Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Tropsko podizanje energije - osvježite si dan uz ove egzotične dodatke prehrani

Tropsko podizanje energije - osvježite si dan uz ove egzotične dodatke prehrani

Spas za vruće dane

Topliji uvjeti mogu povećati potrebu za hidratacijom, stoga je važno piti dovoljno vode tijekom dana kako biste održali ravnotežu tekućine u tijelu. No, osim obične vode, možete se osloniti na sokove, smoothieje i shakeove koji sadržavaju neke od najboljih tropskih biljaka. Vrijeme je za egzotično buđenje!

Svi članci
15. travanj 2024.

U današnjem svijetu gdje se brzina života čini neprestanom, tražimo načine kako održati svoju energiju na visokoj razini bez opasnosti od izgaranja. Važno je unsoiti dovoljno tekućine u organizam, a osim napitaka, možete se osloniti na hranu bogatu vodom poput lubenice, krastavaca ili dinje kako biste dodatno povećali unos tekućine. Osim toga, kokosova voda može biti izvrstan izbor za brzu hidrataciju, posebno nakon fizičke aktivnosti ili izlaganja visokim temperaturama.

Dok postoje mnogi načini za povećanje energije, jedan od najzanimljivijih pristupa dolazi iz tropskih krajeva. Kombinacija prirodnih dodataka prehrani kao što su guarana, maca, acai u prahu i camu camu mogu pružiti potrebnu dozu vitalnosti, bez sintetičkih stimulanasa i štetnih nuspojava. 

Smoothieji ili sokovi od voća i povrća s dodatkom tropskih biljaka ne samo da podržavaju vašu energiju, već također pružaju obilje hranjivih tvari i antioksidansa za opće zdravlje i dobrobit. Mi vam donosimo brojne prednosti i razloge zašto uvesti ove biljke u svoju prehranu.

Camu Camu

Camu camu je crveno - ljubičasta tropska bobica koja se uzgaja u Južnoj Americi i poznata je po svojoj izvanredno visokoj koncentraciji vitamina C. Ovaj tropski dodatak ne samo da podržava zdrav imunološki sustav, već također pomaže u borbi protiv umora i stresa. Vitamin C je ključan za proizvodnju energije u tijelu, potičući apsorpciju željeza i smanjujući rizik od infekcija, što čini camu camu izvrsnim dodatkom za povećanje energije na prirodan način. Osim toga, sadrži bogat udio kalcija koji je potreban za održavanje normalnih kostiju i zubi, a ujedno doprinosi normalnom metabolizmu,mišićnoj funkciji, prijenosu živčanih impulsa i ima ulogu u procesu dijeljenja i diferencijacije stanica. Dodajte ga u smoothie, kašu ili ga pomiješajte s omiljenim sokom, vjerujte, vaše raspoloženje i energija pokazat će sve rezultate. 

Acai u prahu

Acai u prahu je proizvod koji se dobiva mljevenjem suhih acai bobica, malih ljubičastih bobica koje rastu na acai palmama u južnoj i srednjoj Americi. Ova superhrana postala je popularna zbog svojih brojnih prednosti i sposobnosti da podrži opće dobrobiti, uključujući i energiju. Ovaj tropski dodatak pomaže u detoksikaciji tijela, jačanju imunološkog sustava i poboljšanju energije. Acai prah je bogat esencijalnim masnim kiselinama i vlaknima, što doprinosi dugotrajnom osjećaju sitosti i stabilizira razinu energije. Obiluje antioksidansima, poput antocijana, koji štite tijelo od oksidativnog stresa. Acai bobice sadrže fitonutrijente koji mogu poboljšati cirkulaciju krvi, što može doprinijeti boljem opskrbljivanju kisikom i hranjivim tvarima tkiva i organa. Uz odličan okus slaže se sa svim vašim napitcima, a odličan je i u brojnim slasticama. 

Maca

Maca prah je proizvod dobiven mljevenjem korijena biljke maca, koja je domaća u visokim planinama Perua. Jedan od glavnih načina na koji maca prah može utjecati na energiju je kroz svoje adaptogene sposobnosti. Adaptogeni su tvari koje pomažu tijelu da se prilagodi stresu i promjenama u okolišu, čime pomažu u održavanju ravnoteže i stabilnosti. Kao takav, maca prah može pomoći u smanjenju umora i povećanju energije tako što podržava tjelesne procese prilagodbe i izdržljivosti. Osim toga, maca sadrži vitamine B kompleksa, uključujući vitamin B12 koji je ključan za proizvodnju energije u tijelu. Također, maca prah sadrži esencijalne masne kiseline, proteine, vlakna i minerale poput željeza, cinka i magnezija, koji su važni za održavanje energije i vitalnosti. Zbog intenzivnog okusa, najbolje ga je miješati s voćnim sokovima i shakeovima, a iako su mu arome neobične, očekujte rezultate odlične! 

Guarana

Guarana je tropska biljka koja je poznata po svojim stimulativnim svojstvima i sposobnosti podizanja energije. Glavni sastojak guarane je kofein, ali se oslobađa postupno, pružajući dugotrajan osjećaj budnosti i energije. Kao takva, guarana je popularan dodatak prehrani koji se često koristi za poboljšanje mentalne budnosti, fizičke izdržljivosti i opće energije. Kofein u guarani može poboljšati kognitivne funkcije poput pamćenja, rasuđivanja i brzine reakcije, što može biti korisno za obavljanje raznih mentalnih zadataka.  Uz sve to, guarana sadrži antioksidanse koji pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala i zaštiti tijela od oštećenja uzrokovanih oksidativnim stresom. Može se konzumirati u obliku dodatka prehrani ili u osvježavajućim napitcima, ovaj egzotični izbor je na vama! 

Za još više savjeta, recepata i zdravih proizvoda, pretplatite se na naš newsletter i ostvarite 10% popusta prilikom prve narudžbe! 

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.