Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Pahuljice od kvinoje - za zdravi doručak pun okusa i boje!

Pahuljice od kvinoje - za zdravi doručak vas i vaših mališana

Kvinoja u drugačijem obliku.

Breakfast bowl nikad nije bio zdraviji! Upoznajte pahuljice od kvinoje i uvrstite ih u svoj tjedni (zdravi) jelovnik!

Kad je doručak u pitanju, često su na jelovniku pahuljice. Zobene, heljdine, rižine...tek su dio široke palete pahuljica s kojima možemo započeti dan.

No, jeste li čuli za još jednu sjajnu žitaricu punu proteina koja se uklapa u sva jela? Kvinoju? Da, kvinoju! Pa baš njene pahuljice serviramo danas. 

Upoznajte ih!

Quinoa (kvinoja) - pseudožitarica prepuna vrijednih nutrijenata

Iako je mnogi svrstavaju među žitarice, kvinoja je "pseudožitarica" poznata tisućama godina u prehrani! U drevnim južnoameričkim kulturama predstavljala je izvor snage i izdržljivosti, a zbog svoje nutritivne vrijednosti kvinoja napokon dobiva svoje zasluženo mjesto i na europskim menijima.

Kvinoja ili quinoa je kompletan izvor bjelančevina s obzirom da sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina što predstavlja osnovnu razliku u odnosu na ostale žitarice. Pored toga, sadrži još i aminokiselinu lizin koja predstavlja esencijalan izvor rasta i oporavka tkiva.

pahuljice od kvinoje

Pahuljice od kvinoje za zdrav doručak i najbolje smoothieje!

Baš zbog gore navedenih zdravstvenih blagodati kvinoje, ukusne i hranjive pahuljice od kvinoje odličan su izbor za doručak ili međuobrok. Pogodne su za svaku kombinaciju, od različitih biljnih napitaka, do suhog voća, orašida, sjemenki, pahuljica drugih žitarica...

Ova namirnica bogata vitaminima B­6, A, magnezijem, kalcijem, kalijem smije se ponuditi i maloj djeci i bebama, no preporučuje se tek nakon što beba navrši osam mjeseci. Iako su alergijske reakcije na ovu namirnicu kod djece skoro neznatne, kvinoja je relativno teška za probavu kod manjeg djeteta. Kombinirajte pahuljice s voćem, ali čak i povrćem koje vaše bebe obožavaju i servirajte im obrok pun proteina!

A kad su oni veći u pitanju, kulinarskih ideja je mnoštvo!

Kako bi se poboljšao sadržaj proteina u gusti smoothie kojeg ispijate prije odlaska na posao, nerijetko se dodaju sjemenke chia i sjemenke lana no isto tako može se dodati i kvinoja pahuljice. Takva doza proteina običan smoothie pretvorit će u pravi doručak koji će vas zasititi sve do ručka. 

Objedinjeno u energetskoj vrijednosti, 100 g sirove kvinoje sadrži 368 kcal od čega je 64,1% ugljikohidrata, 14,1% proteina i 6% masti.

Obožavate raditi svoje energetske pločice? Što kažete da samo umjesto zobenih pahuljica u recept ubacite one od kvinoje? 

Volite puding od riže ili homemade puding od zobenih pahuljica? Onda svakako morate probati kvinoja-puding!

Puding od kvinoje priprema se isto kao i svaki puding, osim što se riža ili zobene pahuljice zamijene kvinoja pahuljicama te se dodaju uobičajeni sastojci poput mlijeka od badema, kakaa i zaslađivača. Gotovi puding možete posuti cimetom, bobičastim voćem ili orašastim plodovima.

Na kraju krajeva, ako niste tip koji previše komplicira oko doručka, a voli pojesti zdravo i ukusno - zasladite ih prirodnim medom ili agavinim sirupom i... uživajte!

Dali smo vam puno zdravih ideja? Čekajte da vidite što sve još krijemo, nakon prijave na NEWSLETTER. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.