Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Za vrijeme nogometnih utakmica, vrijeme je za najzdravije grickalice
Međuobrok - Slano jelo

Za vrijeme nogometnih utakmica, vrijeme je za najzdravije grickalice

Svi recepti
20. lipanj 2018.

Ako želiš grickati nešto bez osjećaja krivnje, odaberi neku od zdravih i ukusnih grickalica koje neće narušiti tvoju dijetu. Teško se možete oduprijeti porivu da nešto grickate, onako usput, tijekom dana i pred televizorom kada je vaša omiljena serija ili utakmica?

Tekme će ‘začiniti’ homemade čips, kokice, aromatični orašasti plodovi i još puno zdravih ideja. Ove zdrave grickalice dat će vam dovoljno energije tako da ćete njima uspješno zadovoljiti i dnevnu potrebu za međuobrocima.

GHEE KOKICE

Za razliku od kokica koje se pripremaju u mikrovalnoj s dodatkom margarina, jedine kokice koje spadaju među zdrave grickalice u kojima možete bezbrižno uživati su one pripravljene od cjelovitog zrna na tavi s nekoliko kapi ghee maslaca. Ghee je u našim krajevima poznat kao maslo ili pročišćeni maslac te je izuzetno zdrava namirnica. Radili su ga još naši preci kako bi najdragocjenije sastojke mliječnog maslaca sačuvali od kvarenja. U takvom pročišćenom obliku, ghee predstavlja samu esenciju mlijeka bez pojačivača okusa, umjetnih aroma, šećera, soli, boja i konzervansa.

SLANI SLANUTAK

Slanutak se ubraja u najzdravije namirnice svijeta, bogata zaliha prehrambenih vlakana čini ga ključnim za održavanjem normalne probave. Skuhani slanutak procijedite, posušite i pokapajte maslinovim uljem. Stavite u tepsiju obloženu masnim papirom i pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva Celzija. Kad je pečen pospite ga solju, paprom i začinima po izboru kao što su chilli, sušeni bosiljak ili kurkuma.

BATAT POMMES

Batat u kulinarstvu ima široku primjenu, te se tako od njega mogu spremati mnoga jela, gotovo identična onima u kojima se upotrebljava obični krumpir. Smatra se jednim od najzdravijih namirnica današnjice i svakako bi se trebao naći na jelovniku. Poprskani uljem i ispečeni u pećnici, mnogo su ukusniji i zdraviji od običnog pomfrita.

TORTILJICE

1 i pol šalicu bademovog brašna, pola šalice mljevenog zlatnog lana, 2 bjelanjka i pola žličice himalajske soli stavite u multipraktik. Dobro miješajte dok ne dobijete tijesto pa to tijesto poslije odvojite na dvije polovice. Svako tijesto stavite između dva papira za pečenje i razvaljajte na jako tanko (2 cm i manje). Gornji papir maknite i jedno razvaljano tijesto s donjim papirom stavite na pleh. S rezačem pizze ili tankim nožićem narežite tijesto na trokutiće i specite na 180 stupnjeva 10-12 minuta. Izvadite, malo ohladite i servirajte.

I da, ne zaboravite, imamo i mi sjajnih alternativnih grickalica za sve koji vole zdravo:

ČIPS OD TAPIOKE ČILI

CURRY MIX SNACK

FLIPS OD LEĆE

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.