CHIA FRESCA ZA NAJBOLJU DETOKSIKACIJU PRIJE LJETA

chia fresca

CHIA FRESCA ZA NAJBOLJU DETOKSIKACIJU PRIJE LJETA

Chia Fresca poznata i kao meksička limunada napitak je koji kod nas još nije toliko popularan, ali koji ćete nakon pročitanog sigurno popularizirati…ako ništa, u vašoj kuhinji i u krugu vaših poznanika.

Chia sjemenke su bogate masnim kiselinama (posebice omega-3), proteinima i vlaknima. Na sebe vežu vodu, te se konzumiraju (prethodno natopljene) kako bi hidrirale tijelo, pomogle u probavi i poboljšale apsorpciju hranjivih tvari u crijevima. Daju osjećaj sitosti, imaju nizak glikemijski indeks te pomažu sportašima u regeneraciji mišića.

U napitku Chia Fresca čiji vam recept donosimo chia sjemenke uz sve svoje prednosti ima ulogu detoksikatora i davatelja energije. Ako nekad treba početi s detoksikacijom onda je to zasigurno prije vrućih, ljetnih dana.

chia fresca detoksikacija

 

Potrebni sastojci (za 1 šalicu napitka):

Chia sjemenke 1000g Nutrigold

 

Priprema:

Chia sjemenke i vodu pomiješajte u čaši i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Nakon 15 minuta chia sjemenke će lagano nabubriti. Nakon toga dodajte limunov sok i zaslađivač po ukusu. Dobro izmiješajte i popijte. Ako sjemenke potonu na dno, promiješajte žlicom. Napitak možete začiniti mentom, ako želite.

Kako do genijalnih Chia sjemenki? Direktnim linkom na: CHIA SJEMENKE.

Kako ih još koristiti u prehrani te kako ih pripremati možete pročitati u našem članku RECEPTI S CHIA SJEMENKAMA.

Prirodne zaslađivače možete pronaći klikom na PRIRODNI ZASLAĐIVAČI.

Za dodatne zdrave recepte i savjete, prijavite se na našu mailing listu.

Tara Lukičić
Tara Lukičić

Tara Lukičić je shvatila da je ljubiteljica zdrave hrane i zdravog načina života čim je saznala da su njene omiljene kokice zdrava grickalica. Nakon toga je sasvim logično bilo da se ova magistrica novinarstva nađe u timu Tvornice zdrave hrane. Ako nas pratite na Facebooku i volite naše slike na Instagramu znajte da je Tara glavni krivac za sve što vidite, a kada uživate u okusima naših recepata sjetite se nje, jer ih baš ona kao urednica portala ponekad sama osmišlja. Priznaje da najviše voli kuhati s kokosovim uljem, deserte stvarati s chia sjemenkama, u smoothie ubaciti spirulinu, a kožu njegovati kakao maslacem.