Sladoled avokada ne poznaje mliječne proizvode ni šećere

Sladoled avokada ne poznaje mliječne proizvode ni šećere

Sladoled avokada ne poznaje mliječne proizvode ni šećere

Sladoled je jedan od deserta za kojim jako često žudimo, no vrlo rijetko ga pripremamo. Vjerojatno zbog toga što je većina recepata za sladolede poprilično složena te zahtijeva korištenje posebnih aparata za smrzavanje, koje mnoga kućanstva ne posjeduju. Ipak, recept za sladoled od avokada nije “većina recepata” pa trebate pripremiti samo 4 zdrava sastojka i pripremiti se na zdravo zaslađivanje.

Od avokada mogu se raditi ljetne salate, doručci, a najpoznatiji je zdravi sladoled od avokada. Prije nego se odlučite na izradu sladoleda, bitno je samo da nađete zreli avokado, jer je priprema puno lakša…i to je to!

Potrebni sastojci:

1 i pol avokado

1 žličica limunovog soka

1 limenka kokosovog mlijeka (400 ml)

1/3 šalice rižinog sirupa

Priprema: Limenku s kokosovim mlijekom preko noći u hladnjaku. Avokado prerežite na pola i očistite pa ga skupa s limunovim sokom izblendajte. Kokosovo mlijeko potom ubacite u blender. Pošto je ohlađen, na vrhu će ostati kokosova krema, a vodu s dna limenke ostavite za neki drugi recept. Sve skupa s rižinim sirupom izblendjte i gotovi sladoled zamrznite na par sati pa poslužite.

Ako ste možda kupili još poneki avokado, pripremite ga i na ove načine:

HUMUS S AVOKADOM

POMFRIT OD AVOKADA

TORTA OD AVOKADA I LIMETE

Za dodatne zdrave recepte i savjete, prijavite se na našu mailing listu.

Tara Lukičić
Tara Lukičić

Tara Lukičić je shvatila da je ljubiteljica zdrave hrane i zdravog načina života čim je saznala da su njene omiljene kokice zdrava grickalica. Nakon toga je sasvim logično bilo da se ova magistrica novinarstva nađe u timu Tvornice zdrave hrane. Ako nas pratite na Facebooku i volite naše slike na Instagramu znajte da je Tara glavni krivac za sve što vidite, a kada uživate u okusima naših recepata sjetite se nje, jer ih baš ona kao urednica portala ponekad sama osmišlja. Priznaje da najviše voli kuhati s kokosovim uljem, deserte stvarati s chia sjemenkama, u smoothie ubaciti spirulinu, a kožu njegovati kakao maslacem.