Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Recepti Zdravi namazi Jedan ružičasti zdravi namaz za jedan ružičasti i zdravi dan

Jedan ružičasti zdravi namaz za jedan ružičasti i zdravi dan

Svi recepti
29. kolovoz 2023.

Kao namaz za rižine krekere, kao dip svježoj mrkvi, kao dodatak salati, kao pašteta ukusnom raženom kruhu - kombinacija je mnoštvo, ali je samo jedan namaz od cikle i graha!

Stavite malo boje na svoj tanjur i obojajte dan. Povrtni namaz od cikle i crvenog graha obogatit će jelovnik, a za one koji misle da je cikla stvorena samo za salatu - vjerujte nam da nije samo za to.  Isprobajte namaz ove predivne boje. Pun vlakana, bjelančevina i zdravih masti, mažite ga svaki dan i uživajte.

Cikla je jedinstvena zbog visokog sadržaja antikancerogenih tvari i karotenoida. Ovo povrće je također odličan izvor folne kiseline. Cikla je prepuna antioksidansa, koji štite organizam od prijevremenog starenja i pomažu u borbi protiv mnogih bolesti. Betacijanin je pigment, koji daje cikli njezinu crvenu boju. Ovaj pigment se apsorbira u krv i povećava sposobnost krvi prenositi kisik i do 400 %.

Cikla je biljika za jaku krvnu sliku bez kolesterola. Kad njoj dodamo grah, dobili ste namaz iz raja, jer grah posjeduje iznimnu energetsku vrijednost te sadrži gotovo sve esencijalne aminokiseline. Predstavlja odličan izvor bjelančevina, a za razliku od drugih izvora grah ima malo masti te ne sadrži one zasićene kao ni kolesterol.

Stoga, kad se ove dvije namirnice udruže, to je to! 

Mi smo se u ciklu i grah zaljubili davnih dana. Doduše, nikad ih nismo spajali, ali evo sad smo i to probali te se oduševili. Odvojeni, osvojili su nas u ovim receptima:

GUSTA JUHA OD CIKLE

GRAH VARIVO

RUŽIČASTI SMOOTHIE

Sad smo ih konačno udružili te uz malo češnjaka i tahini paste napravili čudo koje savršeno pristaje uz rižine krekere. Ako ste ipak za konkretnije tapase i malo jači obrok, možda najbolje da namaz isprobate uz toplu krišku raženog kruha kojeg obožavamo u zadnje vrijeme.

Dobro, dosta priče. Palite pećnicu i krenite guliti ciklu i to je više-manje to, jer jednostavnije od ovog recepta ne ide. U slast! Za što više ružičastih dana!

Priprema:

  1. Ciklu ispecite u pećnici pa zajedno s ostalim sastojcima izradite u multipraktiku.
  2. Poslužite na rižinim krekerima.

Začinjen namaz se može dobro čuvati u hladnjaku nekoliko dana, ali i u zamrzivaču, ako ga naravno ne pojedete čim ga pripremite... što će vjerojatno biti slučaj. 

Čitamo vaše kulinarske dojmove u komentarima, a vi naše kulinarske novosti možete čitati prijavom na NEWSLETTER.

Veselimo se!

Komentiraj i ocijeni recept

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.