Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Zlatne lanene sjemenke odnose zlatnu medalju među sjemenkama

Zlatne lanene sjemenke odnose zlatnu medalju među sjemenkama! Recepti i upotreba

Kada uzimate lanene sjemenke, uvijek pijte dovoljno tekućine.

U narodnoj medicini lan se koristi za plućne bolesti, dišni i probavni sustav te otekline, čireve i opekline.

Svi članci
01. siječanj 2023.


Pripadaju jednoj od najstarijih ljudskih namirnica, bogate su omega-3 masnim kiselinama, topivim i netopivim vlaknima, proteinima, vitaminom B1, magnezijem, cinkom i selenom. Riječ je o sjemenkama lana, koje mnogi rado koriste kao hranjivu bezglutensku alternativu i vole zbog prepoznatljive orašaste arome.

Njihovu vrijednost za zdravlje i ljepotu znali su cijeniti još i drevni narodi, a neka njihovo iskustvo i vas potakne da otkrijete koje sve zdravstvene dobrobiti skrivaju u sebi. Neki sjeme lana nazivaju jednom od najmoćnijih biljnih hrana na svijetu. Postoje dvije vrste sjemenki lana, smeđe i zlatne.

Zlatne lanene sjemenke iznimno su bogatog sastava te se ubrajaju među najhranjivije sjemenke. 

Kako konzumirati zlatne lanene sjemenke? 

Potrebno ih je konzumirati svježe samljevene jer ih jedino tako organizam može apsorbirati. Također, zlatni lan je potrebno prethodno namočiti u vodi kako bi pustio sluz koja regulira probavu. Bogat su izvor proteina i omega masnih kiselina, imaju visok sadržaj antioksidansa i vlakana pa zato pospješuju probavu i pružaju dugotrajan osjećaj sitosti.

Danas se lan također koristi u nebrojene svrhe. Od predivnog lanenog platna sa raznim uzorcima, do cijele palete kozmetičkih proizvoda, kao i farmaceutskih proizvoda, za humanu i veterinarsku upotrebu.

U prehrani se lan može koristiti na nekoliko različitih načina. Svježe i usitnjene zlatne lanene sjemenke mogu su dodavati različitim jelima, umacima, salatama, juhama od povrća, popečcima, žitaricama, ali i brojnim desertima.

Veoma stara i rijetka sorta lana, ovaj zlatni sadrži nešto više ulja od običnog smeđeg, malo više omega-3 masnih kiselina i bogatiji je mineralima. Baš zato je stao na tron među ostalim sjemenkama i svojim imenom i nutritivnim sastavom osvojio zlatnu medalju!

Recepti sa zlatnim lanom

U našem zdravom kutku čekaju vas zdravi i ukusni recepti sa zlatnim lanenim sjemenkama. Svakako ih isprobajte i javite nam dojmove!

zlatne lanene sjemenke

Gdje kupiti zlatne lanene sjemenke? 

Sjenke zlatnog lana možete kupiti putem našeg  webshopa. A ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.