Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Superhrana Camu camu - super voće za imunitet i dugovječnost! Upotreba i ljekovita svojstva

Camu camu - super voće za jači imunitet i dugovječnost! Doznajte kako se koristi

Jeste li već probali prah ove čudesne biljke?

Camu camu prava je riznica zdravlja i prirodni izvor vitamina C. Simptomi koji bi mogli upučivati na nedostatak vitamina C u organizmu su krvarenje ili natečenost desni, bolovi u kostima i mišićima, suha koža, umor, razdražljivost i sklonost infekcijama.

Camu camu je malena crveno-ljubičasta bobica iz Južne Amerike prepoznata po svojim izuzetno blagotvornim svojstvima na cijeli organizam.

Bobice camu camu-a okusom podsjećaju na limun, samo za razliku od njega imaju bogatiji udio vitamina C.

Vitamin C, odnosno L-askorbinska kiselina, je bez sumnje jedan od najpoznatijih i najistraživanijih vitamina. Neizostavni je dio cijelog niza biokemijskih reakcija u organizmu, a njegov nedovoljan unos dovodi do hipovitaminoze što u dužem periodu izaziva avitaminozu i bolest skorbut.

Simptomi nedostatka vitamina C u organizmu su umor, slabost, iritabilnost dok se kod ozbiljnijeg nedostatka javlja pad imuniteta, sklonost infekcijama, anemija, gingivitis, krvarenje desni, krvarenje kapilara te skorbut kao bolest rezultirana izrazitim nedostatkom vitamina C.

Budući da je vrlo važno svakodnevno unositi vitamin C, posegnite za plodovima divljeg grma camu camu koji raste u teško dostupnim poplavljenim područjima amazonske prašume. Njegova popularnost raste jer se ubraja u najbolje dodatke prehrani na svijetu i nosi nadimak "prirodna vitaminska pilula".

camu camu

Camu camu -prirodan izvor vitamina C

Svježi camu camu sadržava 2-3 grama vitamina C na 100 grama ploda, što je 30 puta više od dnevne preporučene količine, a prah camu camua sadrži 12 grama vitamina C na 100 grama praha. To je 30-50 puta više vitamina C od naranče.

Camu camu je također odličan izvor beta karotena, kalija, kalcija, željeza, niacina, fosfora, proteina, serina, tiamina, leucina i valina - niz tvari kojima se pripisuje široko terapeutsko djelovanje.

Camu camu sadrži 30-60 puta više vitamina C od naranče pa camu camu zaista možemo nazvati novom vitaminskom zvijezdom koja je zauzela broj jedan ljestvice po zastupljenosti vitamina C u voću.

Količine koje se unose u tijelo u današnje se vrijeme pojačano troše zbog izloženosti zagađenjima i svakodnevnom stresu. Preporučena dnevna doza (RDA) za vitamin C koja se primjenjuje u Republici Hrvatskoj iznosi 90 mg za muškarce, a 75 mg za žene.

Za prevenciju bolesti potreban je pun gram odnosno 1000 mg. Simptomi koji bi mogli upučivati na nedostatak vitamina C u organizmu su krvarenje ili natečenost desni, bolovi u kostima i mišićima, suha koža, umor, razdražljivost i sklonost infekcijama.

Camu camu u prahu - upotreba

Camu camu se preporuča za jačanje imunološkog sustava, bolju apsorpciju željeza, sprječavanje i ublažavanje tegoba poput gripe i prehlade te je pomoć pri otklanjanju svih virusnih infekcija (uključujući i herpes). Herpesi na usnama nestaju već za 1 dan, genitalni herpesi u prosjeku za 2 dana, dok mononukleoza jenjava u periodu od 2 tjedna.

Camu camu možete slobodno uzimati i preventivno, ako ste podložni čestom javljanju herpesa, no i kod bilo kojih drugih infekcija!

1 žličicu praha dnevno umiješajte u sok ili smoothie, a kod težih problema možete povećati doze. I ne morate ga stavljati samo u smoothie, jer mi imamo još jedan izvrstan recept s prahom camu camu biljke:

camu camu prah

Za dodatne zdrave recepte i savjete, prijavite se na naš Newsletter

Zanimat će vas i...

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.