Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0

11 hektara na kojima imaju posađeno 18.000 sadnica.

"Uzgojem aronije počeli smo 2008. godine , na obroncima Bilogore u Malom Trojstvu. Glavni razlog zašto smo se odlučili baš za uzgoj aronije je bila jako loša krvna slika moje supruge Mirjane. S nadom da će joj bobice aronije pomoći podignuti razinu željeza u krvi ,posadili smo desetak sadnica. Iste godine one su dale i prve plodove te nakon analize krvi doktorica moje supruge je s nevjericom gledala u nalaz u kojem je bilo vidljivo drastično poboljšanje krvne slike.", priča nam Sven Brolich koji je prije 15 godina "samo" htio pomoći supruzi...i uspio!

S takvim uvjerenjem u blagodati tog bobičastog voćakrenuli su u ozbiljan ekološki plantažni uzgoj. Kako smo supružnici rođeni u Zagrebu u kojem su imali stalni posao, nisu niti pomislili da će ostaviti svoja stalna zaposlenja i u potpunosti se posvetiti plantaži. Danas se nasad aronije OPG-a Brolich proteže na 11 Ha na kojima imaju posađeno 18.000 sadnica.

Od zahtjevne berbe do sjajnih proizvoda

"Berbu smo u našim počecima obavljali uz pomoć rodbine i prijatelja, ali ubrzo se ukazala potreba za nabavkom stroja koji bere aroniju. Stroj smo uvezli iz Poljske i s njime uspijemo obaviti berbu za dva dana pa nam ostaje vremena za uslužno branje s našim strojem drugim uzgajivačima aronije na njihovim plantažama.", pričaju nam svoj sistem radi iz OPG-a čiji je nositelj mlađi sin Luka Brolich iako je unutar obiteljskog gospodarstva aktivna cijela obitelj.

"Svi žele pomoći od - od mog tate, suprugine mame, naših sestara, snahe do naše male unuke Lene koja je pravi mali stručnjak u berbi bobica…nije bitno jesu li zrele, Leni je samo bitno da se sve poberu bez obzira koje su boje.", simpatične anegdote nam prepričava Sven koji veliku podršku ima u sinovima Nikoli i Luki koji odrade velik dio posla.

Brolich matični sok koji rade isključivo od svježih, ekološki uzgojenih aronija, bez dodanog šećera,vode i konzervansa, najpopularniji je proizvod njihovog malog obiteljskog branda. Pokazalo se da je sok od aronije jako dobar za podizanje željeza u krvi, isti se preporuča dijabetičarima i osobama kojima treba "podizač" imuniteta...i to su kupci prepoznali. "Uz sok u ponudi imamo aronija čaj, prah, džem, pekmez i naš novi proizvod aceto balzamico od aronije koji odlikuje slatkasto kiselkastim okusima i salatama daje jedan poseban okus. Jako nam je drago da su ga prepoznali i vrhunski kuhari koji ga upotrebljavaju za glaziranje jela i dekoracije tanjura. Zanimljiv je komentar jedne mame koja kaže da njeno dijete nije željelo jesti salatu, ali od kada upotrebljava naš ocat, situacija se skroz promijenila.", pričaju nam s velikim osmijehom na licu iz OPG-a Brolich.

Uz aroniju, američka borovnica, drijenak i lješnjak

U sklopu OPG-a posjeduju rasadnik u kojem uzgajaju sadnice bobičastog voća i ukrasnog bilja - lovor višnju, photiniju, sadnice prekrasnog drveta Albizie i drugo. "Svjesni smo izazova koji nosi poljoprivreda, jer je to tvornica na otvorenom. Na naš urod utječu mnogi klimatski faktori pa iz tog razloga svake godine osiguravamo naše nasade. Izazov je I tržište, ali trudimo se postojanom kvalitetom naših proizvoda biti stalno prepoznatljivi na tržištu. Izuzetno nam je bitan dizajn i kvaliteta ambalaže u koju pakiramo naše proizvode, jer je ona taj prvi dojam koji ostavljate prema kupcu."

Uistinu, kupci su tu neku posebnost i prepoznali. Njihovi proizvodi mogu se kupiti u dućanima zdrave hrane, a u Tvornici zdrave hrane uvijek će imati posebno mjesto.

Njihov se trud itetkako isplatio no ono što je poseban vjetar u leđa ovom brandu jesu sjajne povratne informacije kupaca. Bilogora je prekrasan pitomi kraj, prepun brežuljaka i mjesta s kojih se pruža prekrasan pogled. Na jednom od njih odučili su izgraditi kušaonu svojih proizvoda. Tako će kupci konačno moći uživati u Brolich proizvodima, ali i druženju i edukativnom razgovoru s Brolichima.

Ako se ipak iz nekog razloga ne uputite u Brolich, imaju oni svoj tajni recept za uspjeh u vlastitom poslu. "Vjera u sebe, mala doza hrabrosti, mala doza sreće, pokušati dobiti poticajna sredstva od države, biti ustrajan u svojoj viziji i naći dobrog  partnera kao što smo mi našli u Tvornici zdrave hrane", zaključuju. Mi ćemo se složiti! I nazdraviti ovoj sjajnoj suradnji jednim sokom od aronije!

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.