Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Shakeovi za početnike: Što piti prije, a što poslije treninga
Napitak

Shakeovi za početnike: Što piti prije, a što poslije treninga

Svi recepti
09. siječanj 2024.

Kao brzi i uravnotežen obrok, proteinski shakeovi mogu vam pružiti uravnoteženu prehranu kada je vrijeme za pripremu jela ograničeno. Osim toga, dobar su dodatak prehrani za povećanje mišićne mase, kao dopuna unosa proteina, gorivo prije i poslije vježbanja, ali i kao sredstvo za poboljšanje prehrambene ravnoteže.

Neke mješavine proteinskih shakeova su gotove, a one se pripremaju jednostavno miješanjem s voodm. Češće, mješavina proteinskih shakeova je dizajnirana kako bi se miješala s mlijekom – kombinacija shakea i mlijeka daje vam pravu prehrambenu ravnotežu u gotovom shakeu.

No, ono najzdravije je svakako sam napraviti shake od svježih proizvoda, posebno voća uz dodatak proteinskog praha. Danas je bezbroj proteinskih prahova s različitim okusima koji mogu shakeu pružiti dodatnu dimenziju osvježavajućeg okusa.

Najučinkovitije vrijeme za korištenje proteinskog napitka je nakon vježbanja kada se mišići oporavljaju. Međutim, vaš ukupni unos proteina tijekom dana također je važan, stoga sami odabirete hoćete li piti shake prije ili poslije treninga ili čak oboje, važno je da vaše tijelo dobije kvalitetan protein prije i nakon treninga.

Shakeovi za početnike

Profesionalnim sportašima i fitness entuzijastima shake je već u dnevnoj rutini, a oni koji tek počinju sa svojim fitness putovanjem često se pitaju kako započeti s pripremom shakea. Dobra je vijest je da je priprema vrlo jednostavna i ne zahtijeva previše truda, a većinu namirnica lako je nabaviti ako ih nemate kod kuće. Za vas smo pripremili dva shakea, jedan prije vježbanja i jedan nakon. Uživajte!

Shake prije treninga

Vježbajući, izlažete tijelo kontroliranom stresu s različitim ciljevima, uključujući izgradnju mišića ili gubitak masnog tkiva. Bez obzira na željeni rezultat, održavanje mišićne mase ključno je za većinu. U tom kontekstu, protein igra ključnu ulogu jer pomaže u oporavku mišića nakon oštećenja uzrokovanog vježbanjem. Iako protein ne sprječava upale mišića, bitno doprinosi procesu oporavka. Brzina probave proteina varira ovisno o vrsti - na primjer, aminokiseline iz proteina sirutke su dostupne tijelu već nakon otprilike sat vremena, dok veliki odrezak treba i nekoliko sati. Unos proteina prije treninga, posebno u obliku proteinskog napitka, pokazao se korisnim za povećanje mišićne mase i maksimalan oporavak, zahvaljujući brzoj dostupnosti aminokiselina.

Sastojci:

  1. 1/2 šalice zobene kaše
  2. 1 banana
  3. 1 mali jogurt
  4. 3 dl mlijeka 
  5. 400 ml vode
  6. 1 mjerica Frontrunner PRE WORKOUT proteina od borovnice 

Priprema:

  1. Stavite sve sastojke u blender i blendajte dok se sve ne sjedini.

Shake poslije treninga

Proteinski napici često imaju visoku biološku dostupnost, što znači da se protein iz njih vrlo učinkovito koristi u tijelu u usporedbi s čvrstom hranom. Povećanje unosa vode ili mlijeka uz post-workout napitak podržava optimalni rast i oporavak mišića. Osim toga, proteinski shake nudi i praktičnost za one koji su u žurbi nakon treninga, eliminirajući potrebu za nošenjem hrane sa sobom u teretanu.

Sastojci: 

  1. 2 mjerice  Whey 100 protein Frontrunner s okusom čokolade 
  2. 2 žlice zobene kaše 
  3. 1 šalica mlijeka
  4. 2 banane
  5. 2 žlice kakao praha

Priprema:

  1. Stavite sve sastojke u blender i blendajte dok se sve ne sjedini.

A kako bi vaši shakeovi bili još bolji i zadržali okus u teretani ili za vrijeme treninga, odaberite sebi i shakere iz naše ponude. Shaker je ključan saveznik u svakodnevnom treningu koji pruža praktičnost i efikasnost. Ovaj jednostavan, ali moćan gadget omogućuje brzo miješanje i konzumaciju proteinskih napitaka ili dodataka prehrani, čime se olakšava unos esencijalnih nutrijenata prije i nakon treninga. Sposobnost pripreme napitaka bilo gdje, bilo kada, čini shaker neizostavnim dijelom fitnes rutine. Bez grudica i gnjavaže, shaker vam omogućuje da brzo napunite svoje tijelo potrebnim sastojcima, čime se podržava optimalan oporavak mišića i postižu vrhunski rezultati treninga. Uložite u shaker i jednostavno integrirajte vaše prehrambene ciljeve u svaki trening!

Uživajte u svojim ukusnima shakeovima i treningu, a za više recepata i zdravih namirnica, pretplatite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve narudžbe!

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.