Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Brandovi & Trendovi Održivo i mirisno! Oduševite se Khora svijećama!

Održivo i mirisno! Oduševite se Khora svijećama!

Zero waste sa 100% savršenim mirisom

Ekološki prihvatljivi materijali

Khora je novi brend prirodnih mirisnih svijeća na našem tržištu koji je pokrenuo Davor Dobošić. 15 godina je radio kao voditelj poslovanja u obiteljskom poduzeću za proizvodnju svijeća i lampiona no oduvijek je želio pokrenuti prirodnu alternativu klasičnim parafinskim mirisnim svijećama koje su najviše zastupljene na našem tržištu.

I tako je početkom ove godine napravio veliki korak

"Po uzoru na američke "craft" proizvođače - male lokalne manufakture koje same dizajniraju i proizvode sve svoje proizvode, odlučio sam pokrenuti vlastiti posao, gdje ću se baviti proizvodnjom isključivo prirodnih mirisnih svijeća od 100% sojinog voska sa prirodnim drvenim fitiljem. Inspiriran ljubavlju prema prirodi, održivosti i ekološki osviještenim proizvodima, krenuo sam s izradom potpuno prirodnih mirisnih svijeća od 100% sojinog voska, počevši od skice na papiru.", objašnjava začetnik Khora brenda koji nas je oduševio i dizajnom.

 

Na tržištu su se pojavili novi zahtjevi kada je dizajn proizvoda u pitanju, a to su ekološki prihvatljivi materijali, povratak rukotvorinama i društveno odgovorni proizvodi. "U Khori, stoga, stalno vodimo računa o prirodi i utjecaju našeg poslovanja na nju, te smo željeli izraditi proizvod koji će biti prijatelj prirodi, a svaki proizvod koji razvijamo počinjemo sa pitanjem: Kako ćemo ponovno iskoristiti svaki dio nakon upotrebe?  Khora svijeće su zero waste proizvod što znači da sam proizvod i ambalaža ne stvaraju nikakav otpad. Uz svaku Khora svijeću dolazi i sjeme cvijeta u papiru koji se može posaditi u teglicu nakon što vosak izgori.", ispričao nam je Davor svoju genijalnu zelenu ideju.

Glavna nit vodilja Khore je smanjiti ovisnost tržišta o mirisnim svijećama proizvedenih od parafina te ponuditi prirodnu alternativu u proizvodima koji su vođeni minimalizmom u dizajnu, proizvedeni u Hrvatskoj, te ostavljaju što manji štetni otisak na prirodu.  Davorova želja bila je da proizvod bude u potpunosti proizveden u Hrvatskoj pa tako sami ručno lijevaju svaku svijeću. Posudice se također ručno izrađuju u Međimurju. Niti vodilje za dizajn bile su, kao što je već i spomenuto minimalizam i bezvremenska elegancija te reusable filozofija. Svijeće dolaze u opuštajućim pastelnim bojama, a mirisi su povezani sa bojom posude. Kod razvoja proizvoda prvo odrede boju pa nakon toga traže miris odnosno note koje bi pristajale određenoj boji svijeće.

Ne znamo jesu li ljepše ili mirisnije

Kod Melograno&Menta svijeće ideja je bila dobiti miris koji će biti osvježavajući s voćnim karakteristikama, a da opet ne bude preintenzivan kod korištenja. Tako  je kreiran miris nara i mente koji se odlično slaže sa pastelnom svijetlo ljubičastom bojom posude.

Kod Vanilla&Tobbaco svijeće željeli su da baza bude miris vanilije jer nekako prirodno ide s bež bojom posude, a da opet ne bude klasičan pa su dobili jedan savršen spoj duhana i vanilije koji zaista iznenađujuće dobro funkcionira u završnom proizvodu.

Ginger Christmas klasičan je božićni miris koji će u svaki dom unijeti pravo božićno raspoloženje. Mirisne arome melase, meda, šećera i toplih začina poput cimeta, klinčića, muškatnog oraščića i, naravno, đumbira dozivaju slastan miris svježe pečenih kolačića od đumbira. Ovaj divan božićni miris savršeno ide sa drvenim stijenom koji daje umirujući zvuk pucketanja prilikom gorenja i zajedno stvaraju pravi blagdanski ugođaj.

"Kako bismo kreirali proizvod vrhunske kvalitete pažljivo biramo svoje dobavljače i prioritet nam je iznimna kvaliteta izrade. Khora svijeće proizvedene su od najkvalitetnijih sirovina dostupnih na tržištu, i to od 100% prirodnog soja voska , mirisnih ulja i sa prirodnim drvenim fitiljem.", otkriva nam Davor, koji se za sojin vosak odlučio jer je prirodna sirovina koja je potpuno sigurna za okoliš i neće zagaditi zrak u domu poput običnih parafinskih svijeća. Parafin je sirovina koja je nusprodukt nafte, i željeli su kupce osvijestiti da kupnjom i paljenjem običnih parafinskih svijeća zapravo zagađuju zrak u svojem domu te podržavaju naftnu industriju. Također, većina svijeća na tržištu na kojima stoji natpis soja vosak napravljene su od parafinskog voska sa minimalnom količinom soje.

Samo svijeće koje nose etiketu 100% soja vosak su zapravo prirodne svijeće koje su sigurne za zdravlje kupaca.  

Khora svijeće od 100% prirodnog soja voska izrađene su u kombinaciji sa drvenim fitiljem koji stvara umirujući zvuk pucketanja prilikom gorenja. Također, drveni fitilj poznat je i po tome što u prostoriju unosi i do 35% više mirisa od običnog pamučnog fitilja, te ima niži plamen od pamučnog fitilja pa se svijeća sporije troši, što znači da će duže trajati.

"U planu nam je proširivanje palete proizvoda na nove boje i mirise te radimo na razvoju novog proizvoda koji će se slagati sa našom zero-waste i reusable filozofijom, a opet će biti nešto što ne postoji na našem tržištu mirisnih svijeća i dekoracija za dom.", otkriva nam planove za budućnost...koja će sigurno biti posebna i posebno mirisna, u to smo sigurni!

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.