Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Njega nakon sunčanja - najbolji proizvodi za hidrataciju i održavanje preplanule puti

Njega nakon sunčanja - najbolji proizvodi za hidrataciju i održavanje preplanule puti

Preplanula i zdrava koža!

Osim dobre zaštite od sunca veoma važna je i njega nakon sunčanja.

Svi članci
14. kolovoz 2023.

Jednako je važno njegovati kožu prije nego što odete na plažu kao i nakon nje. Čak i ako redovito nanosite svoj zaštitni faktor i rijetko izgorite, sunčeve UV zrake mogu ozbiljno oštetiti vašu kožu i kosu, pogotovo ako je izležavanje na plaži vaša omiljena vikend aktivnost.

S druge strane, jako puno puta se dogodi da unatoč svim upozorenjima koje slušamo iz godine u godinu, mi uspijemo izgorjeti na suncu.

Za početak, nakon cjelodnevnog uživanja na suncu, koži treba vratiti hidrataciju koju je izgubila uslijed sunčanja. Treba joj njega nakon sunčanja! Dehidrirana koža je gruba, zadebljana i slabije podnosi štetne utjecaje. Uz to, iako možda još uvijek nemate bore, doći će vrijeme kada će se izlaganje suncu pokazati na vašoj koži i to hiperpigmentacijskim mrljama, borama i starijem izgledu kože.

O koracima prije sunčanja mnogo se priča, a sad je vrijeme da se posvetite njezi nakon sunčanja! 

Najbolji proizvodi za hidrataciju i održavanje preplanule puti

Kako biste održali preplanulu boju kože, važno je održavati hidriranu kožu. Koristite hidratantne kreme ili losione koji će zadržati vlagu i spriječiti sušenje kože, što može dovesti do bržeg gubitka preplanulosti. Izbjegavajte pretjerano tuširanje ili kupanje u vrućoj vodi jer često tuširanje ili kupanje u vrućoj vodi može ukloniti gornji sloj preplanule kože. 

Unosite hranu bogatu beta-karotenom! Beta-karoten je prirodni pigment koji se nalazi u određenim namirnicama kao što su mrkva, slatki krumpir, bundeva i marelice. Konzumiranje hrane bogate beta-karotenom može pružiti dodatnu podršku preplanulosti kože. Ako želite dulje zadržati preplanulu boju, izbjegavajte agresivne pilinge ili abrazivne tretmane koji bi mogli ukloniti gornji sloj kože i brže izblijediti dobivenu boju.

Lavera after sun losion za prirodnu njegu kože nakon sunčanja 

Pomno osmišljen sastav Lavera losiona baziran na prirodnim sastojcima koji ciljano djeluje na oštećenu kožu hraneći je potrebnim nutrijentima, posebice vitaminom E koji djeluje kao antioksidans, štiteći i obnavljaju kožu, dajući joj zdrav i mladoliki izgled, a osim toga Lavera losion je hidratantna krema koja koži osigurava potrebnu vlagu koja se tijekom sunčanja lako gubi. 

Trebamo li još napomenuti kako je pakiranje od 94% recikliranog materijala? Hidratantna krema daje intenzivnu vlagu nakon sunčanja i vitamin E te je pogodna za vegane.

Biovitalis emulgel SOS brzo oporavlja kožu nakon sunčanja

Biovitalis Emulgel postat će vaš najbolji prijatelj nakon izlaganja suncu. Njegova bogata formulacija intenzivno će hidratizirati vašu kožu i smanjiti crvenilo te umiriti i regenerirati kožu nadraženu pretjeranim izlaganjem suncu. Ovaj inovativan proizvod rađen je prema tradicionalnoj recepturi bez parabena i bez alkohola, uz ekološki konzervans koji osigurava stabilnost i kvalitetu proizvoda

Sadrži riblje ulje, dekspantenol, ekstrakt aloe vere, ulje lavande i vitamin E te je ugodnog mirisa zahvaljujući eteričnom ulju lavande. 

Neka svaka vaša njega nakon sunčanja počinje ovim proizvodom koji pruža ugodan osjećaj hlađenja, dok tekstura omogućuje lako razmazivanje i trenutno upijanje. Koža ne ostaje masna, a prilagođen je svim tipovima kože, djeci i odraslima.

Regenerativno mlijeko za obnovu kožu i održavanje preplanule puti 

Biovitalis regenerativno mlijeko ima snažan obnavljajući efekt zahvaljujući ektoinu, snažnoj 100% prirodnoj molekuli izoliranoj iz ekstremofila. Ekstremofili su organizmi koji preživljavaju u ekstremnim životnim uvjetima (vrlo visoka temperatura i velik salinitet). In vivo studijama je dokazano da ektoin obnavlja stanice kože oštećene UV zračenjem i štiti od prijevremenog starenja. Brzo oporavlja kožu, pomažući joj duže zadržati preplanuli ten.

Odabrana organska ulja masline i avokada njeguju kožu, te joj pomažu zadržati vlažnost. Regenerativno mlijeko pruža ugodan osjećaj hlađenja kože zahvaljujući eteričnom ulju paprene metvice. Lako se razmazuje, brzo upija i ne ostavlja masni trag na koži te je prilagođeno svim tipovima kože pa ga mogu koristiti djeca, odrasli, trudnice i dojilje.

Kako nahraniti kožu i održati boju?

Koži treba odmor od sunca! Čak i ako se krema za sunčanje koristila i opekline su spriječene, koža nakon sunčanja nije u top formi. Sunce, vjetar i toplina ju isušuju.

Zbog nedostatka vlage mogu se pojaviti bore. Za regeneraciju kože postoje proizvodi za njegu kože nakon sunčanja koji podržavaju samoiscjeljivanje kože, koji su jednako važni kao i razdoblje od najmanje 12 sati koliko bi morali dopustiti našoj koži da se odmara od sunca - pogotovo potkoljenice te čelo, nos, brada, obrazi, ramena i dekolte koji uvijek traže dodatnu njegu.

Posezanje za gelom od aloe vere ili vašom omiljenom hidratantnom kremom može se činiti očitim odgovorom no oni bi vam mogli donijeti više štete nego koristi. Naime, potrebno je pažljivo birati formulu za osunčanu kožu kako biste joj istinski pomogli da zablista.

Prirodna njega nakon sunčanja jednostavnija je no ikad uz ove inovativne proizvode, iznimno bogatih formula koje mogu pomoći vratiti koži hidrataciju izgubljenu na godišnjem odmoru.

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave HranePrijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.