Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Tvoja košarica je prazna.

Dodaj bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje ti 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika - sigurna i učinkovita njega uz pomoć prirode

Prirodna kozmetika - sigurna i učinkovita njega uz pomoć prirode

U moru kozmetičkih proizvoda današnjice jedno je sigurno - izabrati prirodu jedini je ispravni put.

Prirodna kozmetika sadrži prirodne, ponekad i organski uzgojene sastojke kako bi se u potpunosti izbjegla primjena sastojaka koji se smatraju potencijalno štetnima za ljude, životinje i okoliš. 

Prirodna kozmetika već je godinama imperativ u svijetu zbog prirodnih svojstava koje niti jedna kemijska supstanca ne može ponuditi. Koža je odgovorna za cijeli organizam i glavni zadatak prirodne kozmetike je inicirati njezin prirodan način funkcioniranja, a ne dodatno opteretiti. Prirodna kozmetika ne stvara ovisnost kože i ne dovodi do pojave smanjenja namijenjenog učinka.

Zašto odabrati prirodnu kozmetiku? 

Koža je jedan od naših najvećih organa – čovjek prosječno ima oko 3 kg kože koja predstavlja polupropusnu membranu u naš organizam. Razne nečistoće i zagađivači iz okoliša ulaze u naš organizam upravo preko kože. Ono što nanosimo na kožu postaje jednako važno kao i ono što jedemo.

Klasična kozmetika koristi derivate dobivene destilacijom nafte poput parafina i vazelina koji ne hrane kožu i bogata je konzervansima kako bi proizvodi dugo vremena mogli stajati na policama trgovine. Veliki broj kemijskih supstanci često izaziva kožne reakcije, pa čak i alergije. U prirodnu se kozmetiku ne dodaju konzervansi, ona se izrađuje prema potrebama i tipu vaše kože. Stoga je trebate držati na hladnom mjestu (preko ljeta u hladnjaku) kako se ne bi pokvarila.

Sastojci prirodne kozmetike su učinkoviti i sigurni

Sastojci prirodne kozmetike su hladno tiještena biljna ulja, eterična ulja, biljni emulgatori, hidrolati, biljni glicerol i dodatne aktivne tvari. Biljna su ulja dio masne faze svake kreme. Ona njeguju i hrane kožu, a služe i kao nosioci eteričnih ulja koja se u njima lako otapaju.

Bazna se ulja međusobno razlikuju, a najčešće se koriste slijedeća:

Prirodna kozmetika u Tvornici - prirodni brandovi za prirodnu njegu

Osim izrazito zdravih i bogatih ulja gore navedenih, u našoj trgovini imate brojne gotove kozmetičke proizvode iz prirodne proizvodnje. U slučaju da niste raspoloženi za domaće pripravke i jednostavno više vjerujete gotovim proizvodima, tu su isto tako prirodni proizvodi hvale vrijedni navedenih brandova koji se brinu za vašu kožu i zdravlje. Pogledajte neke od izbora! 

Biovitalis

Biovitalis domaći je brand koji svoje proizvode pravi od isključivo prirodnih sastojaka. U svojim linijama imaju razne kreme, sprejeve protiv komaraca, proizvode za sportaše, trudnice i djecu. Ako ne vjerujete u potpuno prirodni sastav ovih proizvoda, vrijeme je da ipak povjerujete, jer iza ovog branda stoji obitelj koja je zbog nezadovoljstva industrijske kozmetike odlučila pokrenuti svoju - i to im dobro ide. Jedan od odličnih proizvoda je sprej za komarce napravljem od kombinacija eteričnih ulja paprene metvice, licee, limunske trave i klinčića. A tu je i onaj za djecu s još posebnijim sastavom, ali i sprej protiv krpelja za bezbrižno uživanje u prirodi. No, tu su i drugi razni proizvodi - maslaci za tamnjenje, anticelulitna krema, krema za kožu s ožiljcima i još puno toga. Provjerite i uvjerite se sami. 

Mala od lavande

Još od 2008. godine, jedna je obitelj krenula s uzgojem lavande Budrovke na obroncima Moslavačke gore. S ovom čudesnom i mirisnom biljkom stvaraju paletu od preko 200 prirodnih proizvoda za njegu lica i tijela.  Moramo priznati da je teško odabrati jednu stvar iz ovog asortimana - jer bezbroj je opcija. Tu je deo krema koja štiti od neugodnih mirisa bez zatvaranja pora na osjetljivoj koži pazuha. Maslac za skidanje šminke baziran je na vrlo jednostavnom i učinkovitom sastavu koji omogućava brzo i efikasno odstranjivanje svakog makeupa i čišćenje lica od dnevnih nečistoća. Hidrolat lavandina odličan je za nježnu dječju kožu koji djeluje regenerativno, osvježujuće i pročišćavajuće. Puno je opcija, a naša trgovina ih nudi skoro pa sve. Pogledajte i uvjerite se sami kako kozmetika može biti prirodna, nježna, a u isto vrijeme mirisna!

Zorina mast

Bake su uvijek "doktori" za sve - od kuhanja pa do kozmetike, a to potvrđuje i brand Zorina mast koji je svoju priču započeo s masti od maslina, bazge, gospine trave, lavande i drugih ljekovitih biljaka iz morskih krajeva. Kao i u svakoj priči, proširili su se i na druge proizvode, pa tako u ponudi možete pronaći odličnu micelarnu vodu, a tu je i neizostavna krema za ruke od maslinovog ulja za suhu kožu. U moru dobrih i kvalitetnih prirodnih proizvoda, ovaj brand nudi i paket koji može biti odličan poklon za vaše voljene, jer u njemu dobijete i mast i kremu za ruke. Na vama je izbor, što vi od Zorine masti najviše volite? 

Tinktura

Dolaskom toplijih dana, na policama trgovina, ovaj brand zauzima prvo mjesto. Prvenstveno zato što Tinktura  ima vrlo popularne proizvode za njegu prilikom sunčanja, ali u svojoj ponudi kriju i brojne druge blagodati. Tinktura od koprive odličan je proizvod za bujnu kosu sklonu opadanju, a tu su i odlični gelovi za tuširanje za nježnu i mirisnu kožu. Pioniri su svakako balzami i ulja od mrkve  za zaštitu od sunca, brzo tamnjenje, njegu preplanulog tena- ma sve što vam srce ljeti, ali i zimi poželi! Treba li više i napominjati kako je sve na prirodnoj bazi?

Ako niste pronašli i dalje svog favorita među prirodnom kozmetikom, to nije kraj, jer u našoj ponudi dolazi još mali milijun prirodne kozmetike i ulja koji mogu postati vaš najbolji saveznik u njezi kože. Na vama je da odaberete. 

Pogledaj ponudu prirodne kozmetike

Prijavite se naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane! Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.