Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Brandovi & Trendovi Metaboličko zdravlje i dugovječnost prepustite genijalnom hrvatskom brandu Cidrani

Metaboličko zdravlje i dugovječnost prepustite genijalnom hrvatskom brandu Cidrani

Održivost i ekološka proizvodnja na prvom mjestu

Majstori kombuche (a i još nekih gljiva)

U vremenima prerađene hrane, konzervansa, dodanih šećera, osiromašenih obroka i umjetnih okusa, odlučili smo se vratiti baštini, mudrosti prirode i tradicionalnim metodama konzerviranja hrane koje se oduvijek koriste u različitim kulturama diljem svijeta.

Predstavljamo vam Cidrani, brend koji je nastao kao plod djelovanja dvoje suosnivača Nike Pintar i Brune Balena! Stvorili su Cidrani iz vlastite potrebe za proizvodima koji će u svojoj šustini brinuti za osobu i njeno zdravlje, brend koji neće uzmati prečice u niti jednom pogledu vec crpiti inspiraciju u detaljima, spanjem najboljeg iz prirode i tehnologije. Upravo zato su i odabrali ime Cidrani, nakon pažljivog i temeljitog istraživanja, inspirirano posvećenošću i naporom onih koji rade svojim rukama.

U središtu Cidranija leži duboko poštovanje umjetnosti tradicionalnog zanatstva, a sa svakim proizvodom, Cidrani nastoji odati počast naslijeđu onih koji su došli prije nas, dok istovremeno prihvaća inovacije i napredak. Najpopularniji Cidrani proizvodi su kombuche i vodeni kefiri. Njihovi maleni i praktični paketići su vrlo atraktivnog i inovativnog dizajna te omogućuju osobi koja živi brzim gradskim životom da u svakom trenutku ima sve blagodati fermentirane hrane na dohvat ruke. Za pripremu napitka potrebno je samo presavinuti ga poviše čaše vode, istisnuti i spreman je za konzumaciju. Za inovativni dizajn i tehnologiju proizvodnje dobil su i priznanje od EIT ClimAcceleratora za smanjenje 90% emisije ugljika.

Cidrani se ponosi time što svi njihovi proizvodi ne sadrže umjetne arome, punila, aditive, konzervanse ni sladila, već samo malu količinu organskog sirovog meda. Fermentacija je proces pretprobave hrane koji dolazi od latinske riječi fervere, što znači vrenje, a od davnina se koristi kao izvrstan način očuvanja hrane i mehanizam za metamorfozu kompliciranih nutrijenata u jednostavnije spojeve. Na taj način hrana postaje hranjivija, ukusnija i lakše probavljiva. Cidrani tim sastoji se od vizionara koji su predani stvaranju proizvoda koji potiču zdravlje probave. Njihovi napitci su pažljivo osmišljeni, a sadržaj svakog proizvoda pomno je biran kako bi svaki sastojak doprinio sinergijskom učinku bilja koje fermentira.

Članovi Cidrani tima svakog jutra imaju tešku odluku s kojim napitkom započeti dan. Njihovi favoriti se često mijenjaju kroz vrijeme, a najčešće to budu najnoviji proizvodi ili proizvodi koji se tek testiraju, no napitci koji prvi kontinuirano nestaju iz njihove kuhinje su Kombuchaga Morning i Water Kefir Ashwagandha & Oregano. Cidrani Water Kefir Ashwagandha & Oregano je proizvod lakto fermentacije cijele biljke za razliku od kombucha kojoj je baza fermentirani čaj. Ayurvedska biljka ashwagandha, tradicionalno se koristila za održavanje mentalne i fizičke mladosti, i origano, začin poznat po protuupalnom djelovanju, glavne su zvijezde ovog 100% veganskog, bez glutena i keto friendly fermentiranog mikronapitka. Za one koji traže alternativu kavi u uredu, najčešće posegnu za Kombuchagom Morning, koja osim što sadrži nordijsku gljive Chagu, koja je poznata kao jedan od najpotentnijih antioksidansa i protuupalnih sastojaka, također sadrži 100% arabica kavu za savršeni dodatak jutarnjoj rutini.

Cidrani je stvorio napitke koji su osmišljeni kako bi zadovoljili zahtjeve suvremenog načina života, ali bez žrtvovanja okusa ili kvalitete. “Svojim postupnim odvijanjem, proces fermentacije nas uči kako na prirodan način otključati nutritivni potencijal hrane i kako stvoriti alkemiju za očuvanje zdravlja crijeva. U vremenima komfora i brzine, jasno je da priroda ima svoj tok. Ono što mi radimo je samo postavljanje uvjeta i čekanje da prirodna inteligencija obogati naše namirnice, istovremeno stvarajući jedinstvenu mješavinu okusa i funkcionalnosti.” govori nam Nika Pintar, suosnivačica Cidranija.

Potražite Cidrani mikronapitke u Tvornici zdrave hrane i probudite leptiriće u trbuhu.

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.