Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Poslužite si pirov griz svako jutro, jer razloga je puno

Poslužite si pirov griz svako jutro, jer razloga je puno

Fino se melje i prosijava čime se zadržavaju vrijedni sastojci.

Doručak cijele obitelji!

Postoji nekoliko vrsta griza, no svima najpoznatiji je onaj od pšenične krupice. No, nama zanimljiviji te ujedno i tema ovog članka je pirov griz. On je jedna je od prehrambenih namirnica o kojoj se ne govori i piše prečesto te zbog toga i dalje ostaje nepoznanica većini ljudi.

Pirova krupica, poznatija kao griz prava je multifunkcionalna namirnica fantastičnih svojstava. Pretjerano bi bilo reći kako je zaboravljena, ali se ni približno ne koristi koliko bi mogla. Uglavnom čuva odavno stečene pozicije u carstvu dječje prehrane. Izraz griz, odnosno gris za pšeničnu krupicu došao je od njemačkog naziva za grubo mljevene žitarice, u prvom redu pšenicu.

Svaki dan je prilika za veliki povratak griza u našu svakodnevicu

Usredištu gurmanske pozornosti često su okruglice, žličnjaci, njoki i slične delicije od griza no prije kuhanja upoznajte pirov griz - relativnu novost u svijetu griza.

Pir je žitarica koja u svome sastavu ima gluten koji utječe na organizam posve drukčije od pšeničnog glutena. Lakše je probavljiv, iznimno bogat hranjivim tvarima. Vitamini B kompleksa i vitamin E glavni su elementi pira. Protuupalno djelovanje i djelovanje na probavni sustav glavne su značajke ove namirnice.

Pir se preporuča od početaka dohrane vaših najmlađih što svjedoči njegovoj nutritivnoj vrijednosti ali i blagom učinku koji ima na vaš organizam. Skuhajte griz od pira na mlijeku ili u vodi od kompota, dodajte malo voća, možda malo cimeta, meda ili nekog drugog začina i ukusan obrok za vašu djecu je spreman. 

nutrigold pir griz

Griz od pira fino se melje i prosijava čime se zadržavaju vrijedni sastojci

Želite li napraviti desert, kombinacija je bezbroj, na vama je da odaberete vašu omiljenu namirnicu, dodate ju grizu od pira i uživate u zdravom, jednostavnom i brzom obroku! Krupica od pira, koja će vas zasititi i okrijepiti, za ukusnu varijantu doručka ili večere. Ako želite lagani ručak, skuhajte krupicu, dodajte joj malo maslinovog ulja i kuhanog povrća.

Pir jača imunološki sustav čemu znatno pridonosi i njegovo protuupalno djelovanje. Bogatstvo vitamina i minerala poboljšava imunitet - osobito bakar, cink, mangan i željezo. Pirov griz tako sadrži protuupalne tvari poput složenih ugljikohidrata, polisaharida i vrijednih aminokiselina. Također smanjuje opasnost od nastanka dijabetesa. To je zato što cjelovita zrna pira zbog složenih ugljikohidrata i vlakana imaju niži glikemijski indeks. Glukoza se puno sporije oslobađa u krvotok, pa tako regulira razinu šećera u krvi. Niži glikemijski indeks sprečava inzulinsku rezistenciju i nastanak dijabetesa.

Odličan je dodatak slasticama, kašama, desertima, te kao dodatak juhama i nabujcima.

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (3)
Tanja Stajčić, 25. siječanj 2022.
Izuzetno ukusno. Kuham ga s pola mlijeka, pola vode, dodam suhe borovnice i vrlo malo meda. Savršen obrok i dugo drži sitim.
Štefica Čivrag, 15. prosinac 2020.
Odličan je jer se može jesti za doručak i večeru sa voćem po izboru,meni je idealan na kokosovom mlijeku sa bobičastim voćem.
Alenka Tuđan, 18. ožujak 2019.
Kuham griz bar 1x tjedno. Uglavnom nacmlijeku i dodam žličicu pravog kakaaai gore posipam čokoladu. Prefinooo.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.