Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Salata od pečene bundeve i feta sira dobiva ocjenu 5
Prilog

Salata od pečene bundeve i feta sira dobiva ocjenu 5

Svi recepti
29. listopad 2020.

Dosta je bilo "junkanja", vrijeme je za zdravu prehranu! Pokušajte složiti hranjivu salatu napravljene od sezonskih namirnica, jer su bundeve  samo dio plodova prirode u kojima trebate uživati tijekom jeseni i zime pogotovo ako želite izgubiti na težini.

Najčešće osvježavajuće i brzo gotove salate, koje se ovisno o sastojcima mogu konzumirati kao predjelo, glavno jelo, prilog i desert stvarno obožavamo. Pogotovo ako uključuju samo 3 sastojka i začine. Okusi ove salate pravo su utjelovljenje hladnih dana  – divan slatkasti okus pečene bundeve savršeno će se slagati s blago kiselim, dubokim i punim acetom balsamicom. Doza slanosti pak stiže od feta sira, a da sve ne bi bilo dosadno, već hrskavo, tu je i rikula.

Iako neki još salatu poimaju kao tek predjelo uz neko glavno jelo, salata se u zadnje vrijeme toliko transformirala da je sada baš ona glavno jelo. Salata se može napraviti od doslovno svih sastojaka koje vam se nađu pri ruci. Može sadržavati samo povrće, tunu, razne sireve i tjestenine. To ovisi samo o tome što preferirate i što vam za taj dan odgovara. Kulinari rado odaju kako osebujan okus salata ovisi i o primiješanim začinima (maslinovo ulje, vinski ili jabučni ocat, kiselo vrhnje s manje masnoće, sol i papar) te začinskom bilju. Tako i u ovoj salati okuse mijenja kombinacija odličnih namirnica i začina.

Rikula je, pak, vrijedna namirnica koja u 100 grama sadrži samo deset kalorija, ali obiluje vitaminima  i mineralima. U kuhinji se rikula priprema kao salata ili kuha se kao povrće, što daje velik izbor za eksperimentiranje. Ona je odličan dodatak miješanim salatama, tjesteninama i pitama te ukusan prilog uz rižu i krumpir. Njen se oštar okus dobro sjedinjuje s citrusima, kruškama, orasima, rajčicama i robusnim sirevima poput parmezana, kozjeg ili feta sira.

I finalno, kao "šlag na tortu" ove dvije fantastične namirnice, tu su feta sir i kombinacija aceta s bučinim uljem koji mijenjaju pogled na dosadne salate.

Priprema:

  1. Očistite bundevu i narežite na kockice pa stavite peći na 20-ak minuta na 180 stupnjeva.
  2. Pomiješajte rikulu i sir pa začinite dobro i finalno dodajte kockice bundeve.

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.