Ekstra djevičansko kokosovo ulje – Organsko 1000ml Nutrigold

89.00Kn 79.00Kn

  • Certificirano organski uzgoj
  • Hladno prešano

Ekstra djevičansko kokosovo ulje – Organsko 1000ml Nutrigold

*Organski certificirano

Opis proizvoda:

Ekstra djevičansko kokosovo ulje 1000ml dobiveno je hladnim prešanjem od svježeg i zrelog ploda kokosa. Ekstra djevičansko kokosovo ulje nije podvrgnuto visokim temperaturama ni kemijskim postupcima.

Jedinstvena kombinacija masnih kiselina, laurinske i kapricilne, odlikuje ga snažnim antibakterijskim i antivirusnim proizvodom. No, ono što razlikuje kokosovo ulje od svih ostalih ulja je što umjesto uobičajenih dugolančanih masnih kiselina kokosovo ulje ima visok udio srednjelančnih kiselina zbog kojih zauzima visoko mjesto na ljestvici zdrave hrane.

Naime, srednjelančane masne kiseline drugačije se metaboliziraju tj. idu direktno u jetru iz probavnog trakta gdje se odmah koriste kao energija. Ne optrećuju probavni sustav, a uz to ne traže pomoć enzima gušterače i lako su probavljive. Ne skladište se u masnom tkivu što ga svrstava u kategoriju čuvara vitke linije.

Korištenjem kokosovog ulja u prehrani bolje se iskorištavaju važni vitamini i minerali, a tijelo ima osjećaj sitosti i ne traži hranu bogatu škrobom i šećerom. Posebno je bitno što potpomaže razgradnju opasnih masnih naslaga u području trbuha koje su odgovorne za povećan rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti.

Smanjuje kolesterol, tlak i samim tim i rizik od srčanih bolesti. Hladno prešano kokosovo ulje odlično je i za njegu kože i kose, te za zaštitu kože od sunca. S obzirom da ima protuupalno djelovanje dobro ga je koristiti i za  masažu mišića i zglobova. Djeluje u suzbijanju gljivica i bradavica na koži. Masažom i utrljavanjem u vlasište stimulira folikul dlake i pomaže rastu kose, a također može biti izvanredna zaštita i njega oštećenoj kosi.
Može se koristiti i za ispiranje usta i njegu usne šupljine.

Upotreba: U kuhinji ga koristimo za kuhanje i pečenje, a za prženje je bolje koristiti RBD kokosovo ulje čija je točka tališta 220℃. Odličan je dodatak smjesama za kolače, palačinke ili u Vaš omiljeni smoothie. Ako volite okus kokosa možete ga dodati u krem juhe, variva ili već gotova jela.

Podrijetlo:

Šri Lanka

Rok upotrebe:

Označen na poleđini proizvoda. Garantirano 6 mjeseci.

Stavlja na tržište:

Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10090 Zagreb

Proizvođač

Nutrigold asortiman proizvoda

Karakteristika

Prirodna kozmetika, Ulje, maslac, namazi

Tegobe

Problemi sa kosom/kožom/noktima, Visok kolesterol

Recenzije


Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Ekstra djevičansko kokosovo ulje – Organsko 1000ml Nutrigold”

Upit o proizvodu: Ekstra djevičansko kokosovo ulje - Organsko 1000ml Nutrigold

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorit ćemo vam u što kraćem roku.

Vaše ime (obavezno)

Vaš email (obavezno)

Upit

Vaša poruka


Proizvodi

Ekstra djevičansko kokosovo ulje – Organsko 1000ml Nutrigold

autor: Zdravko Zdravkić Vrijeme čitanja: 2 min
0