Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Tražite poklon za Valentinovo? Imamo puno praktičnih (i zdravih) ideja!

Tražite poklone za Valentinovo? Imamo puno praktičnih (i zdravih) ideja!

Pokloni za partnere, obitelj, prijatelje, kolege - za sve koje volite!

Od homemade slatkih delicija do praktičnih rješenja za dom. 

Svi članci
05. veljača 2024.


Bliži se Valentinovo i mnogi od vas zasigurno su već počeli razmišljati o onom malom znaku pažnje kojim bi ove godine mogli razveseliti voljenu osobu. 

Nama je svejedno volite li svoju suprugu ili supruga, partnera ili partnericu, psa, sebe, prirodu ili susjedu (potajno)...dokle god volite, vrijeme je da s nama proslavite Dan zaljubljenih

Idemo obaviti kupovinu iz sedmog neba, kuhati najstrastvenije do sad i još jednom se podsjetiti da ljubav ide kroz želudac.

Za mirisoljupce 

Nema onoga tko ne voli da mu dom preplavi ugođaj neodoljivih mirisa. A neki to vole više od drugih. Za najveće obožavatelje mirisnih svijeća, tu su Khora svijeće s posebnim notama mirisa. Ono što ove svijeće čini nijansu posebnijima od drugih je sjeme cvijeta u papiru uz svijeću koje možete zasaditi u posudu nakon što svijeća izgori. Khora svijeće krasi 100% prirodan sojin vosak, prirodni drveni fitilj i kvalitetno mirisno ulje. Dizajnirane su i ručno izrađene u Hrvatskoj, od potpun prirodnih materijala, a vrijeme gorenja je nevjerojatnih 70 sati. Ova svijeća dolazi u raznim mirisima, a na vama je da samo izaberete onaj po vašoj mjeri i osim mirisa ljubavi, vašim prostorijama dodate neke od sljedećih mirisa :

Termos boce i šalice 

Kave, čajevi, sokovi- sve je ukusnije i finije ako se spremi u posebnim bočicama. Equa termos šalice ne samo da čuvaju toplinu ili hladnoću napitaka, već daju i posebnu estetiku. Svojom elegantnom kombinacijom nehrđajućeg čelika i unutarnjeg keramičkog premaza, Equa termos šalica postala je pravo remek-djelo u svijetu termo šalica. Njezin 100% nepropusni čep i protuklizni dodatak čine je idealnom za svaki put. Ono što posebno razveseljava je da dolazi u raznim bojama, a za voljenu osobu možete izabrati i bočicu i šalicu, kako god preferirate, jer ove će boce biti pravo iznenađenje i za nju i za njega.

Za kavopije 

Danas rijetko ko može odoljeti šalici kave. Crna, s mlijekom, šlagom, ma bilo kakva važno da je kava! A znate li da je kava vrlo zdrava ako dolazi u ovoj verziji s gljivama? Da, dobro ste pročitali, kava s gljivama savršena je za svakoga tko želi uživati u jutarnjoj šalici, bez pojave kofeinske anksioznosti i nervoze. Organska, kremasta i lagana, ova kava nema šećere, aditive i gluten. DIzajnirana je da postupno utječe na produktivnost i podizanje energije za uspješno obavljanje dnevnih zadataka. Pa kome još ne bi dobro došla ova zdrava kava?! I kao šećer na kraju dolazi u čak četiri različite varijante, od kojih ćete sigurno pronaći najbolju za svoju dragu ili dragog:

 

Jedinstveni poklon paketi 

Poklon paketi uvijek su praktičan, a tako idealan poklon za svaku priliku, posebno sada za Valentinovo. Bez previše razmišljanja, uz Tikveško Blago pakete svojoj dragoj osobi moći ćete doista pokloniti pravo blago, jer ovi paketi sadrže brojne porizvode od prirodnog meda i drugih prirodnih sastojaka. Dostupni su u tri vrste, a svaki krije nešto posebno u sebi, od ulja, voska pa sve do melema. S ovim paketima osiguravate od svega ponešto- hrane, kozmetike i kreativnosti. Odaberite za svoje voljene ovaj poklon paket koji dolazi u tri oblika:

Za čajoljupce 

Čajoljupci, ljubitelji čajeva, oduvijek su bili fascinirani raznolikošću i blagotvornim svojstvima ovog napitka. Poklanjanje čajeva kao darova ima posebnu draž, jer ne samo da ukazuje na pažnju prema osobi kojoj se daruje, već i na želju za njenim blagostanjem. Čaj, bogat različitim aromama i sastojcima, nije samo ukusan napitak, već nosi sa sobom i brojne zdravstvene prednosti. Osim što pruža trenutke opuštanja, čajevi su poznati po svojim antioksidativnim svojstvima i sposobnosti poboljšanja probave.  Poklanjanje čajeva stoga nije samo gesta ljubaznosti, već i prilika da voljenoj osobi darujete trenutke mira i opuštanja, čineći njene svakodnevne trenutke posebnima. Pukka čajevi prepuni su onog najboljeg iz prirode, a dolaze u raznim okusima. Ideja za ove čajeve dolazi iz indijske filozofije Ayuverda, koja predstavlja jedan od najstarijih sistema zdravstvene zaštite i liječenja u povijesti čovječanstva. Zar može bolje od ovog čaja?!

Za kuhare 

Nevažno jeste li početnik ili već iskusni kuhar, razni kućanski aparati uvijek dobro dođu u kuhinji kako bi svoja gastronomska umijeća podigli na višu razinu. Kao izvrstan pomoćnik u kuhinji poakazo se Airfryer ili friteza na vrući zrak, koja omogužuje prženje i pečenje hrane bez ulja, dakle zdravo!  Prženje, pečenje, roštiljanje, podgrijavanje - sve je moguće s ovim čudesnim aparatom. Uz njega kuhanje postaje 40% brže, a štedite čak 60% energije. Ovo je idealan poklon za bilo kojeg gastronoma, a može odlično poslužiti za pripremu romantične večere za Valentinovo. 

Osim kućanskih aparata, tu je i široka ponuda naših kućanskih pomagala, koji u istoj mjeri kuhanje olakšavaju, uljepšavaju i dodaju novu dimenziju okusa. Jedan od takvih pomagala je i fermenter za kiselo tijesto, jer uz njega možete u bilo koje vrijeme napraviti savršeno kiselo tijesto! Dovoljno je samo ubaciti sastojke, postaviti način fermentacije i željno iščekivati miris kiselog tijesta koji će ispuniti vašu kuhinju. Vrijeme je da pripremite romatičnu večeru za svog dragog ili dragu!

Za ugodniju atmosferu 

Platinet ovlaživač zraka je idealan poklon za vaše najmilije, a svojim divnim elegantnim dizajnom oplemenit će svaki prostor! Elegantan, moderan i praktičan - pospješit će kvalitetu zraka i ispunit će dom ugodnim, opuštajućim mirisima.  Uz to, pomaže u održavanju optimalne vlažnosti zraka, što je posebno korisno u zimskim mjesecima kada je zrak u kućanstvima obično suši zbog grijanja. Dodavanjem nekoliko kapi omiljenih prirodnih eteričnih ulja u spremnik za vodu Platinet ovlaživač zraka i aroma difuzor može obavljati i funkciju aromaterapije.

 

 

Za ljubitelje joge 

Mnogima od nas, u užurbanoj svakodnevici, izazovno je pronaći vrijeme za redovite odlaske na treninge. Dobra je vijest da jogu možemo vježbati i u udobnosti vlastitog doma. Savasana set za jogu od prirodnog pluta ima sve što vam je potrebno za potpuno i opuštajuće vježbanje joge bez obzira bili početnik ili napredni joga majstor. Savršen je znak pažnje za sve ljubitelje joge, meditacije i vježbanja. A ukoliko tražite prostirke za vježbanje joge, znajte da ih također možete kupiti u Tvornici Zdrave Hrane. Cijelu ponudu pogledajte ovdje

 

Set za jogu

Za sportaše 

Svakome sportašu dodatna oprema nije na odmet, a upravo su male sitnice te koje će svaki trening učiniti zanimljivijim i boljim. Nevažno bavite li se profesionalno sportom ili ste u traženju onog idealnog za vas, ova oprema pomoći će baš svakome! 

A osim sportskih dodataka i pomagala, sportašima je vrlo važna i sportska prehrana, odnosno ona puna proteina i zdravih sastojaka. Osim toga, sportaši znaju da su zdravi suplementi samo bonus kako bi ostvarili što brže i bolje rezultate. Sportska prehrana primjenjuje se kod svakoga tko želi održati zdravu formu i zdravo tijelo. Zavirite u našu trgovinu i poklonite svojim voljenim sportašima nešto zdravo iz naše ponude!

Kuharice i knjige 

Unatoč svim promjenama, postoji jedna stvar koju su knjige (i kuharice) uvijek nudile i uvijek će nuditi, a to je njihova postojanost i trajnost. Ako ste u potrazi za divnim poklonima koji će dugo koristiti vašim najmilijima, svakako bacite oko na kreativne kuharice domaćih i stranih kuhara i food blogera koje možete pronaći na policama naših trgovina i webshopa. Ne zaboravite da su na našoj stranici svaki mjesec dostupne i naše kuharice!

Primjerice, knjiga "Metoda Glucose Goddess"  govori o presudno važnoj ulozi razine šećera u krvi, a autroica donosi četverotjedni vodič o načinima izbjegavanja glukoze u svakodnevici. Uz više od 110 recepata i radne listiće vodi vas kroz četiri jednostavna i znanstveno utemeljena načina za ujednačavanje razine šećera u krvi. Vjerujemo da će ova knjiga inspirirati vas i vaše najmilije da pronađete vlastiti optimalan način prehrane, postignete neograničenu snagu, zauzdate žudnju za hranom, očistite kožu, usporite starenje, smanjite upale, uravnotežite hormone, poboljšate raspoloženje i spavate bolje nego ikada prije!

TZH poklon bon ili kutija 

Ako ipak niste sigurni u idealan poklon, razveselite najbolju prijateljicu, simpatiju, baku ili partnericu/partnera i poklonite poklon bon Tvornice Zdrave Hrane. S poklon bonom sigurno nećete pogriješiti! 

tvornica zdrave hrane poklon bon

A osim poklon bona, tu je i naša poklon kutija, odlično rješenje kada nemate inspiraciju, a svejedno želite unijeti dozu kreativnosti u vaš poklon. Kutija skriva doista vrijedne darove koji će svakome dobro doći, posebno vašim voljenima.

Čašica sreće 

Nutrigold, Dennree, Agropošta, Holinger i Voelkel samo su dio brendova koje smo pozvali na naše police kako bi vam unos zdravih napitaka bio što šareniji i ukusniji.

Vina su uvijek dobar izbor, a Pinot sivi orange  kvalitetno je EKO hrvatsko vino koje će oduševiti svako nepce. Ovo vino priprema se od grožđa koje se macerira s kožicom, što mu daje prekrasnu nijansu i izuzetno bogat i slojevit okus. Iz tog se razloga, naziv "orange"  odnosi na prekrasnu boju ovog vina. Odličan poklon i dodatak romantičnoj večeri!

A za one koji više vole pivo, imamo i tu ponudu! Svakako provjerite, a mi vam ovdje predlažemo Old Jamaica pivo od đumbira!Đumbir je vrlo popularan i važan začin u svakoj kuhinji, a u kombinaciji s pivom daje pravu osvježavajuću bombu. Ovo bezalkoholno piće blago ljutog okusa savršeno je za gašenje žeđi. Pivo od đumbira koje ima veliku ulogu u američkoj kulturi, osim gašenja žeđi, jedan je od najučinkovitijih kućnih lijekova za mučninu i nadraženi želudac. Idealan poklon, zar ne!?

Organska, kvalitetna, prirodna kozmetika 

I za kraj nešto s čim nikada ne možete pogriješiti - dobrom, kvalitetnom, organskom i provjerenom kozmetikom! Balzam za usne ili sapun možete napraviti i sami i tako lijepom gestom razveseliti sve kojima to poklanjate. Ako ne znate otkud početi, najbolje je od čitanja naših recepata za homemade kozmetiku:

Ako ipak niste vješti i voljni u izradi vlastite kozmetike, na našim policama pronaći ćete organske, kvalitetne i zdrave kozmetičke proizvode. 

Brahmi ulje jedno je od onih koje ćete poželjeti na svojim policama, jer masaža cijelog tijela ovim toplim uljem izuzetno je dragocjen dnevni ritual za zdravlje i harmoniju uma, duha i tijela. Tradicionalno se koristi za ublažavanje stresa, glavobolje, ljutnje, smirivanje uma, ublažavanje anksioznosti, preokupiranosti i strahova. A osim njega, u našoj trgovini imate širok izbor ovih neodoljivo ljekovitih ulja.

Homemade slastice 

Iako su trgovine i slastičarne prepune gotovih proizvoda, ništa ne može zamijeniti ručno izrađene (jestive) poklone pripremljene s puno ljubavi! Možda neće biti savršenog izgleda poput onih kupovnih, ali bit ovakvih darova nije da budu savršene već da budu darovane od srca. Ručno izrađene slastice najslađi su način za prenijeti poruku najmilijima - a s ovim zdravim i finim receptima nećete pogriješiti! 

torta od matche

Još puno slatkih, praktičnih, zdravih i pristupačnih ideja za poklone pronađite ovdje

Volite se i živite ljubav svaki dan! 

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.