Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Tvoja košarica je prazna.

Dodaj bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje ti 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Evo zašto sokove od povrća trebate sve češće konzumirati

Evo zašto sokove od povrća trebate sve češće konzumirati

Svježe cijeđeni sokovi postaju sve popularniji dio zdravog načina života, a sokovi od voća često su na glasu kao zdrava opcija. Međutim, sokovi od povrća često su zanemareni, iako mogu biti jednako hranjivi i korisni za vaše zdravlje. Donosimo prednosti sokova od povrća, najbolje povrće za sokove te kako ih možete uključiti u svoju prehranu.

Sokovi od povrća su koncentrirani izvori vitamina, minerala, antioksidansa i drugih hranjivih tvari koje povrće sadrži. Konzumiranje sokova od povrća može vam pomoći da brzo apsorbirate ove hranjive tvari, što može pružiti brojne koristi. Evo nekoliko razloga zašto biste trebali razmotriti uključivanje sokova od povrća u svoju prehranu:

  • Bogatstvo nutrijenata: Sokovi od povrća sadrže širok spektar vitamina, minerala i antioksidansa koji su ključni za opće zdravlje i dobrobit.
  • Poboljšavaju probavu: Sokovi od povrća sadrže vlakna koja mogu poboljšati probavu i podržati zdravlje crijeva.
  • Detoksikacija: Sokovi od povrća mogu pomoći u detoksikaciji tijela tako što potiču eliminaciju toksina i otpadnih tvari.
  • Jačanje imunološkog sustava: Hranjive tvari u sokovima od povrća mogu ojačati imunološki sustav i pomoći tijelu da se bori protiv infekcija i bolesti.
  • Poboljšavanje energije i vitalnosti: Redovito konzumiranje sokova od povrća može vam pomoći da se osjećate energičnije i vitalnije.

Koje povrće koristiti za sok?

Kada je riječ o sokovima od povrća, neka povrća su posebno pogodna za cijeđenje zbog njihovog visokog sadržaja hranjivih tvari i dobrog okusa. Uz našu ponudu sokovnika, priprema će svakako biti lakša. Evo nekoliko popularnih opcija povrća za sokove:

  • Mrkva: Bogata vitaminom A i antioksidansima, mrkva je odličan izbor za sokove.
  • Cikla: Cikla je puna hranjivih tvari poput folata, željeza i antioksidansa, te može dodati lijepu boju i slatkast okus sokovima.
  • Kelj: Kelj je izvrstan izvor vitamina C, K i A, te može dodati zeleni i osvježavajući okus sokovima.
  • Krastavac: Krastavci su puni vode i osvježavajućeg okusa, čineći ih savršenim dodatkom sokovima.
  • Špinat: Špinat je bogat željezom, kalcijem, vitaminima i antioksidansima, te može dodati blagi, zeleni okus sokovima.

Najbolji sokovi od povrća

Postoji jako puno načina da uključite sokove od povrća u svoju prehranu. Možete ih konzumirati kao dio doručka, kao osvježavajući napitak tijekom dana, ili ih čak koristiti kao dodatak smoothijima. Važno je osigurati raznolikost u sokovima koje konzumirate kako biste dobili širok spektar hranjivih tvari. Postoje brojni, već gotovi sokovi od povrća koje možete probati, a po vašoj volji kasnije i napraviti onaj najzdraviji - domaći! Dennree ima odličnu ponudu povrtnih sokova koju vrijedi pogledati. 

Sok od cikle

Sok od cikle bogat je hranjivim tvarima poput folata, željeza i antioksidansa. Ovaj sok ima intenzivnu crvenu boju i slatkast okus koji se može kombinirati s drugim voćnim ili povrtnim sokovima za raznolikost okusa. Osim što je osvježavajuć, sok od cikle može pružiti brojne koristi, uključujući poboljšanje cirkulacije, detoksikaciju tijela i podršku zdravlju jetre.

Sok od mrkve

Sok od mrkve možda je i najpopularniji od svih povrtnih sokova, s obzirom da se često nalazi kao dio multivitamin i voćnih sokova. Ovaj sok je poznat po svojoj intenzivno narančastoj boji i slatkom okusu. Bogat je vitaminom A, beta-karotenom, vitaminom C i drugim hranjivim tvarima koje su ključne za zdravlje očiju, kože i imunološkog sustava. Sok od mrkve također može pružiti brojne druge koristi, uključujući detoksikaciju tijela, podršku zdravlju probavnog sustava i smanjenje upalnih procesa. 

 

Sok od kupusa

Da, dobro ste pročitali. Sok od kupusa samo je još jedan u nizu odličnih povrtnih sokova. Sok od kiselog kupusa bogat je probioticima, koji su korisni za zdravlje crijeva i probavnog sustava. Također je bogat vitaminima C i K, te mineralima poput željeza i kalcija. Osim što podržava probavu, sok od kiselog kupusa može pomoći u jačanju imunološkog sustava i smanjenju upalnih procesa u tijelu. 

U zaključku, sokovi od povrća su ukusna i hranjiva opcija koja može pružiti brojne zdravstvene koristi. Razmislite o uključivanju sokova od povrća u svoju prehranu kako biste podržali svoje zdravlje i osjećali se najbolje moguće.

Za još više savjeta, recepata i novosti, pretplatite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta priliom prve narudžbe!

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.