Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Nektar od datulja i sirup od datulja - zaslađivač koji mijenja nezdravi šećer

Nektar od datulja i sirup od datulja - zaslađivač koji mijenja nezdravi šećer

Kako zasladiti dan?

Umjesto bijelog šećera isprobajte sirup i nektar od datulja. 

Često nas proganja grižnja savjesti jer šećer nije na glasu kao zdrava i korisna namirnica

Osim u kolačima, tortama, keksima, pecivima, sladoledima i ostalim slasticama, šećer je sastojak i mnogih industrijski obrađenih namirnica i hrane za koju ne bismo niti pomislili da je sadrži – poput primjerice slanih jela.  Prirodno ga sadrže i mnoge druge namirnice: ponajviše žitarice, voće i korjenasto povrće. Tako šećer vjerojatno konzumiramo više nego što smo toga i svjesni.

Uobičajeni šećer koji se konzumira je bijeli, rafinirani šećer proizveden od šećerne repe ili trske, s mnogo kalorija i visokim glikemijskim indeksom! On vrlo brzo ulazi u krvotok, potiče izlučivanje inzulina i pojačava osjećaj gladi. Mnoge osobe će zbog toga biti sklone debljanju. 

Većina stručnjaka savjetuje izbjegavanje slatkiša i zaslađene hrane, ali to u potpunosti nije realistično za mnoge ljude.

Srećom, postoji nekoliko prirodnih zamjena za šećer koje če zadovoljiti vaše slatke potrebe, a uz to imaju i određene zdravstvene prednosti.  Pokušajte uključiti jedan ili dva od poznatih prirodnih zaslađivača kako bi zamjenili nezdravi šećer, a u samom vrhu među njima su dva proizvoda na bazi datulja - nektar i sirup! 

Sirup od datulja - idealna zamjena za šećer

Nutrigold organski sirup od datulja sadrži samo ekološke datulje bez aditiva. Vrlo je sladak i zasitan te daje bogat, blago karamelast okus vašim obrocima.  Sirup od datulje posebno je popularan u bliskoistočnoj kuhinji za izradu slatkih jela. Preporučujemo ga za sve vrste kolača i slastica, ali i tople napitke koje će obogatiti kremastom teksturom. 

sirup od datulja

Datulje imaju širok spektar zdravstvenih dobrobiti zbog kojih se smatraju najzdravijim voćem na zemlji. Datulje su posebno značajne vegetarijancima s obzirom na to da sadrže neke tvari koje su posebno bitne za normalno funkcioniranje organizma, a koje se ne mogu lako pronaći u namirnicama biljnog porijekla. 

Datulje su u našim krajevima dostupne kao sušene i tvrde, no nakon što smo kušali svježe, mekane, iranske datulje, koje se ”tope u ustima”, one su osvojile naše srce i nepce! U obliku sirupa i nektara pak, osvojile su naše kuhinje i naše slastičarske prste, jer s njima se rade tako dobri deserti!

Ne treba nas stoga čuditi činjenica da se diljem Mediterana u narodnoj medicini koristi za liječenje mnogih bolesti uključujući i rak. U Indiji se suhe datulje daju rodiljama u cilju jačanja imuniteta.

Nektar od datulja - sladak izvor zdravlja

Tako su danas jedni od najpopularnijih zaslađivača zasigurno sirovi sirup od datulja i nektar od datulja. Na velika vrata ulazi u kuhinje ljudi koji drže do prirodne hrane. Sirup i nektar od datulja zadržava pozitivno djelovanje datulja na naš organizam pokazujući antioksidativna i antimutagena svojstva. 

Nektar od datulja prirodni je zaslađivač koji se koristi kao zamjena za rafinirani šećer. Popularan je sastojak u raznim zdravim slasticama, sirovim tortama i kolačima, pudinzima, slatkim namazima, marmeladama i smoothijima. Može biti izvrstan preljev za palačinke, vafle ili žitne pahuljice za doručak.

Datulje su ukusno voće koje je bogato kalijem, željezom, manganom, magnezijem, vitaminom B6 i bakrom, lako je probavljivo te pomaže bržoj razgradnji proteina, ugljikohidrata i masti, a prema nekim istraživanjima, mogu čak pomoći smanjiti kolesterol (LDL).

Datulje u obliku nekog zaslađivača možete koristiti kao sladilo za sladolede, različite slastice i slično. Dovoljno je namočiti ih u vruću vodu, ostaviti da ju upiju te samljeti u blenderu dok ne dobijete pastu sličnu maslacu od kikirikija ili iskušati dva sjajna proizvoda: Nutrigold nektar od datulja te Nutrigold sirup od datulja.

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (2)
Milena Pajić, 19. studeni 2021.
Ne konzumiram rafinirane šećere, ovo mi je super. Hvala
Đurđica Car , 19. studeni 2021.
Koristim nektar od datulja već jako dugo i slažem se sa člankom u potpunosti.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.