Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Brandovi & Trendovi Da, iz Svete Nedelje stiže naša omiljena hrana ekološke proizvodnje!

Da, iz Svete Nedelje stiže naša omiljena hrana ekološke proizvodnje!

Priča koja priča zdravlje već 22 godine

Proizvodi bez kojih je nezamisliv zdravi ručak

Tofu pašteta za doručak pa malo maslaca od lješnjaka kao snack. Ručak onda započinjemo bolonjezom od seitana, a dan završavamo salatom s dimljenim tempehom i tofuom. 

Onima kojima ovako izgleda idealan siti dan, kuhinja je puna ekoloških proizvoda Annapurna branda. Znamo da ih već godinama koristite, njihov logo gledate s polica u svim našim dućanima i da s njima kuhate generacijama, ali možda niste znali da ovi majstori proizvodnje hrane od soje i pšenice stižu iz Hrvatske, točnije Svete Nedelje. U svojim pogonima, supružnici Vlatka i Miroslav Kuzmić proizvode sve traženije namirnice zdrave hrane koje naši Zdravoljupci obožavaju već godinama.

Annapurna je tvrtka koji se bavi proizvodnjom ekoloških proizvoda na bazi soje i pšenice, a koja iza sebe ima više od dva desetljeća iskustva u ekološkoj proizvodnji. Vjerujući da poboljšanjem kvalitete naše prehrane možemo utjecati na kvalitetu cjelokupnog našeg života, Annapurna svakodnevno proizvodi hranjive, ukusne, ali prije svega zdrave i cjelovite proizvode. "U vrijeme kad smo počinjali s proizvodnjom 2001. godine i sami smo bili vegetarijanci, a kasnije i vegani. Na tržištu u to vrijeme nije postojao veliki izbor veganskih proizvoda. Cilj nam je bio osmisliti i ponuditi tržištu proizvode koji bi bili okusom prihvatljivi širem krugu kupaca. U to vrijeme bilo je jako puno predrasuda prema veganskoj prehrani i željeli smo se to promijeniti s ponudom kvalitetnih proizvoda koji su bogati biljnim proteinima i finog okusa. Značenje imena Annapurna dolazi od sanskrtskih riječi 'anna' što znači hrana i 'purna' što znači punina. To nam se činilo prikladno za naziv branda jer u sebi nosi ideju koju smo zamislili kao misiju poslovanja", pričaju nam "pozadinu" predivne i zdrave poslovne priče koja uspješno balansira i privatno. A treba li dodati i lokalno?

22 godine poslije

Danas Annapurna proizvodi tri branda - Annapurna i Soja labos te od 2022. brand Veganini. I zapravo, ne možemo se odlučiti koji nam je draži i koji nam je češći u našoj kuhinji.

Od samog početka djelovanja obrta (koji je kasnije stasao u tvrtku), cilj je bio proizvodnja visoko kvalitetnih proizvoda na biljnoj bazi koji svojim okusom i teksturom lako mogu zamijeniti meso i milječne proizvode u ljudskoj prehrani. I izgleda da su to i uspjeli, jer danas uživamo u tako ukusnoj i širokoj paleti Annapurna proizvoda. Dimljeni tofu s tofunezom svatko će "složiti" u jedan dobar sendvič za ponijeti na posao ili izlet. Tempeh će postati dio slasnog rižota, a tofu sa sezamom ili bosiljkom šarena salata koja nije nimalo dosadna. S Annapurna seitanima dobro se grilla u sunčanoj sezoni, a u onoj zimskoj mota sarma. Još kad se svemu tome doda vege kobasa, salama ili šunka, imate doručak i večeru koji su spremni u minuti. Svemu tome dodatno još pridonosi činjenica da se proizvodi izrađuju ručno, na tradicionalan način uz uporabu moderne tehnologije koja osigurava postojanost kvalitete proizvoda. Svaka faza proizvodnog procesa je strogo kontrolirana što omogućava HACCP sustav koji je sastavni dio kontrole proizvodnje.

Što sve volimo?

"Najpopularniji proizvodi su različite vrste tofua kao što su dimljeni tofu s bosiljkom i tofu grill, dimljeni seitan, tempeh (svježi i dimljeni), stellina kobasica, uz nove polugotove proizvode kao što su vege kebab, vege šunka, tofu panirani odresci, tofu panirani medaljoni i naš vrlo popularan Smart burger.", odgovor je na naše pitanje o favoritima kupaca. Složili bi se i dodali još barem 2-3 pa i četiri proizvoda bez kojih ne možemo zamisliti slasni ručak.

Vlatka i Miroslav u posao su krenuli sami, još 2001. godine sa svega 5 proizvoda. Danas je taj broj puno veći baš kao i njihovo postrojenje, broj zaposlenih, ali i broj obožavatelja. "Od samog početka našeg poslovanja 2001. godine, težili smo proizvesti kvalitetne I ukusne proizvode koji će se svidjeti kupcima. S porastom kapaciteta i povećanja broja proizvoda,  nailazili smo na brojne izazove. Naš rast i razvoj se sastojao od brojnih malih koraka, više nego velikih odluka koje su obilježili naše poslovanje. Od nekih većih poslovnih odluka, ulaganje u veće strojeve i preseljenje u veći prostor su najviše utjecali na naš rast", objasnili su svoj rast i razvoj.

Proizvodi su namijenjeni svim ljudima, a ponajviše onima koji preferiraju ekološku prehranu i ljudima koji žele obogatiti svoju prehranu s namirnicama koje sadrže puno biljnih proteina, a malo kalorija, te svima koji vode računa o svom zdravlju ili koji žele u svoj jelovnik uključiti nove, a ujedno ukusne i prirodne namirnice. Iako su njihovi proizvodi posebno pogodni za vegane, jer su izrađeni isključivo od sastojaka biljnog podrijetla, Annapurnu koriste i vole svi - od mesojeda i sportaša do tinejdžera i starije generacije koja voli istraživati svijet novih okusa. Ipak, Vlatka i Miroslav otkrili su najveće ljubitelje branda. "Najčešći kupci su žene mlađe i srednje dobi.", tvrde, a mi tom targetu dodajemo - I CIJELI NAŠ URED I POSTROJENJE!

 

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.