Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Odlična 3 trika s kojima ćete dulje zadržati preplanulu put

Odlična 3 trika s kojima ćete dulje zadržati preplanulu put

Nakon povratka s godišnjeg odmora...

Uhvatili ste boju na moru, no kako je očuvati?

Vratili ste se s ljetovanja ponosni na stečenu brončanu put?

Ako se bojite da ta ista put na kopnu neće dugo opstati, pokušajte s nekoliko dobrih trikova!

Brončani ten dulje će potrajati ako ste se dobro pripremili za sunčanje (piling, hidratacija, UV-zaštita) i sunčali se umjereno i postupno te priuštite li koži intenzivnu obnovu nakon ljetovanja. Naime, dok ste se vi odmarali, koža je bila pod stresom: sunce, vjetar, morska sol i bazenska klorirana voda isušivali su je i iscrpljivali. Ako je nježno vratite u normalu, uz to što ćete dulje očuvati preplanulost, lakše ćete spriječiti pigmentacijske mrlje i prijevremeno stvaranje bora.

Pa krenimo..

Hidratacija je broj 1

Hidratizirajte kožu – što više to bolje! Kada se koža osuši počinje se ljuštiti gubeći površinski, brončani sloj. Potražite bogate hidratantne kreme za lice i kvalitetne, organske losione za tijelo namijenjene koži nakon sunčanja jer produljuju preplanulost, a izbjegavajte preparate na bazi krastavaca, limuna i mlijeka jer mogu izbijeliti kožu. Osim hidratacije izvana, tijelo je potrebno ‘napojiti’ i iznutra. Pijte što više vode i biljnih, nezaslađenih čajeva, i jedite povrće koje je prirodno bogato vodom kao što su lubenica i krastavac jer hidratacija je nužna za regeneraciju stanica, kao i zdravlje i blistavost kože.

Tinktura losion nakon sunčanja

Nakon dana provedenog na suncu, naša koža može postati suha, nadražena i potrebna joj je ozbiljna hidratacija. Tu na scenu dolazi i Tinktura losion nakon sunčanja s aloe verom i uljem jojobe. Ova moćna kombinacija sastojaka može pomoći u zaštiti i hidrataciji kože, kao i pružiti olakšanje od opeklina od sunca i smiriti iritacije. Aloe vera je dobro poznati sastojak losiona za poslije sunčanja zbog svoje sposobnosti da umiruje i hidratizira kožu.

Sadrži antioksidanse i vitamine koji mogu pomoći u njegovanju kože, kao i protuupalna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju crvenila i iritacije. Ulje jojobe je još jedan sastojak koji je vrlo koristan za kožu. Po sastavu je sličan prirodnim uljima koje proizvodi naša koža, što ga čini izvrsnim hidratantnim sredstvom. Ulje jojobe može pomoći zadržati vlagu i zaštititi prirodnu barijeru kože, sprječavajući daljnja oštećenja uzrokovana izlaganjem suncu. Uz aloe veru i ulje jojobe, losion za poslije sunčanja s mentolom može pružiti osjećaj hlađenja koji može pomoći u ublažavanju opeklina od sunca i smiriti kožu. 

Sve u svemu, Tinktura losion za poslije sunčanja s aloe verom i uljem jojobe s mentolom neophodan je proizvod za svakoga tko provodi vrijeme na suncu. Može pomoći u zaštiti i njegovanju kože, kao i pružiti olakšanje od opeklina i iritacija. Obavezno ga obilno nanesite nakon dana provedenog na suncu kako bi vaša koža izgledala i osjećala se najbolje.

Tinktura losion poslije sunčanja

Probajte ulje bobica pasjeg trna

Ulje pasjeg trna također je jedan u nizu proizvoda koji vam mogu pomoći što dulje zadržati preplanuli ten, a možete ga uključiti u neke od prirodnih recepata za ulja i maslace za tijelo ili se pak odlučiti na već gotove proizvode s ovim uljem. Ulje pulpe pasjeg trna sadrži uvjerljivo najveću količinu karotenoida, tokoferola, fitosterola i palitoleinske kiseline u usporedbi s drugim biljnim uljima, a još više o njemu saznajte ovdje.

ulje bobica pasjeg trna

Izbjegavajte vruću vodu i nekvalitetne pilinge

Dugotrajno namakanje u toplim kupkama ili tuširanje pod mlazom vruće vode isušuje kožu. Koristite pri svakom tuširanju  hidratantne gelove za tuširanje s biljnim uljima i drugim njegujućim sastojcima izbjegavajući one koji sadrže puno kemijskih sastojaka. Također, piling nije dobro preskakati, ali ga u ovom razdoblju radite tek povremeno i svakako s organskim i kvalitetnim pilinzima.

Ne znate otkud bi krenuli? Složili smo vam popis proizvoda za njegu, tuširanje i pilingiranje koji su provjereno dobri:

Još dobrih savjeta imamo i u novom Newsletter-u! Jeste li se već prijavili? 

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.