Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Pojačano ispadanje kose - spriječite ga uz pomoć prirode!

Pojačano ispadanje kose - spriječite ga uz pomoć prirode!

Lijekovi iz prirode.

Pravilna njega kose i vlasišta izuzetno je važna stoga se okrenite prirodi i posegnite za njenim najboljim plodovima koji rješavaju problem slabe kose.

Svi članci
17. kolovoz 2017.

Opadanje kose je normalna pojava - dnevno izgubimo od 50 do 100 dlaka. Međutim, u određenim slučajevima, pojačano ispadanje kose može upućivati na određene zdravstvene probleme. 

Stres, umor i iscrpljenost, hormonalne promjene, menopauza, promjena godišnjih doba te razni vanjski čimbenici mogu utjecati na zdravlje vaše kose. Kosa zbog navedenih čimbenika slabi, postaje rjeđa, lomi se i lakše ispada tijekom češljanja.

Spriječite opadanje kose uz pomoć prirode

Ćelavost se obično odnosi na pretjeran gubitak kose vlasišta. Neki ljudi se njome ne zamaraju, dok ju drugi skrivaju frizurom, vlasuljom, šminkom ili kapom. Dakako, neki čak koriste lijekove ili se podvrgavaju kirurškim postupcima no svakako je najbolje započeti s liječenjem uz pomoć prirode.

S problemom opadanja kose, podjednako se susreću i žene i muškarci, a uzroci mogu doista biti brojni. Pravilna njega kose i vlasišta izuzetno je važna stoga se okrenite prirodi i posegnite za njenim najboljim plodovima koji rješavaju problem slabe kose koja opada.


nim prah


  • Voda s nim prahom može se koristiti za tretiranje opeklina i pomaže u smanjivanju vidljivosti ožiljaka. Nim je također vrlo koristan i kod gubitka kose, kao i kod sprječavanja prijevremenog pojavljivanja sijedih vlasi.
  • Napravite smjesu od meda, toplog maslinovog ulja i 1 žličice cimeta. Nanesite na kosu i ostavite 15 minuta, nakon čega operite kosu. Ovo je efikasan domaći recept protiv ispadanja kose.
  • Sigurno ste čuli o djelotvornom učinku koprive na kosu. Tretman sa koprivom je najbolje, što možete učiniti za svoju kosu i vlasište. Dvije pune šake svježe ili suhe koprive stavite u lonac sa 5 litara vode. Zakuhajte, isključite vatru i ostavite na 10-15 minuta. Procijedite, ohladite i operite s tim kosu. Perite kosu sa koprivom svaki dan. Rezultati su vidljivi nakon par tjedana.
  • Kineska biljka Fo-Ti, poznata pod nazivom He Shou Wu i Polygonum Multiflorum je pokazala izuzetnu djelotvornost protiv ispadanja kose. Kinezi kod tretiranja ovog problema ne djeluju samo na folikulu lasi i na tjeme. Orijentalnoj medicini gubitak kose je u direktnoj korelaciji sa smanjenom energijom u području bubrega, slabom cirkulacijom i prisutnosti toksičnog materijala u organizmu. Jednom kada se u tijelo vrati unutarnja esencija ili vitalna snaga, tek tada će se djelovanje ovih tonika pokazati na kosi i tjemenu.

Puno je prirodnih sastojaka s kojima će kosa ponovno biti lijepa i zdrava, a dovoljno je samo odabrati neke od njih.

Biljke koje jačaju kosu i potiču njezin rast

Postoje mnoge biljke koje se tradicionalno koriste za rast i jačanje kose. Neke od najučinkovitijih biljaka su:

  • Kopriva

Kopriva sadrži visoke razine minerala i vitamina, uključujući željezo, kalcij i vitamin C, koji su neophodni za rast i jačanje kose. Kopriva također pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi u vlasištu, što pomaže u rastu kose.<

  • Aloe vera

Gel aloe vere sadrži enzime koji stimuliraju rast kose i poboljšavaju cirkulaciju krvi u vlasištu. Aloe vera također ima hidratantna svojstva koja pomažu u sprječavanju suhoće vlasišta i lomljenje kose.

  • Čičak

Korijen čička sadrži inulin, vrstu vlakana koja pomaže u održavanju zdravlja vlasišta i potiče rast kose. Čičak također sadrži minerale poput cinka i željeza, koji su neophodni za rast zdrave kose.

  • Ružmarin

Ružmarin ima antibakterijska svojstva koja pomažu u sprečavanju infekcija vlasišta, što može ometati rast kose. Također poboljšava cirkulaciju krvi u vlasištu i potiče rast kose.

Ove biljke se mogu koristiti na razne načine, kao što su infuzije, čajevi, tinkture, ulja i maske za kosu. Međutim, prije korištenja bilo kojeg biljnog lijeka, preporučuje se konzultacija s liječnikom ili stručnjakom za alternativnu medicinu kako bi se osigurala sigurnost i učinkovitost tretmana.

Kako spriječiti opadanje kose prirodnim putem? 

  • Uravnotežena prehrana ključ je zdrave kose

Važno je jesti uravnoteženu prehranu bogatu proteinima, vitaminima i mineralima poput cinka, željeza i vitamina B. Namirnice poput jaja, orašastih plodova, ribe, špinata, voća i povrća trebale bi biti dio vaše prehrane.

  • Masaža vlasišta potiče cirkulaciju

Masaža vlasišta poboljšava cirkulaciju krvi u vlasištu i potiče rast kose. Koristite prirodna ulja poput kokosovog ulja, ulja čička ili ulja lavande kako biste dodatno poboljšali učinak masaže.

  • Biljni tretmani za rast kose

Biljke poput aloe vere, koprive i ginsenga mogu pomoći u poboljšanju zdravlja kose i vlasišta i sprječavaju pojačano ispadanja kose. Možete ih koristiti kao sastojke u domaćim maskama za kosu ili ih u obliku praha i tinkture dodati šamponu. Neka ulja, poput ricinusovog ulja, arganovog ulja, ulja jojobe i kokosovog ulja, mogu pomoći u poticanju rasta kose. Nanesite malu količinu ulja na vlasište i masirajte ga nekoliko minuta prije nego što ga ostavite na kosi nekoliko sati ili preko noći.

ulje ricinusa

  • Birajte blage i prirodne proizvode za kosu

Koristite prirodne proizvode za kosu koji su nježni prema vašoj kosi i vlasištu. Izbjegavajte proizvode koji sadrže kemikalije, bojila i parfeme koje mogu oštetiti kosu i uzrokovati pojačano ispadanje. U Tvornici Zdrave Hrane možete kupiti organske i potpuno prirode proizvode za njegu kose. Cijelu ponudu pogledajte ovdje

  • Dodatci prehrani za rast i jačanje kose

Nedostaci riboflavina, biotina, folata i vitamina B12 povezani su s gubitkom i pojačanim opadanjem kose. Ukoliko vam kosa pojačano ispada, možda vam nedostaju određeni vitamini i minerali. Svakako pročitaje našu prethodno objavu: vodič kroz najbolje vitamine protiv ispadanja kose

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.