Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Brandovi & Trendovi DARvitalis zna da je priroda dar kojim se mogu stvoriti čarobni proizvodi

DARvitalis zna da je priroda dar kojim se mogu stvoriti čarobni proizvodi

Njeguju spoj tradicije i znanosti od 1992.g.

100% prirodni proizvodi bez dodanih aroma, bojila i konzervansa

Svi članci
20. siječanj 2024.

Dobro zdravlje najveća je vrijednost svake osobe. Priroda, s druge strane, najveći je dar i "paketić" kojeg trebamo za zdravlje. Brand DARvitalis toga je itekako svjestan pa ne čudi da su uvelike prepoznatljivi u proizvodnji prirodnih dodataka prehrani koji se baziraju na tradiciji i znanstvenim istraživanjima, a sve na bazi ekoloških sirovina u proizvodnji ekoloških tinktura, ekoloških čajeva te kapsuliranih proizvoda na bazi ljekovitog bilja.

"Nastojimo poboljšati kvalitetu života ljudi fokusirajući se na proizvode koji promiču dobrobit kao i sigurne, prirodne alternative koje nemaju neželjenih nuspojava", jasna je vizija tvrtke koja je osnovana 1992.g za proizvodnju i prodaju čajeva i čajnih mješavina. Tvrtka je znanstveno i stručno ekipirana tako da u svom sastavu ima doktora znanosti, magistra prehrambene biotehnologije i ekonomistu, a registrirana je kao ekološki prerađivač i to ekoloških tinktura i ekoloških čajeva i čajnih mješavina.

Svi proizvodi su registrirani u ministarstvu zdravlja Republike Hrvatske i u pravilu imaju odobrene zdravstvene tvrdnje no nakon što je razvila veliki broj organskih čajeva i organskih mješavina čajeva sa zdravstvenim tvrdnjama postala je popularna među ljubiteljima ekoloških proizvoda.

Ovo su njihove perjanice

Ekološki urosan urološki čaj 

Sastoji se od biranog bilja za zdravlje mokraćnog sustava i donjeg urinarnog trakta:

  • Zelene vrbovice (Epilobium parviflorum) koja doprinosi normalnoj funkciji donjeg urinarnog trakta
  • Zelenog troskotca (Polygonum aviculare) koja doprinosi normalnoj funkciji mokraćnog sustava.

Tegobe uzrokovane problemima i upalama mokraćnog sustava i donjeg urinarnog trakta znaju biti nelagodne i loše utječu na naše cjelokupno raspoloženje. Normalnoj funkciji mokraćnog sustava može doprinijeti i briga o zdravlju istog, pri čemu na odmet nije ni DARvitalis ekološki urološki čaj koji se koristi kao dodatak prehrani. Ovaj je čaj sastavljen od specifično odabranog bilja koje ima dobre učinke na zdravlje mokraćnog sustava.

Ekološki probavisan čaj 

Sadrži bilje iz kontroloranog ekološkog uzgoja, koje doprinosi normalnoj probavi, normalnoj funckiji crijeva, želuca i jetre i normalnom metabolizmu masti:

  • Zelen stolisnika (Acheillea millefolium) koji doprinosi normalnoj probavi,
  • Zelen stolisnika (Acheillea millefolium) koji doprinosi normalnom metabolizmu masti,
  • Kora obične krkavine (Frangula alnus) za normalnu funkciju crijeva te
  • List maslačka (Taraxacum officinale) koji doprinosi normalnim funkcijama želuca i jetre

Loša probava može biti uzrok mnogim tegobama: osjećaju nadutosti ili mučnine, grčevima u želucu, žgaravici i sl. DARvitalis ekološki Probavisan čaj sadrži bilje iz kontroliranog ekološkog uzgoja koje pozitivno utječe na zdravlje probave. Zahvaljujući zelen stolisniku (Acheillea millefolium) koji doprinosi normalnoj probavi i normalnom metabolizmu masti i kombinaciji kore obične krkavine (Frangula alnus) koja dokazano doprinosi normlanoj funkciji crijeva, te listu maslačka (Taraxaci officinalis) koji pospješuje normalne funkcije želuca i jetre, ovaj će čaj biti omiljen među osobama sa lošijom probavom. Otkrijte darove prirode Vašem organizmu uz DARvitalis organski Probavisan čaj!

Ekološki čaj šipak 

Ovaj čaj od šipka sastoji se samo od ljuske (Cynosbati fructus), bez koštica. Takav je čaj veoma cijenjen i rijedak na tržištu. Čaj je aromatičan. Cvijeta u lipnju i srpnju, a plodovi su spremni za branje oko kraja rujna.

Divlja ili pasja ruža je listopadni grm iz porodice ruža koja daje jajoliki plod šipka. Plodovi sadrže vitamine C,B1 i B2 i provitamin A, a u prehrani se osim kao čaj, rabe i kao pekmez ili marmelada. Zanimljiv je podatak da se dobrobit ovoga ploda spominje u Vedama, kao i u djelima stare islandske književnosti i mitologije. Uživajte u njegovoj ukusnom slatko-kiselkastom okusu i divnoj aromi.

Čaj majčine dušice  

Divlji bosiljak, timijan, bukovica ili najpopularnije zvana - majčina dušica, maleni je grm s tamno ružičastim do tamnocrvenim cvjetovima koji su zaslužni za bogatu aromu i okus ovog čaja. Popularna od davnina, majčina dušica u kućnoj je ljekarni bila rješenje za brojne probleme te je i danas cijenjena zbog svojih dobrobiti, a najčešće se koristi za probleme dišnog sustava.

Prema legendi, svako mjesto gdje majčina dušica raste divlje je mjesto koje su blagoslovile vile. Stari Grci palili su timijan u svojim hramovima za posvećenje i pročišćenje, ali i kao prinos bogovima. Posebno je bio svet za Adephaghiu, grčku božicu hrane i dobrog jela. Moderni pogani koriste majčinu dušicu kao ljuskavu biljku za pročišćavanje prostora koji se koristi za magični ritual. Stavite grančicu timijana u kosu učinite se neodoljivim. Jastuk punjen timijanom raspršuje noćne more i potiče sigurne, pozitivne snove.

Ekološki čaj lista kadulje 

Kadulja je zimzelena polu grmovita biljka sa sivkastim lišćem i plavim i ljubičastim cvjetovima nježnog izgleda. Izvorno raste u mediteranskoj regiji, ali je kao ukrasna vrtna biljka presađena diljem svijeta. Koristi se za dobrobit organizma, kao i u kulinarstvu već dugi niz godina. DARvitalis ekološki čaj od lista kadulje (Salvia officinalis) aromatičnog je mirisa i okusa koji varira od blagog mošusnog do intenzivnog s opornim notama.

Ekološki čaj ploda sikavice 

Sikavica je stepska i kamenjarska biljka, u narodu poznata pod nazivima gospin trn, sjekavica i ošebalj. Izgledom podsjeća na čičak. John Gerard, britanski botanist iz 16. stoljeća prvi ju je spomenuo kao korisnu biljku za organizam. DARvitalis čaj od sikavice rađen je od ekološke sikavice. DARvitalis ima i tinkturu sikavice za normalno funkcioniranje jetre.

Ekološka bazga čaj 

Bazga je biljni rod listopadnih grmova koji krase sitni bijeli cvjetovi grupirani u velike cvatove. Njeni se cvjetovi, kao i bobičasti plodovi koriste se za dobrobit organizma i u prehrani. U našim se krajevima najčešće koristi bazga, a kod starih je naroda kao simbol rođenja i smrti smatrana zaštitom od zlih sila. Njeni su cvjetovi bogati flavonoidima koji se smatraju zaslužnima za većinu njezinih korisnih svojstava. DARvitalis eko čaj cvijeta bazge sadrži cvijet bazge iz organskog uzgoja i slatkog je okusa koji će radi toga biti omiljen među svim ljubiteljima čajeva.

Eko kopriva čaj

Kopriva je vrlo rasprostranjena biljka. Listovi se skupljaju u proljeće, a na jesen korijenje. Kemijski sastav koprive je veoma bogat. Kopriva je jedna od rijetkih biljki koja se najviše upotrebljava u našim prostorima. Prvi povijesni zapisi o dobrobitima koprive datiraju još iz I. stoljeća, a koristili su je i Stari Grci za različite tegobe. Nisu sve vrste koprive korisne za zdravlje, već se za samo dvije vrste žare korpive: Urtica dioica L. i Urtica urens L. smatra da djeluju dobro na organizam. U DARvitalis ekološkom čaju od lista koprive koristi se list spomenute Urtice dioicae. Ovaj je čaj osvježavajućeg okusa i blage i ugodne arome.

Ekološki čaj list paprene metvice 

Listovi metvice imaju osvježavajući miris. Može se uzgajati i u vrtu, a bere se pred samu cvatnju. Metvica je sastavni dio različitih pripravaka i receptura. Paprena metvica je hibrid vodene i klasaste metvice zbog čega je rijetko nalazimo u prirodi, a poznata je od 18. stoljeća. Listovi su jakog i aromatičnog mirisa na mentol. Zahvaljujući mentolu u njenim listovima, korisna je i za hlađenje mjesta opekline. Osim za zdravlje, upotrebljava se i u kulinarstvu kao začin ljetnim salatama i umacima, a njezino se eterično ulje koristi i kao začin u nekim slatkišima. Metvica se može uzgajati i u vrtu, a bere se pred samu cvatnju. DARvitalis ekološki čaj od lista paprene metvice (Mentha piperita) odiše ugodnim osvježavajućim mirisom.

I iako su se čajevima istaknuli među brojnim proizvođačima, DARvitalis može se pohvaliti i sjajnim tinkturama.

"Misija našeg tima je poticanje svijesti suvremenog potrošača u organskoj prehrani u kontekstu zaštite zdravlja", objašnjavaju nam za kraj ovi tvorci velikog broja inovativnih receptura za ekološke proizvode od kojih većinu možete provjeriti na OVDJE.

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.