Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Sve što radimo Vodimo vas na najveći festival održivosti!

Vodimo vas na najveći festival održivosti!

Osigurali smo vam kotizacije!

Cilj ovog jedinstvenog festivala je naglasiti važnost svladavanja globalnih izazova uzrokovanih klimatskom krizom, kako na međunarodnoj razini, tako i u lokalnim sredinama.

Svi članci
21. travanj 2023.

Održivi razvoj i zeleno poslovanje važan je dio ove 'tvornice' koja je svoju priču započela još 2015.

Što neko poduzeće proizvodi, na koji način zapošljava i osposobljava vlastite ljude, kako ulaže u društvenu zajednicu, kako vodi svoje resurse, na koji način prodaje – sve to zajedno određuje ukupni utjecaj tvrtke na društvo. Pozabaviti se okolišem, dakle, nije mala stvar. Ekologija ulazi u poslovanje zbog globalnih trendova poput rastućih cijena energenata, nedostatka vode, demografskih promjena ili novih zakonskih propisa. Postalo je jasno da je održivo i društveno odgovorno poslovanje važno za poslovanje i postojanje svake tvrtke.

Baš zato, mi već godinama živimo zeleno, a sada vas i vodimo na jedan zeleni festival!

Zajedno idemo prema zelenijoj planeti već godinama - počeli smo s pametnijim pakiranjem proizvoda pa zelenijom ambalažom, nastavili s platenim vrećicama s našim potpisom, a onda i sudjelovanjem na raznim zelenim panelima i podrškom brojnim održivim pričama i projektima.

Jedan takav svakako je i Greencajt festival koji će od 24. do 25. svibnja 2023. okupiti domaće i strane govornike i ključne osobe iz različitih područja koji će pokušati dati odgovor na pitanje: kako stvoriti okruženje za održivu budućnost? Program s 30 panela i predavanja, više od 80 govornika i panelista iz čak 10 zemalja pokušat će dati odgovor na ključna pitanja iz ESG područja.

Inozemne zvijezde ovogodišnjeg Greencajt programa su: Mark Shayler, vodeći britanski stručnjak za okoliš i inovacije, Marco Silva, poznati BBC novinar i reporter, koji je prvi na liniji obrane protiv dezinformacija, fake newsa i teorija zavjere. Rješavanje izazova koji se tiču energetske krize i klimatskih promjena ključne su teme na predavanju zastupnice u Europskom parlamentu Terry Reintke, koja je glasno ustala i protiv uznemiravanja žena i pridružila se #MeToo pokretu, a časopis TIME je proglasio ženom godine i Alessio Terzi, istaknuti stručnjak u području klimatskih promjena, ekonomist pri Europskoj komisiji te autor knjige "Growth for Good". Ne treba propustiti radionicu poznate danske influencerice Gittemarie Johansen, stručnjakinje za zero waste način života, kao ni predavanje gradonačelnika finske općine Salla, Erkki Parkkinena koji je u općini čiji je temperaturni rekord -50 stupnjeva pokrenuo inovativnu kampanju za domaćinstvo ljetnih Olimpijskih igara 2032.godine.

Hrvatski avanturisti Hrvoje Jurić i Davor Rostuhar održat će predavanja o svojim pothvatima na najudaljenijim mjestima svijeta te ponuditi osobne priče o klimatskim promjenama kojima su svjedočili na svojim ekspedicijama. Riku Karjalainen, finski redatelj ispričat će svoje iskustvo u procesu stvaranja filma i ekstremne uvjete u kojima je sniman film The Winter I Knew - The Story koji šokantno prikazuje razmjere klimatskih promjena i gubitak karakteristika finske zime.

Može li vas jedan film, jedna pjesma, grafit ili marketinška kampanja potaknuti na održiviji način življenja? Na to pitanje odgovor će dati Davor Bruketa, Konstrakta, Dalibor Matanić, Matej Feguš, Goran Bogdan, Damir Ciglar i Slaven Kosanović Lunar.

Poseban naglasak program stavlja i na mlade i njihovu budućnost, a ta će se tema posebno obraditi na panelima: „Kakav svijet ostavljamo djeci“ i „ Što mladi misle o nama“.

Sve detalje programa i informacije o govornicima možete pronaći na službenoj stranici festivala.

I male promjene u poslovanju mogu učiniti puno za okoliš

Vođeni time, naša poslovna priča konstantno radi na sebi i sve više zeleno poslovanje iz teorije "prebacuje" u praksu.

Ove godine, odlučili smo tako podržati najveći regionalni festival održivosti, a vama, našim Zdravoljupcima osigurati 50% povoljnije kotizacije.

Osim bogatog programa, Greencajt festival će i ove godine dodijeliti nagrade za okoliš, Green prix 2023. u 7 kategorija a spremaju i sjajan zabavni program oba dana trajanja festivala – koncert Gibonnija u srijedu te Kontraktin u četvrtak.

Klikom na link možete kupiti ulaznice, a unošenjem koda TZHGREENCAJT svaka vaša ulaznica bit će umanjena za 50%!

Vidimo se na Greencajtu, jer došao je cajt da svi postanemo zeleniji i odgovorniji!

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.