Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0

Zajedno idemo prema zelenijoj planeti!

Jer zdravlje (i zdravlje planete) je bitno!

Za zelenu budućnost!

Iskreno i bez previše okolišanja - našoj je planeti uistinu dosta okolišanja.

Napraviti nešto odlučno.

Napraviti nešto odgovorno.

Napraviti nešto čak i u malim dozama.

Dovoljno je da Zemlju učinimo sretnijom i zelenijom.

Vodeći se baš tom činjenicom da i male stvari čine nevjerojatnu razliku, Tvornica Zdrave Hrane već 7 godina djeluje kao tvornica koja ne ispušta zagađeni, sivi dim već zelene pupoljke za bolju budućnost. 

Počeli smo možda nezamjetno. Pakiranjem i slaganjem svih narudžbi koje šaljemo diljem Hrvatske u reciklirane kutije pa onda i zaštitom proizvoda korištenim, recikliranim uredskim papirima znali smo da činimo nešto dobro i plemenito. Naše su kutije mnogi kupci ponovno upotrebljavali u svom domu - kao dekoraciju, kao skrovište za mačke i druge kućne ljubimce, kao "skladište" za kućne potrepštine, kao košare za papir. Baš oni, tako osviješteni, motivirali su nas da krenemo dalje u nove, zelenije pobjede. 

Prvo, bez plastičnih vrećica!

Vrlo brzo, u svim našim poslovnicama papirnate vrećice više nisu bile stvar izbora. Besplatnim papirnatim vrećicama tako smo pokazali da plastika ne dolazi u obzir. Da, u vrijeme kad sve trgovine naplaćuju papirnate vrećice, mi smo rekli "ne" naplati istih i tako kupcima bar malo promijenili svijest te još jednom naglasili da su i mali koraci zlata vrijedni.

Malo pomalo, od jedne poslovnice došli smo do četvrte, pete pa i šeste. Sada ih brojimo 15, a sve do jedne koriste isključivo štednu LED rasvjetu. Baš kao i naši uredski prostori. 

Svjesni činjenice da radimo s raznim namirnicama i dodacima prehrane koji su brzo pred istekom roka i kojima se ambalaža nerijetko ošteti, odlučili smo da bacanje istih nije opcija.

Naši djelatnici tako su oštećena pakiranja i proizvode koji uskoro ne mogu više biti na policama mogli nositi kod kuće, poklanjati prijateljima i obitelji. Finalno, svi smo kod kuće u staklenkama imali brašno iz potrgane kutije i kokosovo ulje kojem se u transportu oštetio poklopac, a na gablecu uživali u degustiranju raznih zobenih kaša kojima rok ističe za mjesec dana.

Ovim malim činom možda nismo pokrenuli zero waste revoluciju, ali smo odlučno odbili bacati hranu, jer se nepotrebnim bacanjem hrane troše resursi uloženi tijekom životnog ciklusa proizvoda, primjerice zemljište, voda, energija i ostali te se posljedično povećavaju emisije stakleničkih plinova.

Plastična pakiranja naša su svakodnevnica. Na policama velikih trgovačkih lanaca i skladišta od njih se ne može pobjeći i, vjerojatno, još dugo neće.

Nezadovoljni tom činjenicom, ali šokantnim statističkim podacima kad je plastika u pitanju, pokrenuli smo se. Barem malo! Naša vlastita robna marka Nutrigold ubrzo je zablistala u novom, zelenijem pakiranju. Šarene papirnate kutije i omoti odjednom su postale naš ponos. I još važnije, sastavni dio vaše zdrave kuhinje. 

Osim po kvalitetnim, većinom organskim proizvodima, želimo da NAŠ Nutrigold ljudi prepoznaju kao brand koji nastaje iz osviještenih, odgovornih i zelenih ideja.

Te ideje, a onda i naša konstantna promišljanja, želja za napretkom i motivacija za boljom budućnosti, početkom 2020., postala su kampanja "Skroz naše". Svjesni toga da podupiranje lokalnog znači boljitak na globalnoj razini, našu Tvornicu, koja na policama svojih trgovina nudi više od 3000 proizvoda, obogatili smo i s više od 500 proizvoda hrvatskog podrijetla

Kao posljedica povećanog interesa potrošača za zaštitu vlastitog zdravlja te za zaštitu okoliša povećava se potražnja za lokalnim proizvodima, a ovom smo kampanjom upravo našim kupcima i potrošačima dali do znanja da nam je stalo do njihovog mišljenja, ali i zdravlja te na kraju krajeva, zdravlja planete. I onda smo se dosjetili još jedne sjajne ideje! 

Vrećice koje su zaživjele diljem Hrvatske

Kreativno smo osmislili, dizajnirali i svim ljubiteljima Tvornice ponudili "Jedinu vrećicu koju trebamo, jer zdravlje (i zdravlje planete) je bitno". Upravo se pod ovim zanimljivim sloganom predstavila platnena vrećica koja je osvojila naše kupce. 

Ekološki i u skladu sa svojim zelenim poslovanjem, 2021. započeli smo novim artiklom u ponudi – platnenom vrećicom sa snažnom porukom, s kojom je savjesna kupovina u našim prodavaonicama mogla početi. Vrlo brzo naše su šarene vrećice osvojile ulice. Diljem Hrvatske. 

I sad smo ovdje gdje jesmo. Svjesni da smo učinili puno, ali da ipak možemo puno više, predstavljamo vam kampanju koja mora krenuti odmah - bez OKOLIŠanja, jer za našu Zemlju, nažalost, nema mjesta za odgađanje i za "od sutra ćemo" stav. 

Krenimo danas. 

Dan planeta Zemlje svake nas godine podsjeća na aktualne globalne teme i na sve veće probleme kad su okoliš i zagađenje u pitanju. 

Baš zato, možemo ponosno najaviti da smo još prošle godine krenuli u pripremu jedne od najzelenijih kampanja s našim potpisom.

Nutrigold se vraća kući

Vraćanjem stare Nutrigold ambalaže u sve naše poslovnice, zajedno s vama pokrećemo trend recikliranja i pametnog gospodarenja otpadom, bez okolišanja. Čekamo vas s kutijama za papir te kutijama za plastiku na čak 17 lokacija naših bio trgovina te se pobrinuti da otpad nađe put do odgovarajućeg mjesta, a ne put do parkova, mora, planina, polja i gradskih ulica.

Osim toga, ponudit ćemo vam rješenja kako stare Nutrigold ambalaže (prije nego ih se odlučite riješiti) možete ponovno iskoristiti u svom domu. Staklenka koja postaje vaza? Papirnata kutija koja se pretvara u sjajnu igračku za bebu? Imamo toliko ideja i jedva ih čekamo podijeliti s vama!

I zato... podržite nas bez okolišanja. 

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (4)
Tomislava Kapović, 02. veljača 2022.
Hvala vam na poduzetim koracima za zbrinjavanje ambalaže. Hvala vam što to vjerojatno radite i kod kuće, što to vjerojatno rade i svi zaposlenici i njihove obitelji (nadam se i barem većina potrošača) i tako se stvara lanac osvještenosti o zbrinjavanju otpada. Imate pravo da se sad trebamo maksimalno uključit, jer je ovo trebalo puno ranije. Hvale vrijedno za NUTRIGOLD, ali i oni bi dodatno mogli dati doprinos da pakiraju u jednostavniju ambalažu. One kartonske kutije za cimet,kakao itd. su prekrasne, ali kad jednom kupim npr. cimet, sljedeća kupnja ne mora biti kutija, moglo bi biti papirnato pakiranje. Meni je onakvu kutiju bacit grijeh. Isto tako i za reciklažu se troši izvjesna energija. Eto, to je pohvala i jedan mali osvrt šta bi moglo još biti bolje. Srdačan pozdrav, Tomislava.
Zvonimir Škarić, 02. srpanj 2021.
Čestitke na dosad postignutom i samo tako dalje! Bravo!
Klaudija Gucic, 27. lipanj 2021.
Odlični ste! Postali ste vrlo osviještena trgovina organske hrane.
Jasna Šepac, 19. lipanj 2021.
Bravo!

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.