proteinski prah za mršavljenje pročitajte u našoj prethodnoj objavi

Proteini za mršavljenje

Proteinski shake za mršavljenje mora sadržavati visokokvalitetne bjelančevine, malo ugljikohidrata te ne smije sadržavati šećere. Najbolji izbor su proteini od sirutke (whey proteini) te proteini od soje za vegane ili osobe koje imaju intoleranciju na laktozu. Za pripremu shakea za mršavljenje možete koristiti Me:First proteinski izolat s okusom čokolade, vanilije ili kikirikija. Ovaj protein od sirtuke krase visokokvalitetni sastojci iz organskog uzgoja. Whey protein od sirutke je mnogima najomiljeniji protein zbog svoje sposobnosti brze apsorpcije i lake probavljivosti. Whey protein je dobro poznat po svestranom profilu aminokiselina, što znači da se može koristiti na mnogo različitih načina i kombinacija.

U odnosu na mnoge druge izvore proteina, whey proteini imaju vrlo visoku biološku vrijednost što ih čini optimalnim izvorom dodatnih proteina. Whey  proteini se lako otapaju u vodi, mlijeku ili soku. Ovaj proizvod je ukusan i sadrži samo nekoliko grama prirodnog mliječnog šećera. Nikakav drugi šećer se ne dodaje u proizvod. Ono što je najbolje, postoji tako puno okusa da ćete zasigurno naći barem jedan za sebe.

Proteinski shake - odličan dodatak zdravoj prehrani

Bitno je hranu bogatu proteinima kombinirati s drugim namirnicama! Kako bi prehrana bila raznolika i uravnotežena, hrana bogata proteinima, odnosno bjelančevinama, kombinira se s drugim namirnicama. Tako ujutro možemo odabrati svježi sir koji sadrže bjelančevine, magnezij, kalcija, vitamine B skupine, vitamin D i kruh koji je izvor ugljikohidrata. Za ručak pak možemo kombinirati ribu s omiljenom salatom dok nam kao međuobrok dobro dođe proteinski napitak.

Banana, bijela čokolada, jagoda ili možda mango? Za koji ste okus danas raspoloženi? U našoj Tvornici Zdrave Hrane imamo odgovor na sve vaše zahtjeve. Bitno je samo u ruke uzeti kvalitetan shaker i "izmućkati" ukusni, zdravi koktel pun bjelančevina koje su nam toliko bitne za organizam.

 

 

Kako napraviti proteinski shake za mršavljenje?

U nastavku vam donosimo jednostavan i brz recept za proteinski shake koji će vam pomoći u gubitku suvišnih kilograma. Popis sastojaka je zaista kratak, trebat će vam protein sirutke, odnosno whey protein s okusom po vašem izboru (mi smo se odlučili za vaniliju), jagode i borovnice, ili neko drugo šumsko voće koje volite i voda ili omiljeni biljni napitak. Ovaj shake je vrlo zasitan, sadrži malo kalorija i odličan je obrok nakon treninga ili brzi međuobrok, ako ste u žurbi ili vas je uhvatila glad. 

Sastojci:

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiksajte. Potom ga prebacite u shaker i ponesite ukusan proteinski shake na posao ili na trening. Uživajte!

U našem zdravom kutku nalazi se još puno ukusnih i zdravih recepata koje morate isprobati:

Za još zdravih recepata i savjeta, prijavite se na naš Newsletter

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.