Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Zdravi deserti Tart od kikirikija i banana - slastica koja vrijedi svake minute pripreme
Međuobrok - Slatko jelo

Tart od kikirikija i banana - slastica koja vrijedi svake minute pripreme

Svi recepti
06. listopad 2022.

Brza i jednostavna slastica, odlična za svaku priliku.

Ovaj tart možda nije "piece of cake" za izradu, ali vrijedi svake minute uložene u njega. Savršen za jutarnju kavu i čaj ili nakon lagane večere, ovaj francuski klasik koji je najpoznatiji u limunastom obliku, sada nastaje od karamele, banane i kirikikija.

Tart je slastica koja se sastoji od tri sloja: tijesta, kreme i dekoracije. Kad se slože te tri komponente, dobit ćete najslađi komad za popraviti dan. Recept je poprilično jednostavan, a kolač vrlo efektan. Ukratko, svi ljubitelji kikirikija i karamele ostat će oduševljeni. I tražit će vas recept... a vi ih onda samo proslijedite ovdje. 

Ovo bi moglo biti nešto slično Snickersu, ali u veganskom obliku. Bacite se na pripremu!

Priprema:

  1. Noć prije staviti konzerve kokosovog mlijeka u hladnjak!
  2. U multipraktik staviti zobene pahuljice i samljeti skroz sitno. Dodati brašno od kikirikija i izmiksati kratko da se povežu. Dodati preostale sastojke i miksati. Smjesa će biti mrvičasta no masnija/ljepljiva.
  3. U kalup za pečenje promjera 25 cm na dno staviti papir za pečenje. Još malo namastiti uljem. Staviti dobivenu smjesu i vlažnim rukama utisnuti ravnomjerno u kalup. Ako je previše ljepljivo staviti papir za pečenje te preko njega utisnuti rukama smjesu u kalup. Pripaziti da je smjesa ravnomjerno raspoređena te nekoliko puta probosti dno vilicom. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva cca 14 minuta, sve dok ne dobije zlatastu boju. Izvaditi i pustiti da se ohladi.
  4. Dok se peče podloga napraviti karamelu. Procijediti datulje te ih staviti u multipraktik skupa s preostalim sastojcima za karamel. Miksati sve dok ne dobijete smjesu bez grudica nalik karamelu. Ako je previše gusta, dodati još tekućine.
  5. Pripremiti šlag od kokosa tako što ćete konzerve iz hladnjaka izvaditi, otvoriti te izvući samo kruti dio. (Ovo je vrlo bitno da uspije šlag. U posudu staviti kruti dio te miksati ručnim mikserom nekoliko trenutaka, po želji dodati ekstrakt vanilije (što preporučujem) te kada je šlag tučen (čvrsti) krenuti sa slaganjem tarta.)
  6. U ohlađenu podlogu dodati karamelu i poravnati. Na karamelu poslagati narezane banane na ploškice (da pokriju cijelu karamelu). Na banane dodati šlag od kokosa, poravnati i ukrasiti naribanom čokoladom. Tart možete jesti odmah ili još bolje kada je malo ohlađen u hladnjaku.

Javite nam dojmove, sladokusci i zdravoljupci!

Foodoris je opet sjajno slastičarila, a za još više dobrih slastica možete se prijaviti na NEWSLETTER.

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.