Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Hipokratova juha u borbi protiv raka i teških bolesti
Glavno jelo

Hipokratova juha u borbi protiv raka i teških bolesti

Svi recepti
09. rujan 2016.

Hipokratova juha u borbi protiv raka i teških bolesti


Ljekovita juha od povrća možda zvuči komplicirano, ali ovo nije još jedna takva juha. Hipokratova juha, u svijetu poznata kao ukusan obrok, koji pomaže u prevenciji i liječenju mnogih bolesti s posebnim naglaskom na kancerogena oboljenja, vrlo je jednostavna u pripremi.

Prema tvrdnjama tvorca ove terapije, dr. Maxa Gersona, ali i prema potvrdama brojnih zdravstvenih stručnjaka, ovakav režim prehrane u stanju je osnažiti imunitet, poništiti štetu nastalu na tjelesnim stanicama te omogućiti tijelu da se u potpunosti izliječi.

Kao zdravi obrok ova juha se može konzumirati jednom dnevno. Ako je ipak liječenje u pitanju, možete pojesti dvije porcije.

 

Hipokratova juha ima najsnažnije dobrobiti, ali tijekom pripreme moraju poštivati sljedeća pravila: juhu je potrebno kuhati na laganoj vatri sa što manje vode, posuda u kojoj se kuha mora biti poklopljena kako bi se spriječilo isparavanje korisnih sastojaka te posuđe u kojem kuhate ne smije biti aluminijsko, a pribor neka bude srebrno.

Sada kada ste pripremili sav pribor, nabavite organske, kvalitetne sastojke i napravite ukusni lijek na žlicu.


Priprema: Operite povrće i narežite ga na kockice. Stavite povrće u veliki lonac te dodajte vode u količini dovoljnoj da prekrije sve povrće. Zagrijte vrenja, a potom nastavite kuhati na laganoj vatri oko sat i pol, dok povrće ne omekša. Na samom kraju kuhanja dodajte protisnuti češnjak i dozvoljene začine u manjim količinama. Kuhanu juhu propasirajte.

Konzumirajte jednu porciju juhe, a ostatak možete spremiti u hladnjak.

Dopušteni začini koje možete koristiti su: lovor, korijander, kopar, kim, komorač, muškatni oraščić, mažuran, ružmarin, šafran, kadulja u manjim količinama te vlasac, češnjak, luk i peršin koje možete koristiti u većim količinama.

Hipokratova juha se priprema od povrća koje obiluje hranjivim tvarima neophodnima za savršeno funkcioniranje imuniteta.

Luk, jedan od sastojaka ove juhe, sadrži visoke razine vitamina C kao i brojne druge hranjive tvari, od kojih imunološki sustav ima brojne prednosti. Isto je i s rajčicom koja sadrži likopen, crveni pigment odgovoran za dobro funkcioniranje imunološkog sustava. Ova tvar također pomaže u snižavanju kolesterola i krvnog tlaka te u liječenju krvožilnih i srčanih bolesti.

Već nebrojeno puta je potvrđeno da se karcinom može uspješno prevenirati, a njegovo širenje usporiti adekvatnom i zdravom prehranom. Početak zdrave prehrane svakako je konzumiranje ove juhe stoga se bacite na kuhanje.

 

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (1)
Snježana Pisačić Bračko, 15. listopad 2022.
SUPER

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.