Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Ulje marelice za lice - praktični savjeti za upotrebu!

Ulje marelice za lice - praktični savjeti za upotrebu!

Pogoduje svim tipovima kože – zreloj, suhoj, starijoj, mladoj i osjetljivoj.

Osim što djeluje snažno antioksidativno i oporavlja kožu nakon upale, ulje marelice pomaže uravnotežiti kožu koja je sklona hormonalnim cističnim aknama.

Svi članci
12. listopad 2017.

Lagane teksture i izvrsnog sastava, ulje marelice iznimno je pogodno za sve vrste masaža, te se rabi u aromaterapiji. Ulje se dobiva prešanjem i rafiniranjem osušenih koštica marelice, već dobro poznatih prijateljica svačijeg organizma.

Zbog svoje raznovrsne uporabe, koristiti ga možemo na masnoj i suhoj koži s jednakim rezultatima, a poslužit će i za njegu kose, zaštitu vrhova te hidrataciju ruku i sprječavanje zanoktica.

Ulje sjemenki marelica - ljekovita svojstva

Ulje sjemenki marelice je poznato po svojim zdravstvenim koristima. Sadrži visoku koncentraciju vitamina E i nezasićenih masnih kiselina poput oleinske, linolne i linolenske kiseline. Ove tvari su važne za zdravlje srca, kože i kose te imaju protuupalno djelovanje.

Ulje koštica marelice može se koristiti i za oralnu konzumaciju, s obzirom da je bogato nutrijentima, djeluje protuupalno, podiže imunitet i pomaže u detoksikaciji organizma. Sadrži i vitamin B17 koji je u zadnje vrijeme dobio na popularnosti zbog navodnog djelovanja protiv kancerogenih stanica. Više o tome djelovanju pročitajte ovdje, dok je prilikom kupovine potrebno pripaziti da je ulje prikladno za oralnu uporabu.

Važno je napomenuti da ulje sjemenki marelice treba biti hladno prešano i nerafinirano kako bi zadržalo sve svoje hranjive sastojke. Također, treba biti oprezan jer sjemenke marelice sadrže malu količinu cijanida, pa se ne preporučuje prekomjerna konzumacija ulja ili sjemenki.

ulje marelice

Ulje marelice za lice i kosu 

Ulje marelice sadrži esencijalne masne kiseline, poput oleične i linoleične kiseline, te obiluje vitaminom A. Kao što joj je sam izgled vrlo nježan i blag, tako i ulje ovog voća nježno penetrira u kožu i ne ostavlja površinski, mastan sloj. Svakodnevnim mazanjem uljem marelice spriječit ćete prijevremeno starenje kože te pomoći bržem zacjeljenju oštećene i iritirane kože. Koža će biti meka i nježna, sjajna i nahranjena.

Ulje sjemenki marelice: 

  • Pomaže vratiti i povećati elastičnost kože,
  • Djeluje na smanjenje bora i finih linija,
  • Posjeduje protuupalna svojstva,
  • Blagi je antiseptik za otvorene rane i ogrebotine,
  • Pruža antioksidativno djelovanje zbog vitamina E,
  • Štiti kožu od slobodnih radikala i oksidativnog stresa.

Koristi se i za prirodnu njegu kose. Poželjno je nanositi nekoliko kapi čistog hladno prešanog ulja koštica marelice nakon svakog sušenja kose kako biste zagladili vrhove i pružili joj dodatan sjaj.

Ulje marelice - idealno za njegu suhe, ali i masne kože

Ulje marelice najviše doprinosi njezi lica, ruku i kose. Ulje marelice obogaćeno vitaminima A i C pogoduje svim tipovima kože – zreloj, suhoj, starijoj, mladoj i osjetljivoj. Pomaže vam zadržati elasticitet, čistoću te punoću kože. Masiranje tijela uljem marelice održava tijelo zdravim i snažnim, smanjuje osjećaj boli i olakšava stres, pojačava cirkulaciju krvi i opskrbljuje vas energijom.

Problematična koža sklona aknama i prištićima može imati mnogo koristi od protuupalnih svojstava ulja marelice. Osim što djeluje snažno antioksidativno i oporavlja kožu nakon upale, ulje marelice pomaže uravnotežiti kožu koja je sklona hormonalnim cističnim aknama.  Ulje marelice potpuno je sigurno i bezbrižno se može koristiti svaki dan bez štete po zdravlje ili okoliš.

Ulje sjemenki marelica za lice - praktični savjeti za primjenu

Ulje sjemenki marelice je izvrsno za njegu lica jer sadrži visoku koncentraciju vitamina E i drugih hranjivih tvari koje pomažu u održavanju zdrave i hidratizirane kože. Evo nekoliko načina na koje možete koristiti ulje sjemenki marelice za njegu lica:

  • Kao hidratantno sredstvo: Nanesite nekoliko kapi ulja na lice nakon čišćenja kože. Ulje će pomoći u hidrataciji kože, poboljšati elastičnost i ujednačiti ten.
  • Za uklanjanje šminke: Ulje sjemenki marelice može se koristiti kao prirodni način za uklanjanje šminke. Nanesite nekoliko kapi ulja na blazinicu ili vatu i nježno uklonite šminku.
  • Za smanjenje upala: Ulje sjemenki marelice ima protuupalna svojstva i može pomoći u smanjenju upala na koži. Nanesite ulje na područje upale i lagano utrljajte.
  • Kao maska za lice: Pomiješajte nekoliko kapi ulja sjemenki marelice sa zgnječenom bananom ili avokadom. Nanesite smjesu na lice i ostavite da djeluje 10-15 minuta prije nego što isperete hladnom vodom. Ova maska pomoći će u hidrataciji kože i uklanjanju nečistoća.
  • Za njegu područja oko očiju: Nanesite nekoliko kapi ulja sjemenki marelice na vrhove prstiju i nježno utapkajte na područje oko očiju. Ulje će pomoći u hidrataciji kože, ali i doprinijeti smanjenju tamnih krugova i natečenosti.

Važno je napomenuti da prije upotrebe ulja sjemenki marelice na licu provjerite jeste li alergični na ovaj sastojak. Također, uvijek koristite nerafinirano, hladno prešano ulje sjemenki marelice kako bi se osiguralo da zadrži sve svoje hranjive sastojke.

Gdje kupiti ulje sjemenki marelice? 

Organsko ulje sjemenki marelice možete kupiti u našem webshopu. A ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

ulje marelice nutrigold

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.