Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Brandovi & Trendovi Cijela Hrvatska zuji i bruji o proizvodima BeeVenom

Cijela Hrvatska zuji i bruji o proizvodima BeeVenom

Dodir prirode

Pčelinji otrov za ove proizvode prikuplja se upravo u Hrvatskoj, inovativnim tehnologijama kojima pčelama nije nauđeno

Propolis, matična mliječ, pelud, med...pčelice uistinu ovu prirodu čine smislenijom. To je Tvrtko Matijević shvatio prije 10-ak godina i upustio se u pustolovinu zvanu "kad pčelinji otrov postane novi život" ili BeeVenom Touch.

Pčelinji otrov proizvode mlade pčele koje imaju do 18 dana života. Nakon što ga proizvedu otrov se nalazi na zatku pčele gdje ostaje do kraja njenog životnog ciklusa ili do situacije kad se pčela mora braniti pa ga preko žalca ispušta na neprijatelja. U  vrećici - spremniku otrova se nalazi oko 0,3 do 0,5mg pčelinjeg otrova vrlo složenog kemijskog sastava. Upravo je Tvrtko, mladi pčelar i inovator iz Hrvatske postao prepoznat u cijelom svijetu po najboljoj tehnologiji u sakupljanju pčelinjeg otrova. Uspješno je osmislio tehnologiju koja ne šteti pčelama, a uz to je dobio najkvalitetniji pčelinji otrov i stvorio brand o kojem se ne prestaje pričati.

U Svijetu je poznato da se pčelinji  otrov klasificira po količini melitina (protein koji uspješno uništava od tumorskih stanica do virusa). "Klasifikacijom 50% melitina u pčelinjem otrovu označava prvu klasu otrova, dok s našom tehnologijom proizvodimo pčelinji otrov sa 70% melitina koji je medicinske kvalitete.", ponosno govori Tvrtko koji se u pčelice zaljubio na jedan dosta simpatičan način.

Kao mladi student prve godine agronomije, 2010. godine, Tvrtko je dobio priliku pomoći svom prijatelju pčelaru iz Virovitice u preseljenju pčela s paše bagrema na pašu lipe. Budući da je pčele prije viđao samo na cvjetovima, ovo je bila njegova prva prilika u okruženju sa stotinjak košnica u kojima se nalazilo više od 4,5 milijuna pčela. Kako prijatelj nije mario za njegovu pčelarsku opremu, dobio je pčelarsko odijelo s rupama, a umjesto pčelarskih rukavica - rukavice za čišćenje toaleta te dva broja manje ribarske čizme. Nakon zadobivenih 46 uboda pčela koje su se uspjele probiti kroz improvizirano odijelo, Tvrtko se svejedno odlučio na kupnju svoje prve tri košnice. Naravno da je prioritet u početku bio uložiti u pčelarsku opremu te kupiti odgovarajuću obuću.

Počeci nisu bili laki

"Početkom pčelarske sezone 2014. godine, cilj nam je bio s našom aparaturom isprobati što više načina sakupljanja otrova, odnosno, isprobati je na što više mjesta u košnici. Preko videa i svih drugih materijala s interneta, znali smo da se pčelinji otrov sakupljao jedino na ulazu u košnicu. Tom metodom sakupljanja nismo bili zadovoljni, a pčele su izbjegavale samu aparaturu, dok je otrov bio nečist i nekvalitetan. Pomnim razmišljanjem, odlučili smo se na sakupljanje pčelinjeg otrova u košnici. Nakon tri mjeseca istraživanja, npr. gdje postaviti ploču za sakupljanje, u koje doba dana postaviti aparaturu, koja vlaga zraka je idealna za što kvalitetniji otrov, koja temperatura zraka je najpogodnija i tako dalje - došli smo do prvih rezultata. Iako je bio kraj srpnja te je već pola pčelarske sezone prošlo, svakim smo novim istraživanjem dobivali sve kvalitetniji pčelinji otrov, kao i sve veću količinu otrova po košnici.", objašnjava zanimljivu priču koja se pretvorila u inovaciju i današnje BeeVenom proizvode koji osvajaju Hrvatsku i svijet. "Na samom kraju istraživanja, najbolje rezultate davalo nam je sakupljanje pčelinjeg otrova ispod konstruiranih kupola koje dopuštaju prodor svjetla u košnicu, dok s druge strane sprječavaju izlazak feromona kojeg pčele ispuštaju prilikom uboda u staklo košnice. Feromon automatski pčelama govori da su u opasnosti te druge pčele iz košnice dolaze i izlučuju otrov kao obrambeni mehanizam. Kad smo uvoznicima iz Europe pokazali prvi otrov sakupljen novom tehnologijom, ostali su zapanjeni. Takav pčelinji otrov još nisu vidjeli, iako se kreme s pčelinjim otrovom proizvode već duži niz godina."

Ubrzo nakon toga kreće ekspanzija po Hrvatskoj te lokalnim pčelarima počinju nuditi aparaturu za sakupljanje pčelinjeg otrova prema njihovoj tehnologiji. Tako je njihova tehnologija sakupljanja premašila sve svjetske velesile u proizvodnji pčelinjeg otrova. Dok su Kinezi i Amerikanci sakupljali 1 gram na 10 košnica za 60 minuta, BeeVenom tim proizvodio je 2.5-4 grama pčelinjeg otrova na 10 košnica za 25 minuta. Po pitanju kvalitete pčelinjeg otrova, Amerikanci i Kinezi su proizvodili pčelinji otrov s 45-50% melitina, dok je ovaj pčelinji otrov imao 70% melitina (protein zaslužan za sve blagodati pčelinjeg otrova).

"Melitin znanstveno dokazano ubija stanice raka te virus HIV-a, a pomaže i kod ostalih tegoba te povećava mikrocirkulaciju krvi te radnu sposobnost mišića. Analiza našeg pčelinjeg otrova napravljena je po svim svjetskim standardima - po HPLC metodi na Nastavnom zavodu dr. Andrija Štampar, gdje su ostali zapanjeni pčelinjim otrovom kvalitete kakvu još nisu susreli, a niti imali prilike analizirati. Nakon svih analiza i dozvola, od 2015. godine kreće još veći proboj na svjetska tržišta - pčelinji otrov smo izvozili sve od Rusije, Njemačke, Švedske pa do Amerike i Australije.", priča nevjerojatnu priču Tvrtko koji stoji iza imena Bee Venom i svih onih "paketića" koji s naših polica vrlo brzo nestaju, točnije tri proizvoda koja su potrebna svakom kućanstvu.

Brand koji puno zuji, s razlogom

BeeVenom Touch krema za masažu jedna je od najpotentnijih ljekovitih krema za masažu. Namijenjena je za olakšanje i masažu zglobova i mišića te kod tegoba uzrokovanih sportskim ozljedama, istegnutih tetiva ili od rada za računalom. Pčelinji otrov utkan u kremu ima višestruke učinke - poboljšava prokrvljenost i pokretljivost zglobova, dok melitin, kao glavni peptid pčelinjeg otrova, pospješuje ublažavanje tegoba. Primjenom na bolnom mjestu, krema ubrzava mikrocirkulaciju krvi i do 200 puta, stoga brzo donosi olakšanje, ublažava bol i pospješuje dotok krvi. Pčelinji otrov u kombinaciji s drugim aktivnim sastojcima pridonosi poboljšanju općeg stanja tijela. Osim kreme za masažu, osmišljena je i BeeVenom Touch krema za lice koja potiče mikrocirkulaciju za svjež izgled lica, smanjuje vidljivost postojećih bora te sprječava nastanak novih. Uz protuupalno i antivirusno djelovanje, ova inovativna formulacija i kombinacija djelatnih tvari i pčelinjeg otrova njeguje kožu i poboljšava njen izgled, a redovitom primjenom ten održava svježim i mladenačkim. Anticelulitna krema sadrži kombinaciju pčelinjeg otrova i kofeina čije sinergijsko djelovanje njeguje kožu s masnim naslagama i celulitom. Kofein svojim djelovanjem uništava masno tkivo, dok pčelinji otrov potiče prirodnu proizvodnju kolagena i elastina, potiče mikrocirkulaciju krvi, pomaže u održavanju vitke linije te kožu ostavlja glatkom, toniranom i mekom.

Pitali smo Tvrtka otkud ime branda, kako je stvorio vizualni identitet i proizvod koji je Hrvatskom rasprostranjen vrlo dobro. "Ime branda usuglašeno je s prijateljicom Andreom Vodanović, dugogodišnjom europarlamentarkom u Bruxellesu, a njene su ideje i sugestije imale velik utjecaj na naš odabir imena brenda. Prije same narudžbe prve veće količine kreme s pčelinjim otrovom, odlučili smo napraviti jedan jednostavan test koji će nam pokazati djelotvornost kreme protiv bolova. Angažirali smo renomiranu tvornicu s višegodišnjim iskustvom u proizvodnji krema da nam napravi prve uzorke kreme. Tvrtko je ponajprije htio dobiti iskrene recenzije te je prve uzorke kreme protiv bolova naplaćivao, tj. prodavao. Nakon prvih 100 prodanih krema, nije bilo niti jedne loše recenzije što nam je svakako dalo vjetar u leđa za dalje. Nakon toga, krenulo je osmišljavanje samog imena brenda, kao i ambalaže proizvoda, a uz to su napravljena i sva istraživanja vezana uz lansiranje brenda na tržište. U izradu formule uključili smo i hrvatske znanstvenike koji su dali završni „touch“ postojećoj formuli. Sve u svemu, na kraju smo dobili odličan proizvod koji je trenutno veliki hit na hrvatskom, ali i europskom tržištu.", zaključuje Tvrtko Matijević, a mi se s njime slažemo.

Prva krema koja je ugledala svjetlo dana u lipnju 2021. godine bila je BeeVenom Touch masažna krema protiv bolova, a dvije godine kasnije svi naši Zdravoljupci i dalje ju hvale i vole. Da, to je taj put kojim brand i dalje treba ponosno koračati...pardon, zujati!

 

 

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.