Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Karite (shea) maslac - prirodna njega za kožu, kosu i nokte

Karite (shea) maslac - prirodna njega za kožu, kosu i nokte

Za njegovanu, sjajnu i hidratiziranu kožu i kosu isprobajte prirodni karite maslac.

Iznimno bogat i hranjiv prirodni karite maslac nahranit će isušenu kosu, suhu kožu lica, a često se primjenjuje i u njezi okoloočnog područja te usana. Karite maslac je prikladan za svaki tip kože!

Manje impozantan od baobaba, manje gust od indijskog oraha (stabla), karite je drvo koje može doseći i do petnaest metara visine i debla promjera do jednog metra. Smatra se da mu je duljina života od dva do tri stoljeća. Njegovo blago su upravo njegovi orašasti plodovi.

Berba traje od polovine lipnja do rujna. To je ogroman posao jer za dobivanje dvadeset kilograma maslaca treba sto kilograma suhih plodova. Berba plodova je važan čimbenik lokalnog razvoja jer omogućuje afričkim ženama da ostvare prihode za školovanje djece i pribave potrebna sredstva za život. Zbog toga se naziva i 'ženino blago' te je sječa stabala strogo zabranjena.

Zbog svog odličnog sastava shea maslac danas ima veliku i široku primjenu - od pripreme hrane do njege kose, lica, tijela i stopala, pa čak i osjetljivog područja očiju te usana. Njegovu moć su otkrile afričke žene još prije nekoliko tisuća godina. Bio je pravi spas za kožu od vruće i suhe klime.

Karite maslac - kako i za što se koristi? 

Cijenjen je zbog toga što sadrži izuzetne aktivne tvari. Na prvom mjestu su nesapunske masti i to u vrlo velikoj količini (5 i 8%). Te molekule imaju upravo sposobnost da obnove hidro - masni film, a da pri tom ne začepljuju pore. Karite maslac sadrži u sebi također i količinu masnih kiselina, vitamina, sterola pa na koži i kosi karite maslac sprječava isparavanje vode i ubrzava obnavljanje stanice.

Karite maslac prikladan je za hidrataciju svih tipova kože jer zadržava vlagu. Naročito je učinkovit kod regeneracije stanica starije i naborane kože. 

Trudnice ga uobičajeno koriste u trudnoći za preventivnu zaštitu od strija. Idealan je i za njegu usana jer ih štiti od vjetra i hladnoće, zadržava vlagu te usne čini mekima. Pomaže kapilarnoj cirkulaciji što povećava dovod kisika u tkivo i poboljšava eliminaciju toksina.

Može se koristiti i za sunčanje no treba biti oprezan, jer ima mali SPF, otprilike od 5 - 8. Stoga, ako želite izrađivati svoju kremu za sunčanje, uz sheu bi neko "jače" ulje trebalo biti baza. Kao zaštita od sunca nanosi se na cijelo tijelo prije sunčanja, ali i na kosu, pa istovremeno i štiti od isušivanja uzrokovanog suncem i soli. Ipak, prije shea maslaca, svakako nanesite i kremu za visokim zaštitim faktorom, posebice ako se izlažete u suncu u vrijeme kada je ono najjače - između 11 i 16 sati. 

Dakle, prirodni shea maslac možete koristiti za:

  • svakodnevnu njegu i hidrataciju kože cijelog tijela
  • smanjenje i intenzivnu njegu ispucalih peta 
  • njegu nogu poslije depilacije i brijanja 
  • njegu kože tijela u cilju prevencije nastanka strija 
  • povećanje elastičnosti kože
  • izradu maske za suhu i oštećenu kosu
  • njegu usana i okoloočnog područja

Karite maslac za njegu kose

Karite maslac se može koristiti i za njegu kose, čisti ili pomiješan s drugim uljima (poput jojoba ulja). Potrebno ga je lagano zagrijati među dlanovima, a potom nanijeti po dužini kose i na vrhove. Nakon kratkog vremena djelovanja sasvim ga jednostavno isperite, najbolje prirodnim regeneratorom, i vaša će kosa već nakon prvog korištenja biti sjajnija i mekša. Ipak, imajte na umu da je shea maslac biljna mast te savjetujemo da ju ne nanosite direktno na tjeme. Ako imate problema s kosom koja se brzo masti, radije koristite šampone, regeneratore i ulja za kosu koje sadrže shea maslac.

Gdje kupiti shea (karite) maslac? 

Karite maslac možete kupiti u našem webshopu. A ako vam je od tipkanja po kompu draža šetnja po gradu, onda nas posjetite u našim trgovinama, a popis lokacija pronađite ovdje.  P.S. Jeste znali da ako se učlanite u naš Loyalty program, ostvarujete minimalno 5% popusta ZAUVIJEK. Super, zar ne?! Više o Loyalty Klubu saznajte na linku: Loyalty klub.

nutrigold shea maslac

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.