Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Tvoja košarica je prazna.

Dodaj bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje ti 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Brandovi & Trendovi Otkrij BIOVITALIS® prirodne repelente za cijelu obitelj i korisne savjete za manji broj uboda

Otkrij BIOVITALIS® prirodne repelente za cijelu obitelj i korisne savjete za manji broj uboda

Brand koji zna kako se prirodno zaštiti od komaraca i krpelja

Jer volimo prirodno

Svi članci
06. svibanj 2024.

U Biovitalisu svi vole prirodno. Prirodno voli direktorica Ivana, a i njezina mama Đurđica koja je još davne 1996. godine pokrenula proizvodnju prirodne kozmetike i dodatka prehrani. Ivana je nakon studija farmacije preuzela upravljanje nad tvrtkom i znanju o ljekovitim biljkama dodala malo znanosti, inovacija i puno upornosti. Uz podršku supruga i stručnog tima pretvorila je Biovitalis u poduzeće koje danas u modernoj tvornici proizvodi više od 80 proizvoda. I sve to se odvija u Turčinu, malom mjestu kraj Varaždina. Osim što je glavna formulatorica BIOVITALIS®proizvoda, Ivana je mama četvero djece koja je bila nezadovoljna ponudom prirodnih repelenata sigurnih za nježnu, dječju kožu. Pa je razvila svoje.

Upoznaj BIOVITALIS® liniju repelenata koji su u potpunosti prirodni i sigurni za odrasle i djecu, te nisu testirani na životinjama.

Hrvatski repelenti svjetske kvalitete

Kod razvijanja sprejeva protiv komarca, krpelja i drugih insekata koji vole „napadati“ ljude, često se koristi DEET. To je sintetski spoj koji je učinkovit protiv insekata, ali nije baš dobar za zdravlje ljudi. Srećom, postoje prirodne alternative koje su sigurnije za nas, a među najučinkovitijima su ekstrakti listova limunskog eukaliptusa i eterično ulje lavandina. Osim njih, u BIOVITALIS® sprejevima nalazi se posebno razvijen kompleks snažnih eteričnih ulja koja odbijaju insekte. To su ulja paprene metvice, licee, limunske trave i klinčića. Svi ovi ekstrakti i eterična ulja u Biovitalis dolaze direktno od najboljih europskih certificiranih proizvođača, kako bi bili sigurni da je svaka bočica u skladu s najvišim standardima. Linija trenutno broji tri različita spreja i stik koji umiruje kožu ukoliko dođe do uboda insekata i bliskih susreta s meduzama i koprivama.

BIOVITALIS® Ultra zaštitni sprej protiv komaraca

BIOVITALIS® Ultra zaštitni sprej protiv komaraca pruža učinkovitu zaštitu od uboda svih vrsta komaraca, čak i tigrastih. Formuliran je s potpuno prirodnim kompleksom STOP MOSQUITO, koji sadrži učinkovitu kombinaciju prirodnih sastojaka za maksimalnu zaštitu od komaraca. Ovaj sprej je siguran za upotrebu na koži odraslih i djece starije od 3 godine te ne sadrži sintetske repelente, DEET, parfeme niti sintetske sastojke.

BIOVITALIS® Ultra zaštitni sprej protiv komaraca za djecu

Namijenjen djeci od 1. godine, ovaj sprej pruža učinkovitu zaštitu nježnoj dječjoj koži od uboda komaraca. Sadrži isti prirodni kompleks STOP MOSQUITO kao i verzija za odrasle, ali je posebno prilagođen osjetljivoj koži djece. Ne sadrži štetne sintetske repelente, DEET niti parfeme. Može se koristiti i za bebe ispod 1. godine, samo što se nanosi na kolica ili odjeću, a ne direktno na kožu.

BIOVITALIS® Ultra zaštitni sprej protiv krpelja

Ovaj sprej je namijenjen zaštiti od krpelja te sadrži 20% Citriodiola, aktivnog sastojka iz limunske trave, koji pruža do 6 sati zaštite od krpelja. Idealan je za djecu stariju od 6 mjeseci i odrasle te je dermatološki ispitan. Sprej se brzo upija i ne ostavlja masne tragove na koži te je siguran za svakodnevnu upotrebu.

BIOVITALIS® Umirujući stik za nadraženu kožu

Ako dođe do uboda insekata, BIOVITALIS® Umirujući stik za nadraženu kožu pruža trenutno olakšanje od iritacije. Ovaj praktični džepni stik sadrži kombinaciju četiri eterična ulja i dva CO2 ekstrakta (neven i kamilica), što ga čini idealnim za ublažavanje svrbeža, crvenila i iritacije nakon uboda komaraca, pčela, osa ili nakon kontakta s koprivom. Prikladan je za sve tipove kože te se može koristiti i na osjetljivoj dječjoj koži.

Kako se prirodno zaštiti od komaraca i krpelja

Insekti, a naročito komarci mogu biti jako uporni i pokvariti izlete, šetnje i opuštanja u parkiću. Kada zatopli, repelenti su obavezni, ali imamo nekoliko savjeta koji će ubode spustiti na minimum. I ne, ne uključuju ostanak u kući ili šetnje noću.

Savjet #1: Ne daj komarcima da se udomaće

Komarci vole visoku travu i mokro. Redovita košnja i izbacivanje posudica u kojima se nakuplja kišnica spriječit će ih da se usele na dvorište. Mrežice na prozorima otežat će njihov ulazak u kuću ili stan i poštedjeti te dosadnog bzzzkanja usred noći.

Savjet #2: Iskoristi biljke koje odbijaju insekte

Komarci i drugi insekti ne vole biljke intenzivnog mirisa. Ružmarin, bosiljak, lavanda, limunska trava, neven, menta, melisa i citronela su samo neke od biljaka za dom bez insekata.

Savjet #3: Biraj svijetlu odjeću kada si vani

Komarci i drugi insekti lakše vide tamne boje. Tamno zeleno lišće i tamna odjeća njihov su signal za hranu. To znači da će te manje napadati ako nosiš svijetle, lagane odjevne predmete.

Savjet #4: Kukci su najaktivniji u zoru i sumrak

Komarci su najaktivniji u sumrak i zoru, pa pokušaj smanjiti izlaganje otvorenom prostoru rano ujutro i navečer. Ako ipak moraš biti vani, olakšaj si svijetlom odjećom i repelentom po izboru.

Savjet #5: Biraj prirodne repelente

Postoje mnogi prirodni sastojci koji odbijaju komarce i krpelje. Eterična ulja limunskog eukaliptusa, čajevca i lavande su samo neki od njih. Pronađi omiljeni prirodni repelent bez štetnih sastojka kao što su oni iz BIOVITALISA® i zaštiti se prije izlaska na otvoreno.

Nadamo se da ćeš uspjeti izbjeći neugodne susrete s komarcima i krpeljima. Ako se to ipak dogodi, ne zaboravi očistiti ubod komarca i olakšati si kremama ili stikovima protiv svrbeža.

S krpeljima samo oprezno - pokušaj ga nježno odstraniti s kože i pratiti tragove na koži. Ako primijetiš išta sumnjivo, osip, povišenu temperaturu ili bolove u mišićima, što prije se javi liječniku.

Sad kad znaš kako se prirodno zaštititi od komaraca i krpelja, vrijeme je da saznaš i za akciju koja traje do nedjelje 12.05. i u kojoj možeš uštediti do 25% na liniju prirodnih repelenata za cijelu obitelj. 

Pogledaj ponudu

Komentiraj članak

Tvoj email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na ostavljeni komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.