Izbornik

Korisnička podrška: +385 1 5573 568

Kategorije proizvoda
Brza narudžba
0
U košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

Kupon je obračunat Obriši
Dostava: Besplatno
Ukupno s uključenim PDV-om: 0,00 €
Do besplatne dostave nedostaje vam 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Početna Zdravi kutak Iskoristite sezonu krastavaca i saznajte zašto je tako dobar za vas

Iskoristite sezonu krastavaca i saznajte zašto je tako dobar za vas

Voda koja se nalazi u krastavcu dobro pročišćava organizam i izbacuje otpadne proizvode iz njega.

Svi članci
30. lipanj 2017.

Bogat hranjivim tvarima, s malo kalorija i vrlo zasitan, krastavac je idealna namirnica koju moraš uvrstiti u najzdraviji način prehrane. Krastavci su jedna od najboljih namirnica za opće zdravlje i obično se o njima priča kao o super hrani. Zato ubuduće nemojte izlaziti iz prodavaonice ili s tržnice bez njih. Dajemo vam i puno razloga za to!

Krastavci protiv toksina

Voda koja se nalazi u krastavcu dobro pročišćava organizam i izbacuje otpadne proizvode iz njega. Ako ga redovno jedete, krastavac može pobjediti kamence u bubrezima.

Zdravo skidanje kilograma

Bogat hranjivim tvarima, s malo kalorija i vrlo zasitan, krastavac je idealna namirnica koju moraš uvrstiti u najzdraviji način prehrane. Jedna šalica krastavca sadržava samo 14 kalorija, pa je i odličan izbor za zdravo mršavljenje.

Detoksikacija i hidratizacija

Čak 96% ovog povrća iz porodice Cucurbitaceae čini voda. Stoga ćete njihovom redovitom konzumacijom hidratizirati vaš organizam i potaknuti detoksikaciju.

Krastavac je pun vitamina

Krastavac sadrži mnogo vitamina koji su tijelu potrebni svakodnevno. A, B i C poboljšavaju imunitet i održavaju energiju no svakako ne zaboravite da je krastavac još zdraviji neoguljen, jer njegova kora sadrži velike količine vitamina C.

Krastavac je poznat po svojem sastavu – sadržava silicijev dioksid, mineral koji je važna sastavnica kolagena. Sok krastavca često se preporučuje kao izvor silicijeva dioksida za poboljšanje tena i zdravlje kože.

Krastavac kao lijek

Iako u njima nema puno vitamina i minerala, svježi krastavci sadrže lignane i kukurbitacine – bioaktivne tvari koje imaju snažan protektivan učinak na vaše zdravlje. Polifenoli lignani mogu se također pronaći u kupusu i prokulicama. Istraživanja su pokazala da lignani u krastavcima djeluju protiv raka jajnika, raka prostate i raka dojke. Te bioaktivne tvari također smanjuju vaskulitis – upalu krvnih žila, pa samim time čuvaju i zdravlje srca.

Smanjuje kolesterol

Sok od krastavca sadrži hormon koji je potreban ćelijama pankreasa da bi proizvele inzulin. Krastavac sadrži velike količine vlakana, kalija i magnezija, a ove hranljive materija dobro reguliraju krvni pritisak.

Za kraj evo i par recepata s njim u koje ćete se zaljubiti:

Komentiraj članak

Vaš email neće biti objavljen i koristit će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar/recenziju.

Korisnička podrška

Pon - Pet: 07:00 - 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Želiš 10% popusta?

Prijavom na newsletter ostvari 10% popusta na prvu narudžbu. 
Besplatno primaj savjete i recepte iz svijeta zdrave prehrane. 
*Popust se ne zbraja s drugim popustima.