Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Prirodna kozmetika Njega noktiju nikada nije bila lakša - uz pomoć prirodnih recepata

Njega noktiju nikada nije bila lakša - uz pomoć prirodnih recepata

Prirodna njega.

Kako biste vratili zdrave nokte, potrebno je konzumirati što više lisnatog i zelenog povrća.

Svi članci
07. rujan 2017.

Nokti su vam suhi i beživotni? Sigurno vam onda nedostaje vitamina A. Zato povećajte unos narančastoga voća i povrća poput breskve, marelice, manga i mrkve. Tanki, blijedi i lomljivi nokti znak su manjka željeza. Kako biste vratili zdrave nokte, potrebno je konzumirati što više lisnatog i zelenog povrća. Iako su danas dostupni brojni kozmetički tretmani koji tijelu pružaju potrebne vitamine, najbolje je unositi ih pravilnim izborom namirnica i homemade tretmanima.

Njega noktiju nikada nije bila lakša - uz pomoć prirodnih recepata

Maslinovo ulje i limun najbolji su "lijek" za krhke nokte. Pomješajte malo soka od limuna sa žličicom ulja i premažite nokte, a zatim ih izmasirajte. Najbolje bi bilo da stavite rukavice i ostavite da hranljivi sastojci djeluju preko noći. Redovito hidratacija može učiniti čuda za suhe i lomljive nokte. Svakodnevno ih mažite hidratantnom kremom ili još bolje u njih utrljajte bademovo ili maslinovo ulje. Najbolje vrijeme da ih namažete je nakon kupanja ili pranja suđa jer bolje upijaju kada su vlažni. Bademovo ili maslinovo ulje će ojačati i kožicu oko noktiju, pa neće pucati i neće vam se stvarati zanoktice.

Jednom ili dva puta tjedno pripremite domaći piling za jačanje i učvršćivanje noktiju. Izmiješajte po žlicu maslinovog ulja i ricinusovog ulja sa žličicom meda i pola šalice mljevenih oraha. Nanesite smjesu na nokte i ruke i dobro protrljajte. Na kraju isperite toplom, vodom i nanesite hidratantnu kremu.

Najjednostavniji način da se nokti ojačaju jest desetominutni tretman s morskom solju, koji sadrži neophodan kompleks minerala za jačanje noktiju. Za ovaj tretman potrebno vam je 200 ml tople vode, 2 žlice morske soli, kriška limuna i nekoliko kapi maslinovog ulja. U manjoj posudi rastopite sol, spustite vrhove prstiju u tu kupku i držite 10 minuta. Nakon toga, istrljajte nokte kriškom limuna i ostavite ih tako 5 minuta.

Po želji možete napraviti i masku za ruke i nokte. U zdjelici pomiješajte 2 žlice jogurta, 1 žlicu meda i 1 žlicu limunovog soka. Nanesite smjesu na ruke i nokte te ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim isperite.

Možete napraviti i domaći losion za ruke. U zdjeli pomiješajte žlicu shea maslaca, žlicu kokosovog ulja i žlicu ulja badema. Smjesu zagrijte na laganoj vatri dok se sastojci ne otope. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru (npr. lavande ili naranče) i stavite u staklenku te koristite po potrebi. 

Za njegu kože i noktiju posebno se učinkovitim pokazao karite (shea) maslac koji dubinski hrani i hidratizira osjetljivu kožu i nokte. Možete ga, kao i sva druga organska ulja, kupiti u Tvornici Zdrave Hrane.

Prijavite se na naš besplatan Newsletter i prvi saznajte sve novosti iz zdravog života uz Tvornicu Zdrave Hrane  Prijavom na newsletter ostvarite 10% popusta na prvu narudžbu. 

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.
Komentari (1)
Stefa sebek, 17. studeni 2022.
Vrlo sam za interesira na, s mojim nokti a nemogu na kraj, pucaju, ljuskaju seruzne bjelozute Boje. Hvala vam Evo ja vec izmasirala note, I vec bolje izgleda ju. Silan novac dajem na neke preparate Ali nema vajde. Sva nada mi u ovom domace sastavu. Puno hvala.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.