Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Upoznajte ulje čileanske maline i sve njegove blagodati

Ulje čileanske maline - kako, kada i zašto se koristi?

Dokazano je da ulje čileanske maline sadrži prirodni visoki zaštitni faktor od sunca!

Ulje čileanske maline blagotvorno djeluje na zdravlje i izgled kože. SPF faktor ulja sjemenki maline procijenjen je između 25 i 50, ovisno o proizvođaću, pa je ovo čudesno ulje idealan prirodni izbor za zaštitu od sunca i štetnog djelovanja UV zraka.  

Svi članci
10. siječanj 2023.

Ulje čileanske maline postalo je popularno s pojačanom svijesti o prirodnoj kozmetici te je putem niza testiranja utvrđeno da osigurava prirodnu zaštitu od sunca. Osim toga, zbog jakog antioksidativnog djelovanja, ulje maline pomaže spriječiti oštećenje kože zbog UV zračenja pa možemo reći da ima dvostruko djelovanje prilikom izlaganja suncu. Baš zato zasjalo je na tron među svim kozmetičkim uljima i baš zato je došlo vrijeme da ga upoznate!

Ulje čileanske maline - riznica zdravlja

Ulje čileanske maline dobiva se hladnim tiještenjem iz sjemenki maline i nažalost, ni okusom niti mirisom ne podsjeća na ovo ukusno voće. Ipak, svojim blagotvornim svojstvima za njegu kože lako će nadoknaditi nedostatak mirisa.

Naime, ulje čileanske maline se smatra izuzetno zdravim zbog visokog sadržaja omega-3 masnih kiselina, vitamina E i antioksidansa. Omega-3 masne kiseline su važne za zdravlje srca i mozga, dok vitamin E pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa i oštećenja. Naime, antioksidansi pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i mogu pomoći u sprečavanju bolesti.

maline

Ulje čileanske maline - upotreba

Zahvaljujući svom sastavu, ulje čileanske maline ima izvanredna zaštitna svojstva te pruža koži zaštitu od sunčevog zračenja i djeluje blagotvorno kod ekcema i drugih upalnih stanja kože te obnavlja stanice kože nakon izlaganja suncu. Protuupalno djelovanje daleko je izraženije od drugih poznatih biljnih ulja (avokado, sjemenke grožđa, lješnjak, pšenične klice).

Ulje maline može primijeniti kao sredstvo zaštite od sunčevog zračenja kao i u izradi krema za prevenciju kožnih iritacija, pasta za zube, pripravaka za tuširanje, balzama poslije brijanja, šampona za kosu i balzama za njegu usana. Ovo ulje obiluje vitaminom E, antioksidansom koji smanjuje oštećenja kože i sudjeluje u eliminaciji slobodnih radikala koji pridonose starenju kože.

Radi sadržaja fosfolipida vrlo je stabilno i ne kvari se ukoliko se čuva na adekvatnoj temperaturi! Dokazano je da ulje čileanske maline sadrži prirodni visoki zaštitni faktor od sunca. Ovo ulje ima SPF između 28 i 50 za UVB zračenje i 6 do 8 SPF za UVA zračenje koje pridonose starenju i raku kože.

Ulje čileanske maline za sunčanje i njegu kože

Osim što je prirodna UV zaštita, ovo ulje ima još ponešto crtica na svom popisu pluseva. Ima jako antioksidativno djelovanje, obnavlja kožu i ima protuupalno djelovanje. Sprječava prve znakove starenja te pomaže kod dermatitisa i ekcema, a odlično i hidratizira sve tipove kože.  Naime, ulje čileanske maline ima divnu teksturu te se relativno brzo upija, posebno kada se nanese na vlažnu kožu.

 Ulje čileanske maline blagotvorno djeluje na kožu i kosu te pridonosi:

  • prevenciji nastanka bora
  • obnavlja i hrani kožu
  • hrani i revitalizira kosu
  • pomaže u zaštiti od štetnih UV zračenja
  • ima protuupalno i antioksidativno djelovanje (zbog visokog sadržaja vitamina E)

Posebno je pogodno za njegu suhe kože sklone crvenilu. Obiluje vitaminima i mineralima koji pomažu u očuvanju mladolikog izgleda kože. Vraća joj elastičnost i dubinski je hrani što znači da će vaša koža blistati u najtoplijim, ali i najhladnijim danima!

Gdje kupiti ulje čileanske maline?

Najkvalitetnije ulje čileanske maline iz ekološkog uzgoja po odličnoj cijeni možete naći u našem webshopu. A ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

ulje čileanske maline

Ulje čileanske maline - kako se koristi? 

Ulje čileanske maline se može primjenjivati čisto, razrijeđeno sa drugim uljima ili u obliku emulzijskih formulacija (kreme, mlijeko za tijelo, balzami za usne). Kod uljnih miješavina i emulzijskih pripravaka potrebno je primjeniti oko 35 ml pripravka za jedno premazivanje tijela. Smanjujući količinu, stupanj zaštite višestruko pada. Ukoliko se primjenjuje čisto ulje, tada je dovoljno namazati kožu i u tanjem sloju. U svakom slučaju, ulje čileanske maline podarit će vašoj koži prijeko potrebu hidrataciju, zdravi sjaj i mnoštvo antioksidansa. 

Za još više zdravih savjeta i recepta, prijavite se na naš newsletter, a cijelu ponudu krema i ulja za sunčanje možete pogledati ovdje

Pročitajte i sljedeće članke:

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.