Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Brandovi & Trendovi Lako je uveseliti i začiniti dan tek kad imaš Agristar

Lako je uveseliti i začiniti dan tek kad imaš Agristar

Puno više od čajeva i začina

Iz srca Slavonije

Kad zabole glava i želudac, u pomoć uvijek pozovemo čaj od kamilice. Kad najmlađi član obitelji muku muči s kašljem, posegnemo za islandskim lišajem, a kad samo želimo proslaviti vikend, ne možemo bez gin tonica s pravim odabirom začina. U svim ovim situacijama potrebna će nam biti samo jedna polica...ona na koju smo smjestili jedan brand, pardon jedan hrvatski brand. Agristar.

Agristar je obiteljsko poduzeće iz Višnjevca pokraj Osijeka. Firma je osnovana prije 28 godina, odnosno 1995. godine, a osnovali su ju supružnici Tomislav i Lovorka Kurbanović, a u njoj su se nakon završetka studija zaposlili sinovi Matija i Filip, te kasnije i njihove supruge Arijana i Ivona. "Tomislav je u poslu ljekovitog bilja od 1982. godine. Zbog znanja i ljubavi prema ovom poslu, 1995. godine odlučio je pokrenuti svoj vlastiti posao te okupiti kooperante Slavonije i Podravine u svrhu plantažne proizvodnje ljekovitog bilja, prvenstveno kamilice. Njegov otac je bio diplomirani agronom, a djed poznavaoc bilja, kao i njegov stric, zbog čega su Tomislavov poslovni put i odabir branše u kojoj želi raditi sve samo ne iznenađujući. Supruga Lovorka je diplomirana pravnica, no uz Tomislava je otkrila ljubav prema ljekovitom bilju zbog čega napušta posao u struci i zajedno sa suprugom kreće u avanturu proizvodnje ljekovitog bilja - kao prva voditeljica proizvodnje čajeva u Agristaru.", ispričali su nam svoju priču u koju su se vrlo brzo uključili i mlađi članovi obitelji. Ti entuzijasti dali su dodatni vjetar u leđa brandu i pretvorili ga u ono što je danas - omiljeno ime u svijetu čajeva, začina i sličnih mješavina.

Obiteljska priča koja miriši na kamilicu

"Stariji sin Matija zaposlio se u Agristaru nakon studija ekonomije. Iako je bio voditelj prodaje, najviše je volio rad s kooperantima i educiranje o proizvodnji po najvišim standardima u prehrani, zbog čega nakon podjele firme prelazi upravo u taj segment poslovanja dok njegova supruga Arijana danas (nakon rada u Agristar biljnoj ljekarni) osmišljava sve recepture funkcionalnih čajnih mješavina branda. Mlađi sin Filip mnoge je školske praznike provodio radeći na pomoćnim poslovima pakiranja čajeva, a danas je svoju ljubav prema grafičkom dizajnu razvio u dizajniranje svih ambalaža čajeva dok njegova supruga Ivona nakon studija financija odlučuje ostati u Hrvatskoj i priključiti se dinamičnom obiteljskom poslu.", pričaju nam članovi obitelji kojima je prvi posao bio izvoz ljekovitog bilja te suradnja s kooperantima u proizvodnji, prvenstveno, kamilice.

Danas s ponosom govore da je hrvatska kamilica jedna od najkvalitetnijih i najcjenjenijih na svijetu. Čist zrak, plodna i nezagađena zemlja na prostorima Slavonije i Podravine pružaju idealne uvjete za rast i razvoj proizvoda visoke kakvoće prepoznate u cijelom svijetu. Dugotrajna i postojana razina eteričnog ulja, razvijeni i visoki standardi uzgoja i obrade upravo je ono što hrvatsku kamilicu izdvaja na svjetskom tržištu i stavlja ju na sami vrh proizvoda najviše klase. 

Ideje iz srca Slavonije

Ideja o proizvodnji ljekovitog bilja rodila se nakon mnogo godina rada u izvozu. Prerada bilja i formiranje vlastite robne marke djelovao je kao logičan sljedeći korak u razvoju i napretku njihovog branda.

I tako su nastale funkcionalne čajne mješavine koje obožavaju svi! Osim funkcionalnosti pojedinog čaja, veliki naglasak stavlja se i na okus, jer zna se da je puno lakše piti namjenski čaj, koji pomaže našem tijelu kod pojedine tegobe, ukoliko je on i ukusan. Tako je Arijana zaslužna za mnoge poznate Agristar čajne mješavine, poput Ženskog čaja, Muškog čaja, Laku noć, Dobar dan, Detox, 7 biljaka. Naravno, ona je tek jedna od karika u uspješnom lancu zvanom Agristar. S čak 33 zaposlenika čiji se broj posebno povećava tijekom zimske sezone, ovaj hrvatski brand s godinama je modernizirao poslovanje, otvorio webshop, promijenio svoje ruho i uspješno se redizajnirao u nešto što kupci vole. Vesela i marljiva obitelj zajedno sa svim zaposlenicima stvorila je brand koji danas ima i filter čajeve, čajeve u rinfuzi, čajne mješavine, začine, kao i liniju organskih čajeva naziva Teavita by Agristar.

Njihova ponuda ljekovitog bilja je među najvećima u Hrvatskoj i postaje sve teže naći biljku koju bi velik broj ljudi htio konzumirati, a da je Agristar već nema u ponudi. Danas, pak, najviše prostora u širenju ponude vide u posebnim, funkcionalnim mješavinama ljekovitog bilja koje smišlja njihova fitoterapeutkinja i koji su iznimno popularni (Ženski čaj, 7 biljaka itd.). "Početkom ove godine smo napravili iskorak i odlučili se okušati u plasiranju nove linije proizvoda – začina za gin tonic i ostale koktele/ pića. Prvi proizvod iz te linije nam je Gin tonic mix, proizvod koji se sastoji od šest pažljivo odabranih začina za savršeno gin tonic iskustvo, a koji se može kupiti i u Tvornici zdrave hrane. Liniju začina za alkoholna pića ćemo uskoro proširiti i sa začinima u pojedinačnim pakiranjima.", otkrivaju svoje daljnje korake Slavonci koju su iskoristili najljepše i najbolje iz njene prirode...a ona im to višestruko vraća.

"Najprodavanije biljke su nam upravo one iz naših krajeva - kamilica, menta, kadulja i vrbovica. Osim njih, zeleni čaj je izrazito popularan i odlično se prodaje. Što se tiče čajeva u filter vrećicama, tu se kupci znaju malo više okušati u egzotičnim, orijentalnim okusima, pa su tako naše filter čajne mješavine iz linije „Začini dan“ neke od omiljenih vrsta.", ispričali su nam Lovorka i Tomislav koji znaju da je kontrola kvalitete ključan i neizostavan korak u proizvodnji i preradi ljekovitog bilja. Svaki dio proizvoda, bilo da se radi o sirovini ili ambalaži podložan je rigoroznim analizama i kontrolama, kako internim tako i vanjskim. Početak proizvodnog ciklusa svakog pojedinog artikla nužno obuhvaća ručno prebiranje svake sirovine s obzirom da se radi o bilju koje raste u prirodi te im u proizvodnju dolazi zajedno s grančicama, kamenčićima, travkama i sl.

Čovjek i njegova veza sa ljekovitim biljem seže u daleku prošlost, u vrijeme kada nije postojala moderna medicina i kada je biljka bila jedina poznata pomoć u trenucima bolesti, ozlijede ili njege. Šalica toplog čaja umiruje duh i tijelo, pruža pomoć u širokoj paleti tjelesnih tegoba, potiče rad pojedinih organa, održava organizam vitalnim, vraća organizmu izgubljenu snagu, njeguje kožu te potiče njeno zacjeljivanje. Upravo time, vodila se ova mala obiteljska "klika" koja je postala nevjerojatna poduzetnička priča i koja vam se na našim policama smiješi svakodnevno. Baš kao i na policama kuhinja mnogih naših zaposlenika  A sad idemo na pauzu uz jednu šalicu čaja od kamilice.

 

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (1)
Marija Adzic, 08. travanj 2023.
Cajevi su vam odlicni

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.